Darbs birojā. Kas mainījies 2021. gada laikā?

Darbs birojā. Kas mainījies 2021. gada laikā?

Kā veicināt un uzturēt vienotu komandas garu attālināti? Kurai vecuma grupai bijis visgrūtāk strādāt pandēmijas apstākļos? Un ko tu, kā vadītājs vai komandas līderis, vari darīt, lai optimizētu darba vidi savā birojā? Uzzini šajā atskatā uz darba vides izmaiņām 2021. gadā!

Šajā ziņojumā esam apkopojuši statistiku un svarīgus ieskatus par mūsdienu dzīvi birojā un to, kas mums, kā biroja darbiniekiem, šobrīd nepieciešams visvairāk.

Savstarpējās attiecības darbā ir tikpat svarīgas kā pats darbs.

Saskaņā ar Airtasker veikto pētījumu 70% (no 1004 darbiniekiem) atbildēja, ka savstarpējās attiecības darbā vērtē tikpat augstu cik padarīto darbu*. Spontānā un neformālā mijiedarbība, kas draud izzust hibrīddarba un attālinātā darba rezultātā, nav uzmanības novērsēja un traucēklis produktivitātei! Tieši pretēji, tā veicina darba ražīgumu un inovācijas.

Lasi vairāk par to, kādēļ nākotnes biroja dzīves centrā būs sadarbība un kopiena.

*Saskaņā ar Airtasker 2020. gadā veikto pētījumu. Atbildes sniedza 1004 pilnas slodzes darbinieki visā ASV, no kuriem 505 strādāja attālināti.

Bez satikšanās nav komandas gara.

Tele2 un Sifo Kantar veiktajā pētījumā par jaunajiem darba veidiem pandēmijas laikā vairāk nekā puse respondentu atbildēja, ka bija grūti uzturēt komandas garu, ja tikšanās notika pārāk reti. Lielākajai daļai darbinieku pietrūka kafijas paužu un aprunāšanās ar kolēģiem, 49% norādīja, ka komandas gars kļuva vājāks attālinātā darba dēļ*.

Apskati noderīgus ieteikumus par aktivitātēm tev un tavai komandai šeit.

*Saskaņā ar Tele2 un Sifo Kantar 2020. gada pētījumu “New ways of working”

Pārdomāta darba vide = apmierināti un produktīvi darbinieki.

Darbinieki, kuri ir apmierināti ar savu darba vidi, ir par 16% produktīvāki, par 18% biežāk domā, ka paliks šajā darbavietā, un par 30% biežāk uzskata savu darbavietu par pievilcīgu salīdzinājumā ar uzņēmuma konkurentiem*. Citiem vārdiem sakot, uzņēmumi, kuri pielāgo biroju saviem darbiniekiem, ne tikai paaugstinās darba ražīgumu, bet arī spēs piesaistīt jaunus talantus.

Lasi vairāk par kvalitatīvas darba vides izveidi un priekšrocībām.

*Saskaņā ar 2018. gada Gartner pētījumu.

Laiks pārveidot biroju!

66% uzņēmumu vadītāju apsver biroja pārveidošanu, lai padarītu to piemērotāku hibrīdadarba apstākļiem*. Vai tev ir plāns un nepieciešamie resursi šīm pārmaiņām?

* Saskaņā ar Microsoft pētījumu “2021 Work Trend Index”.