Konferenču galdi

Biroja mēbeles un aprīkojums

Nākotnes birojs: Darbs noris prātā, nevis pie galda!

Uzzini vairāk šeit!

Kādi ir mūsdienīgi konferenču galdi?

Konferences joprojām ir viena no izplatītākajām izglītošanās un pieredzes apmaiņas formām, ko izmanto dažādu profesiju un vecumu cilvēki. Dodoties uz konferenci, ir skaidrs, ka tajā, visticamāk, nāksies pavadīt vairākas stundas laika, tāpēc svarīgi parūpēties, lai konferenču galdi un krēsli ir ērti, to dizains būtu patīkams un telpā valdītu patīkams mikroklimats.
Izvēles kritēriji:
Mūsdienās konferences kļūst arvien interaktīvākas, tā vairs nav tikai sēdēšana uz vietas stundām ilgi un klausīšanās pasākuma vadītājos. Nereti tiek izmantoti dažādi uzskates materiāli, notiek diskusijas, grupu darbs, līdz ar to var nākties arī pārvietoties pa telpu, tāpēc ir būtiski, lai mēbeles būtu ērti transformējamas un pielāgojamas pasākuma vajadzībām.
Izvēloties galdu, būtiski ņemt vērā arī konferenču telpas parametrus. Ļoti lielās telpās lieliski iederēsies ne tikai viens konferenču galds, bet pat vairāki, savukārt, vietās ar nelielu platību noteikti jārēķinās ar nepieciešamo vietu arī krēsliem, kādam plauktam, tāfelei vai citiem interjera elementiem.
Svarīgi arī, lai konferenču galds ir viegli transformējams, nepieciešamības gadījumā arī izjaucams, jo praksē nereti konferenču telpas tiek pielāgotas dažādiem pasākumiem, līdz ar to var rasties nepieciešamība galdu ātri pārvietot vai pat izjaukt un nogādāt citā vietā.
Biroja konferenču galdiem tradicionāli netiek izmantotas atvilktnes vai citi aksesuāri, lielākoties tie ir standarta galdi, iespējams, ar speciālu vietu, kas paredzēta datora vai citas ierīces elektrības vada ērtākai novietošanai.

Galda virsmas un formas izvēle

Konferenču galdiem ir plaša krāsu, formu un stilu izvēle. AJ Produkti sortimentā atrodami gan tradicionālas formas galdi – taisnstūrveida, kvadrāta vai apaļi, gan arī netradicionāli – ovāli, pusapaļi vai tml. Interesantas un neierastas formas biroja konferenču galdi ir lielisks veids, kā darba telpām piešķirt “odziņu”, atsvaidzinot kopējo interjeru un , iespējams, piešķirot videi brīvāku atmosfēru. Protams, galvenais kritērijs, kas jāņem vērā, izvēloties galda formu, ir konkrētās telpas interjers un formas tajā, kā arī tas, cik daudz vietas tiks atvēlēts galdiem.
Ja telpa ir neliela, labāk izvēlēties kvadrāta vai taisnstūra formas galdu, ko nepieciešamības gadījumā var ērti iebīdīt telpas stūrī, savukārt, ja ir plašums, var izvēlēties arī apaļus galdus, pie kuriem iespējams sasēsties lielākam skaitam cilvēku.

Piemērotākie galdu izmēri

AJ Produkti piedāvā konferenču galdus, kas ir 500-1200 mm plati un 800-5600 mm gari. Lai izvēlētos tieši sev piemērotāko, kā jau minēts, jāvadās pēc telpas izmēriem un formas, kā arī jāizvērtē, vai telpas galvenais mērķis ir konferenču rīkošana vai tomēr tā pildīs arī citas funkcijas.
Eksperti iesaka, ka mazi un apaļi galdi ir piemērotāki diskusijām un problēmu risināšanai, savukārt lieli un taisnstūra formas galdi ir piemēroti sarunām ar klientiem vai valdes sanāksmēm. Šaurus galdus nereti izvieto telpās pakava formā, tādējādi visiem klātesošajiem ir vieglāk saskatīt prezentētāju, kā arī prezentētājs vienkāršāk var strādāt ar auditoriju, pievēršot arī individuālu uzmanību konkrētiem cilvēkiem.

Konferenču galdi dažādām vietām

AJ Produkti sortimentā atrodami konferenču galdi, kas izceļas ar savu vienkāršo, taču patīkamo dizainu, tāpēc tie būs lielisks interjera elements ne tikai ofisa telpās, bet arī citās publiskās vietās, kur nepieciešama viegli pielāgojama un ērta vide vienlaicīgi lielākam skaitam cilvēku.
Konferenču telpas var būt dažādās ēkās – gan birojos, gan skolās, viesnīcās, slimnīcās, bibliotēkās un citur. Visticamāk, katrā no šīm vietām iederēsies nedaudz atšķirīgs “rokraksts” – biroja konferenču galdi noteikti būs citādi nekā skolām paredzētie. Tā, piemēram, klasiskie lamināta apdares galdi iederas vietās, kur primārā ir funkcionalitāte un izturība.
Mūsdienīgiem interjeriem un cilvēkiem, kam patīk allaž izvēlēties ko netradicionālu, varētu patikt laivveida galdi ar koka imitāciju un baltu vai melnu virsmu. Galdiem ir trompetes formas alumīnija vai hromēts rāmis. Savukārt, saliekamie galdi ir lieliski piemēroti ierobežotām platībām, bet augstumā regulējami konferenču galdi patiks tiem, kam svarīga ergonomika.

Galds – tikai daļa no kopējā interjera

Galds ir tikai daļa no konferenču telpas interjera un tēla, tādeļ ir būtiski pievērst uzmanību arī citiem telpā esošajiem elementiem, veidojot kopēju, saskaņotu un patīkamu vidi. Saprotams, ka konferenču telpas mēbeles visgudrāk ir izvēlēties kompleksi, savstarpēji saskaņojot vismaz galdus ar krēsliem un plauktiem, taču ideālā gadījumā domājot par kopējo telpas ansambli un katra elementa lomu tajā.

Ja rodas šaubas par to, kādi konferenču galdi ir piemērotākie konkrētajai vietai, aicinām sazināties ar mūsu klientu apkalpošanas servisu. AJ Produkti speciālisti vienmēr ir gatavi palīdzēt izvēlēties piemērotāko risinājumu un sniegt atbalstu.