Tiešsaistes sapulces hibrīdā darba vidē

Tiešsaistes sapulces hibrīdā darba vidē

Kādi ir digitālo sapulču izaicinājumi, strādājot hibrīda darba vidē? Vai kritiski svarīgi  ir tikai tehniskie aspekti? Vai darbinieki izjūt klātesamības trūkumu? Kāda ir komunikācijas kvalitāte ilgtermiņā?
Lielākā daļa cilvēku mūsdienās pietiekami labi pārvalda digitālās tehnoloģijas un piedalīties attālinātās sapulcēs digitālajā vidē nesagādā grūtības. Esam iemācījušies pielāgoties situācijām, ja pieslēguma tehnoloģija ir sarežģīta vai, ja gadās runāt vienlaikus ar citu dalībnieku. Tomēr ir arī citas lietas, par kurām tu, iespējams, neesi iedomājies, un kuras var būt noderīgas, vadot attālinātu sapulci. Esam apkopojuši dažus praktiskus padomus, kas var uzlabot hibrīdsapulču kopējo pieredzi un kvalitāti.
 
1. Pārbaudi tehnisko nodrošinājumu pirms sanāksmes, lai savlaicīgi atrisinātu visus tehniskos jautājumus. Pārliecinies, vai visi dalībnieki ir informēti, ja viņiem ir nepieciešams lejupielādēt programmatūru vai izveidot kontu, lai pieslēgtos sapulcei. Vai visiem dalībniekiem ir nepieciešamais skaņas aprīkojums - austiņas un mikrofoni? Pārbaudi sava mikrofona darbību.
 
2. Nodrošini individuālu ekrānu katram dalībniekam, ja vienā telpā vai birojā atrodas vairāki cilvēki. Pretējā gadījumā dalībniekiem, kas piedalās attālināti, var rasties sajūtu, ka viņi nav iekļauti grupā un nedzird svarīgas lietas, kas tiek apspriestas ārpus kameras redzamības zonas, ja tajā pašā telpā kopā sēž vairāki cilvēki.
3. Pirms sanāksmes skaidri jādefinē sanāksmes mērķis, darba kārtība un cerētais rezultāts. Neaizmirsti uzturēt acu kontaktu ar cilvēku, ar kuru runā, tieši tāpat, kā to darītu fiziskas tikšanās laikā.
 
4. Ieplāno pārtraukumus un pirms sanāksmes paziņo par pārtraukuma laikiem. Ilgākas sapulces laikā ir viegli nogurt un zaudēt koncentrēšanos, tādējādi zaudēsi dalībnieku interesi un uzmanību.  
 
5. Pārliecinieties, ka ikviens var runāt un brīvi izmantot čata funkciju, lai iekļautu tos, kuriem nav iespējas izteikties klātienē, vai kuri vēlas piedalīties sarunā, nepārtraucot runātāju.

Saņem AJ jaunumus savā e-pastā

Mēs Tev nosūtīsim informāciju par īpašajiem akcijas cenu piedāvājumiem, jaunākajām precēm un praktiskiem ieteikumiem telpu iekārtošanai!
Pieraksties mūsu jaunumu vēstulei šeit!
*Nospiežot pogu Nosūtīt, apstiprinu, ka piekrītu privātuma politikai.