Rakstāmgaldi. Kā tie mainījušies 40 gadu laikā?

Rakstāmgaldi. Kā tie mainījušies 40 gadu laikā?

Varētu šķist, ka mūsu rakstāmgaldi vienmēr ir izskatījušies tāpat kā šodien. Taču tā nebūt nav. Kopš tie parādījās mūsu preču klāstā 1981. gadā, rakstāmgaldi ir mainījušies, tāpat kā pasaule mums apkārt. Piedāvājam īsu ceļojumu iepriekšējās desmitgadēs, lai pastāstītu, kā mēs attīstījām savu piedāvājumu kopsolī ar laika un jaunāko tehnoloģiju prasībām.

1980. gadi

Šajā 1980. gadiem raksturīgajā fotogrāfijā redzamas modernas frizūras un plecu polsteri, kas ir tik plati, ka grūti izmainīties ar pretimnācēju šaurajos biroju gaiteņos. Bet kādas bija biroju telpas un biroja mēbeles šajā laikā? Atbilstoši tā laika tendencēm, galdiem bija četras kājas un fiksēts atvilktņu bloks. Sānos 90° leņķī parasti bija novietots zems galdiņš, kas paredzēts darba vietas svarīgākajam aprīkojumam - elektriskajai rakstāmmašīnai.
Vēlāk rakstāmmašīnas aizstāja datori – pirmie bija tā saucamie Word procesori. Pieaugot datora funkciju apjomam, palielinājās arī to izmērs, tādēļ rakstāmgaldi kļuva noslogotāki. Šī iemesla dēļ mēs desmitgades beigās ieviesām atsevišķus datorgaldus, uz kuriem klaviatūra un ekrāns tika novietots vienā līmenī, nodrošinot vislabāko ergonomiku.

1990. gadi

1990. gadu vidū par vissvarīgāko biroja darba instrumentu kļuva internets, darbinieki jau bija sākuši visu darba dienu pavadīt pie datoriem. Lai risinātu problēmas, ko radīja vienveidīgā darba poza, mēs ieviesām galdu PC Total. Tā bija nokomplektēta darbstacija, kas projektēta tā, lai novērstu saspringuma radītās muskuļu sāpes. Tomēr cilvēki joprojām strādāja sēžot.


Tā kā atsevišķajos kabinetos vietas pietika, popularitāti piedzīvoja lielu galdu grupas. Dažkārt tās vēl lielākas padarīja datoram paredzētā stūra sekcija. Parādījās apzīmējums “viegli aizsniedzams”, kas tika radīts U veida galdam, pie kura lietotājs sēdēja vidū, un apkārt izvietotie priekšmeti atradās ar roku aizsniedzamā attālumā. Vienlaikus parādījās klēpjdatori, kas guva popularitāti sava kompaktā izmēra dēļ.

2000. gadi

Plaši apspriestais Millenium pagāja bez trokšņainiem notikumiem, un sākās jauna tūkstošgade, kas ienesa mūsu dzīvēs vairākus jaunus biroja produktus. Droši vien lielākais jaunums bija augstumā regulējamie galdi, kas kļuva par ikdienišķu preci mūsu produktu klāstā. To dizains un tehniskie risinājumi bija ļoti praktiski, tomēr vissvarīgākā bija iespēja viegli mainīt darba pozu.


Rakstāmgaldi tika izvietoti grupās pa divi vai četri, dažreiz tie atradās telpas vidū, un tos atdalīja rakstāmgaldu starpsienas, kas nodrošināja nelielu privātumu un skaņas izolāciju. Tika uzlabots rakstāmgaldu funkcionālais dizains, kas radīja modernu un radošu iespaidu. Lai nodrošinātu piekļuvi, galda virsma tika aprīkota ar atveri, un zem tās tika izvietoti vadu kanāli, kas novērsa vadu mudžekļa veidošanos.

2010. gadi

Šīs desmitgades sākumā toni noteica Pasaules kausa vuvuzelas, vēlāk gan tās daudzviet tika aizliegtas, jo skaļš troksnis tika uzskatīts par kaitīgu. Cits darba traumu iemesls, ar ko cīnījāmies šajā desmitgadē, bija vienveidīgas darba pozas. Tā kā jau bija pieejama daudzveidīga augstumā regulējamu rakstāmgaldu izvēle, mēs turpinājām darbu pie ergonomiskiem krēsliem, kas papildināja ierasto biroja krēslu piedāvājumu. Līdzsvara krēsli, līdzsvara bumbas, sedlu krēsli un rakstāmgalda velosipēdi nodrošina ne tikai dažādus sēdēšanas augstumus un nepieciešamo dažādību, bet arī aktivizē ķermeni, kas ir priekšnoteikums labai pašsajūtai.


Tiem, kuri visu dienu nepavadīja pie rakstāmgalda, mēs ieteicām izmantot statisku galdu apvienojumā ar labu biroja krēslu, kuru varēja viegli regulēt atbilstoši individuālām vajadzībām. Desmitgades beigās ieviesām arī viedo galdu, kurš pateicoties tehnoloģijām, sekoja līdzi un atgādināja, ka laiks mainīt darba pozu. Visi šie uzlabojumu veicināja labbūtību darbavietās.

2020. gadi

Pašā jaunās desmitgades sākumā darbavietu iekārtojumā negaidītas korekcijas ieviesa pandēmija. Radās vispārēja nepieciešamība veidot labu, ergonomisku darba vidi mājās. Lai apmierinātu šīs vajadzības, mēs izstrādājām mazus, praktiskus pārvietojamos galdus, kā arī jaunas mēbeļu sērijas, kas paredzētas tieši mājas birojiem un kompaktām telpām.


Šobrīd pieejamajā preču klāstā tu noteikti atradīsi rakstāmgaldu, kas ir pilnīgi pielāgots tavām individuālajām vajadzībām un aktīvai darba dienai. Atceroties garo ceļu, ko esam gājuši, varētu domāt, ka mērķis ir sasniegts. Tomēr tā nav tiesa, jo attīstība nekad neapstājas, un mēs esam gatavi pielāgot savus rakstāmgaldus, ņemot vērā tehnoloģiju attīstību nākotnē. Mēs darām visu, lai veidotu biroja galdus, kas atbilst laikmeta un jaunāko tehnoloģiju prasībām.


Fotoattēli no mūsu arhīva kataloga un attēlu datubāzēm.

Saņem AJ jaunumus savā e-pastā

Mēs Tev nosūtīsim informāciju par īpašajiem akcijas cenu piedāvājumiem, jaunākajām precēm un praktiskiem ieteikumiem telpu iekārtošanai!
Lūdzu uzgaidi...