Piederības sajūta un attālināts darbs. Kā nezaudēt komandas garu?

Piederības sajūta un attālināts darbs. Kā nezaudēt komandas garu?

Komandas piederības sajūtas uzturēšana, strādājot attālināti, var būt izaicinājums darba devējam un cilvēkresursu vadības speciālistam. Taču, izmantojot pareizos rīkus un metodes, tu varēsi pārvarēt šos šķēršļus. Tātad, kā izveidot komandas piederības sajūtu attālinātā darba režīma?
Viens no veidiem būtu rezervēt laiku neformālām aktivitātēm ar kolēģiem. Piemēram, digitālam kafijas pārtraukumam konkrētā dienā, kopīgiem digitāliem semināriem un pusdienu pārtraukumiem. Vēl viens labs padoms ir izveidot kanālu iekšējai saziņai. Izveidojiet grupas tērzētavu, kur varat socializēties ar kolēģiem un darbiniekiem. Tas rada kopienas sajūtu un kļūst par vietu, kur aprunāties, līdzīgi kā satiekoties gaitenī, vai stāvot kopā pie kafijas automāta.
 
Izveido struktūru digitālajām video konferencēm, lai ikviens darbinieks varētu piedalīties, izteikties un justies sadzirdēts. Uzsākot darba dienu sasveicinies ar kolēģiem, kuri strādā attālināti. Ievies šādu paradumu un tas noteikti palīdzēs stiprināt komandas garu.
Biroja mēbeles
Izveido darba grafiku ar fiksētiem darba laikiem, lai ikviens būtu pieejams darba dienas svarīgākajās stundās. Tāpat, piemēram, vienlaicīgs pusdienu pārtraukums nozīmē arī to, ka var kopā ieturēt attālinātas pusdienas. Tā būs vēl viena neformāla sociālā aktivitāte. Šāds darba grafiks ļaus skaidri definēt, kad ir sagaidāms pārtraukums un no darba brīvais laiks.

Svarīga ir arī fizisko aktivitāšu veikšana digitāli no attāluma. Ieplāno kopīgus 10 minūšu pārtraukumus, kad visi veic vienkāršus stiepšanās un kustību vingrinājumus, kuru laikā  var uzmundrināt viens otru un atpūsties no darba. Beidziet darba nedēļu ar kaut ko jautru, piemēram, piektdienas viktorīnu vai citām virtuālām sacensībām, lai radītu iesaisti un veidotu komandu!

Saņem AJ jaunumus savā e-pastā

Mēs Tev nosūtīsim informāciju par īpašajiem akcijas cenu piedāvājumiem, jaunākajām precēm un praktiskiem ieteikumiem telpu iekārtošanai!
Pieraksties mūsu jaunumu vēstulei šeit!
*Nospiežot pogu Nosūtīt, apstiprinu, ka piekrītu privātuma politikai.