Slēgta tipa birojs

Slēgta tipa birojs

Slēgta tipa biroji ir individuālas telpas vienam vai diviem cilvēkiem. Šāds biroja veids nodrošina privātumu, paaugstina koncentrēšanās spēju un samazina saslimšanas gadījumus. Interjeram ir liela ietekme uz darba vidi. Galda izvietojums, personiskums un piekļuve sapulču telpām ir svarīgi faktori, veidojot slēgta tipa biroja telpas. Rakstā atradīsiet ieteikumus, ko vajadzētu paturēt prātā, iekārtojot slēgta tipa biroju.

Biroja mēbeles

Aprīko biroja telpas ar kompaktām biroja mēbelēm, lai neaizņemtu pārāk daudz vietas. Lai ietaupītu vietu, izvēlies skapjus ar žalūzijveida vai bīdāmām durvīm, vertikālus vai pie sienām stiprināmus plauktus, zem rakstāmgalda novietojamus atvilktņu blokus un starpsienas ar iespēju tur uzglabāt dažādus piederumus.

Rakstāmgalds

Novieto rakstāmgaldu pie loga vai pret durvīm. Sēžot pie loga, samazinās vienmuļības sajūta, ir iespēja atslābināties un dabiskā gaismas dēļ cilvēks jūtas labāk. Otra alternatīva ir sēdēt ar skatu pret durvīm – tādā veidā gan pats darbinieks, gan cilvēks, kas ienāk pa durvīm, jutīsies labi.

Biroja starpsienas 

Izveido privātu zonu 2 cilvēku slēgtā biroja tipa telpā, izmantojot galda starpsienas vai universāli izvietojamas grīdas starpsienas. Tās apslāpē skaņu un rada labāku darba atmosfēru. Mīkstās biroja starpsienas var izmantot arī kā personīgos piezīmju dēļus.

Atpūtas zona

Radi tikšanās vietas, kur darbinieki var justies nepiespiesti un atpūsties, kur rodas jaunas idejas un pieaug radošums. Šādu telpu vajadzētu aprīkot ar ērtiem dīvāniem un atpūtas krēsliem, kur darbinieki var socializēties un atpūsties. Novieto printerus, kafijas automātus, dokumentu smalcinātāju un citus piederumus kopējās telpās, lai radītu iespēju izkustēties un nejauši satikties.

Personalizē telpu

Personalizē telpu ar fotogrāfijām, personīgiem interjera priekšmetiem un augiem. Tie padara telpu patīkamāku un piešķir papildu mieru un enerģiju.