Palešu rati

Palešu rati

Palešu rati, platformas rati vai pacēlājs? Pārvieto priekšmetus droši!

Izmantojot kādu no pārvietošanas rīkiem, pārvadājot smagus priekšmetus, iespējams izvairīties no smagu priekšmetu cilāšanas, tādā veidā paveicot darbu ergonomiskāk. Tāpat, izmantojot atbilstošu pārvietošanas rīku, priekšmetus iespējams pacelt un pārvietot vieglāk un ērtāk. Iesakām ieguldīt palešu ratos vai pacēlājā ar atbilstošu celtspēju, kā arī ņemot vērā vidi un apstākļus. Izlasi mūsu ieteikumus un izvēlies nekļūdīgi!

Riteņu izvēli ietekmē pārvietošanas virsma un pārvietojamais svars

Smagu priekšmetu pārvietošanai pa cietu un gludu virsmu ieteicams izvēlēties viegli rotējošos neilona riteņus. Nelīdzenai virsmai labākā izvēle būs gumijas vai poliuretāna riteņi, kas ir paredzēti tieši šādām virsmām, tāpēc tos būs ērti izmantot arī ārā. Poliuretāna riteņi ir piemēroti arī kravu iekraušanai smagajās mašīnās, kā arī tie samazina virsmas nolietojumu.

Izvēloties dubultos riteņus, kravas smagums tiek sadalīts uz lielāku laukumu, padarot to stabilāku un samazinot grīdas seguma bojāšanos. Ieteicams izvēlēties dubultos riteņus arī tad, ja krava tiek vesta pāri šķēršļiem vai rampām. Ja palešu rati tiks izmantoti tikai uz gludām virsmām un ne pārāk smagu kravu pārvadāšanai, tad pietiek ar vienu riteni.

Palešu rati ar iebūvētiem svariem noderēs, ja ir jāzina arī pārvietojamās kravas svars.

Palešu ratu dakšu garuma izvēle ir atkarīga no kravas un telpu izmēriem

Palešu rati pieejami ar dažāda izmēra dakšām dažādu kravu pārvietošanai. Standarta izmēra Eiropas palešu ratu dakšu garums 1150 mm ir optimāls. Ja preces tiks novietotas uz palešu ratiem ierobežotā telpā, piemēram, nelielā noliktavā vai kravas mašīnā, dakšu garums 810 mm būtu piemērotāks – tās neaizņem daudz vietas, bet uz tām var novietot standarta paleti, ja tā tiek izvietota uz ratiem no garākās malas. Ir pieejami arī palešu rati ar garākām dakšām lielākām kravām.

Mehāniskais vai elektriskais pacēlājs - kad kravu nepieciešams pacelt augstāk

Klasiskie palešu rati ir piemēroti kravu pārvietošanai grīdas līmenī. Ja kravu nepieciešams arī pacelt, ieteicams izmantot pacēlāju. Ir pieejami gan elektriskie, gan mehāniskie pacēlāji dažādos augstumos ar dažādu celtspēju. Pacēlājs ir saudzīgāks mugurai gan iekraujot, gan izkraujot kravu, jo ļauj pielāgot augstumu individuālām vajadzībām.

Skaidrojošie termini – palešu rati un pacēlāji

Neilona riteņi: Viegli rotējoši riteņi smagu kravu pārvietošanai pa cietu un gludu virsmu

Poliuretāna riteņi: Klusi un mīksti riteņi kravu pārvietošanai pa nelīdzenu virsmu

Gumijas riteņi: Ļoti mīksti un klusi riteņi kravu pārvietošanai pa nelīdzenu virsmu

Viens ritenis: Vieglu kravu pārvietošanai grīdas līmenī

Dubultie riteņi: Smagu kravu pārvadāšanai pa nelīdzenu virsmu. Izlīdzina svaru pa lielāku laukumu

Stūres leņķis: Palešu ratu pagrieziena leņķis. Jo lielāks leņķis, jo plašākas manevrēšanas iespējas

Ātrā pacelšanas funkcija: Krava tiek pacelta uzreiz. Pacēlāji ar šo funkciju piemēroti regulārai lietošanai

Pacelšanas ātrums: Norāda, cik milimetrus sekundē pacēlājs paceļ kravu.

Tevi varētu interesēt arī šie raksti