Ieteikumi konferenču telpas iekārtošanai.

Ieteikumi konferenču telpas iekārtošanai.

Teicami izplānota konferenču telpa ir radoša un funkcionāla vieta, kurā ar prieku var kopā darboties daudzas dažādas personības. "Ir svarīgi atrasties mierīgā, harmoniskā vidē. Atcerieties, ka arī cilvēki piešķir telpai krāsas!" saka interjera dizaina konsultante un projektu menedžere Kamilla Hasbjere, kas specializējas biznesa un sabiedrisko telpu iekārtošanā.

Pirmais solis, veidojot konferenču telpu, ir rūpīga vajadzību analīze. Kādam nolūkam telpa tiks izmantota? Cik daudz sēdvietu nepieciešams? Kādām tehnoloģijām jābūt pieejamām? Kāda veida konferenču telpu mēbeles būs vispiemērotākās?

"Dažreiz pietiek ar vienu lielu sapulču galdu, tomēr daudzi uzņēmēji vēlas iespēju klasisko valdes sēžu telpu pārveidot un padarīt piemērotu mazāku grupu diskusijām. Izvēlieties elastīgu risinājumu ar nelieliem, modulāriem galdiem, kurus var novietot līdzās, veidojot vienu lielu konferenču galdu," iesaka Kamilla Hasbjere.

Tekstilijas uzlabo akustiku

Ir svarīgi paraudzīties uz telpu no apgaismojuma un skaņas viedokļa. "Ir patiešām būtiski novērtēt akustiku un pievienot tekstīlijas – paklājus un aizkarus, lai radītu maigāku skaņu. Šis apstāklis jāņem vērā arī izvēloties konferenču mēbeles: priekšroku dodiet krēsliem, kas apvilkti ar audumu," norāda Kamilla.

Runājot par gaismu, ir svarīgi, lai sapulču telpa būtu labi apgaismota, un apgaismojums būtu funkcionāls. "Man patīk strādāt netiešā apgaismojumā, jo tas rada telpā noskaņu un piešķir siltumu. Iesaku arī paredzēt iespēju apgaismojumu pieklusināt un mainīt atkarībā no darba norisēm," teic dizainere.

Integrētas tehnoloģijas jau sākumā

Efektīvas konferenču telpas priekšnoteikums ir pareizās tehnoloģijas, kas iekļaujamas projektā jau tā sākumposmā. Tas novērš kabeļu atrašanos uz grīdas un paklupšanas risku.

"Kā interjera dizainere es vēlos, lai vadi būtu gandrīz nemanāmi. Tādēļ iesaku izmantot kabeļu kārbas, kas neuzkrītoši novietotas zem galda," saka Kamilla. Projektors un ekrāns ir pieejami lielākajā daļā konferenču telpu, bet neaizmirstiet par dokumentu statīvu vai tāfeli, kas lieti noder piezīmju veikšanai un ideju izklāstam."

Krāsas ir svarīgas

Krāsas ietekmē atmosfēru telpā. "Sāciet ar telpas rakstura novērtējumu. Paraugieties uz grīdu, sienām un izvēlieties tādus materiālus un krāsas, kas kopā radīs harmoniju. Domāju, ka ir noderīgi izvēlēties mierīgus toņus, jo mēs visi, kā personības, piešķiram telpai papildu krāsainību," apgalvo Kamilla.

Konferenču mēbeles

Saņem AJ jaunumus savā e-pastā

Mēs Tev nosūtīsim informāciju par īpašajiem akcijas cenu piedāvājumiem, jaunākajām precēm un praktiskiem ieteikumiem telpu iekārtošanai!
Pieraksties mūsu jaunumu vēstulei šeit!
Lūdzu uzgaidi...
*Nospiežot pogu Nosūtīt, apstiprinu, ka piekrītu privātuma politikai.