Atvērta tipa birojs

Atvērta tipa birojs

Atvērta tipa birojiem ir dažādas priekšrocības – tie ir ekonomiski, pastiprina darbinieku piederības sajūtu un rada iespējas sadarboties. Tomēr šāda veida birojos var samazināties koncentrēšanās spēja, arī trokšņu līmenis ir augstāks, tāpēc ir svarīgi rūpīgi izplānot biroja iekārtojumu. Skaņu absorbēšana un privātums ir īpaši svarīgi faktori, iekārtojot biroju, bet nevajadzētu aizmirst arī par darbavietu novietojumu un darbinieku piekļuvi klusām telpām.

Biroja starpsienas

Samazini troksni un radi privātu telpu – izmanto kvalitatīvus skaņu absorbējošos aizkarus un paklājus. Tie samazina trokšņu līmeni un padara biroja telpas patīkamākas. Telpā izvieto universāli novietojamās starpsienas, piestiprini galda starpsienas pie galdiem, tā papildus samazinot trokšņu līmeni. Atdali darbavietas un izveido privātas telpas – šādā veidā darbiniekiem būs sava privātā zonā, tos nenošķirot vienu no otra.

Mākslīgie augi

Dekorē ar augiem – vide kļūs dinamiskāka, patīkamāka un radošāka. Augi palīdz samazināt stresa līmeni un uzlabo darba kvalitāti, tīra gaisu, izdala skābekli un paaugstina mitruma līmeni. Arī mākslīgajiem augiem ir pozitīva ietekme uz cilvēkiem, un tie ir lieliska izvēle, ja nav iespēju telpās izvietot īstos augus.

Darba vietu izvietojums

Apdomā darbavietu novietojumu – darbiniekiem, kuriem bieži jāstrādā kopā, ieteicams sēdēt līdzās, bet darbiniekiem, kuriem nepieciešama mierīga vide, darbavietu ieteicams veidot klusākajā telpas vietā. Pareizi būtu darbavietas iekārtot pie logiem vai tā, lai būtu pārredzama visa telpa; darbiniekiem nevajadzētu sēdēt ar muguru pret eju vai pret citiem darbiniekiem.

Nodrošini telpu sarunām

Nodrošini piekļuvi sapulču vai citam klusām telpām – ir svarīgi, lai darbiniekiem būtu pieejama vēl kāda cita telpa, kurā atrasties, ja nepieciešams runāt pa telefonu vai citam ar citu, vai veicot pienākumus, kas prasa pilnīgu koncentrēšanos. Šādas telpas ieteicams aprīkot ar atpūtas krēsliem, dīvāniem un citām atpūtas zonu mēbelēm, lai pauzes būtu patīkamas. Printerus un citu aprīkojumu, kas rada troksni, arī ieteicams novietot atsevišķās telpās.

Biroja mēbeles

Saņem AJ jaunumus savā e-pastā

Mēs Tev nosūtīsim informāciju par īpašajiem akcijas cenu piedāvājumiem, jaunākajām precēm un praktiskiem ieteikumiem telpu iekārtošanai!
Pieraksties mūsu jaunumu vēstulei šeit!
Lūdzu uzgaidi...
*Nospiežot pogu Nosūtīt, apstiprinu, ka piekrītu privātuma politikai.