Biroja plaukti

Biroja mēbeles - biroja plaukti un skapji

Kā Tu vari izvēlēties piemērotākos biroja plauktus un skapjus

Uzzini šeit

Biroja plaukti un plauktu sistēmas

Jo pārdomātāk būs iekārtotas biroja telpas, jo labāk tajās jutīsies darbinieki un efektīvāk varēs veikt darba pienākumus. Viens no noderīgiem palīgiem biroja sakārtošanā ir biroja plaukti un plauktu sistēmas, kurās pārskatāmi izvietot dokumentu mapes vai citas biroja lietas.

Materiālu priekšrocības

Tā kā tradicionālā birojā plauktu noslodze nav milzīga, materiāla izvēles galvenais kritērijs ir ārējais izskats, kas iekļausies interjerā. Visbiežāk biroju plaukti tiek izgatavoti no lamināta, finiera vai tērauda loksnēm.
Lamināts ir cenas ziņā pieejama izvēle, tam nav nepieciešama specifiska kopšana, tas neuzsūc mitrumu. Noderīgi arī, ka virsma ir cieta, gluda un izturīga pret skrāpējumiem
Finiera virsmas tiek veidotas no dabīgās koksnes, līdz ar to materiālam piemīt īpaši dabīga aura, kas labi iekļaujas interjerā. Jārēķinās, ka līdz ar to pret šiem plauktiem jāattiecas ar atbilstošu rūpību, kā arī der zināt, ka finiera virsmām vislabāk piestāv dabīgie krāsu toņi.
Savukārt, no tērauda loksnēm izgatavoti plaukti vairāk būs piemēroti industriālām vietām, jo tie ir īpaši izturīgi pret mehānisku slodzi, tāpēc piemēroti intensīvai lietošanai. Ja birojs ir veidots industriālā stilā, arī tur šādi plaukti iederēsies un radīs savu īpašo auru apvienojamā ar augstu slodzes izturību.
Tērauda plauktus bieži izvēlas izvietot, piemēram, arhīvos vai dažkārt arī grāmatnīcās, kur plauktos var glabāt īpaši lielas un smagas papīra kaudzes. Tā kā šādās vietās dokumenti un grāmatas parasti tiek uzglabāti patiešām ievērojamā apjomā, metāla biroja plaukti ir lielisks risinājums, kas ļauj pēc iespējas efektīvāk izmantot telpu platību un droši uzglabāt lielu daudzumu papīru.

Biroja plaukti interjerā

Grūti iedomāties interjeru, kuram nepiestāvētu koks – dizaina ziņā tas ir viens no universālākajiem materiāliem. Ērti, ka dažādus plauktus un to izvietojumu var pieskaņot telpas interjeram, viegli mainīt to atrašanās vietu. Piemēram, plaukts uz riteņiem ir ne tikai estētisks interjera papildinājums, bet arī funkcionāls risinājums, kuru iespējams pavisam viegli novietot sev nepieciešamajā vietā.
Tāpat nepieciešamības gadījumā plauktus var papildināt ar dalītājiem, padarot tos vēl pārskatāmākus un ērtāk lietojamus.
AJ produkti sortimentā pieejami arī dažādu izmēru plaukti birojam. Cik lielu izvēlēties, ir atkarīgs no pieejamās platības kā arī priekšmetiem, kurus paredzēts plauktos uzglabāt.
Plati plaukti var būt lieliski piemērota vieta telpaugiem, rāmīšiem ar sertifikātiem, apbalvojumiem fotogrāfijām utml. Turklāt, ir ērti, ja plaukts neaizņem vietu telpā, tāpēc lielisks veids, kā to uzstādīt ir, stiprinot pie sienas, jo tur tam vieta atradīsies teju jebkurā telpā.

Biroja plaukts ar vai bez durvīm

Biroja plaukts ir teicama vieta, kur uzglabāt ne tikai dokumentus un grāmatas, bet arī citas noderīgas lietas. Tāpēc, ir būtiski izvērtēt, kādām vajadzībām biroja plaukts ir paredzēts un, vai tiešām tam ir nepieciešami vaļēji plaukti vai varbūt tomēr labāka izvēle ir verami skapīši. Ja plauktos paredzēts glabāt lietas, kuras ir skaistas, un kuras vēlams redzēt gan darbiniekiem, gan apmeklētājiem, piemēram, grāmatu kolekcijas, uzņēmuma saņemtos apbalvojumus, telpaugus utml., tad pareizākā izvēle būs vaļējs plaukts, kura saturs pilnībā paveras skatam.
Savukārt, ja nepieciešams noglabāt, piemēram, dokumentu kaudzes, dažādas saimnieciskas lietas un citus priekšmetus, kurus nav jāredz apmeklētājiem, atbilstošāka izvēle būs skapji ar veramām vai bīdāmām durvīm.

Kā izvēlēties piemērotāko biroja plauktu?

Pirms ielūkojies AJ produkti sortimentā, uzdod sev vairākus svarīgus jautājumus. Atbildes uz tiem palīdzēs izvēlēties tieši konkrētajam birojam piemērotākos plauktus vai plauktu sistēmas.
Ko plānots glabāt plauktos un cik tas sver? Ja plauktos plānots uzglabāt īpaši smagus, liela apjoma papīrus, izcila izvēle būs metāla biroja plaukti.
Cik vietas pie sienas iespējams atvēlēt plauktiem?
Vai nepieciešami vaļēji plaukti vai varbūt tomēr skapīši? Noteikti pievērs uzmanību tam, ko vēlēsies plauktos uzglabāt.
Pie kāda materiāla (ģipškartona, koka, mūra) sienām tiks stiprināts biroja plaukts?
Kāds ir kopējais telpas interjers, kādas krāsas un materiāli tajā dominē?

Kad atbildes uz šiem jautājumiem ir skaidras, atliek vien aplūkot AJ Produkti piedāvājumu! Biroja plaukti tur atrodami plašā sortimentā. Tāpat produkti apskatāmi un iegādājami uz vietas mūsu salonā Rīgā.

Tevi varētu interesēt šīs kategorijas

Biroja krēsliDatorgaldiInformācijas stendi