Darba poza

Darba poza
Kādēļ sēdēt, ja Jūs varētu stāvēt? Arvien vairāk cilvēku apzinās, cik svarīgi ir darba dienas laikā piecelties kājās. Izmantojot augstumā regulējamus galdus, iespējams panākt ergonomiskākus apstākļus darba vidē un pat uzlabot veselību. Kad maināt pozu, tiek aktivizēti kāju un muguras muskuļi, kas savukārt veicina asinsriti un palīdz novērst muskuļu un skeleta traumu rašanos. Šādi Jūs pat varat patērēt vairāk kaloriju!

Augstumā regulējami galdi


„Ir svarīgi, lai darba dienas laikā Jūs gan stāvētu, gan sēdētu,” saka Anna Milburna-Olendere, ergonomikas speciāliste un licencēta fizioterapeite. „Šim nolūkam lieti noderēs augstumā regulējams galds ar nodilumizturīgu virsmu. Strādājot nevajadzētu sēdēt ilgāk par divām stundām pēc kārtas; tā vietā ik pa laikam paņemiet pārtraukumu un izstaipiet kājas. Samazinot laiku, ko pavadāt ilgi un nekustīgi sēžot, tiek samazināts kardiovaskulāro slimību un diabēta risks.”

Mazi solīši, lieli ieguvumi
Tātad ar salīdzinoši nelielām izmaiņām iespējams panākt ievērojamus rezultātus attiecībā uz Jūsu veselību un labsajūtu. „Vajadzētu, lai ikvienam biroja darbiniekam būtu pieejams augstumā regulējams galds, jo no tā ir ļoti daudz ieguvumu. Ķermenis stāvus pozīcijā patērē aptuveni trīs reizes vairāk enerģijas nekā sēžot. Pētījumos atklāts, ka, atrodoties stāvus pozīcijā tikai dažās stundas darbadienā, ķermenis dedzina taukus; tas nozīmē, ka gada laikā Jūs patiesībā varat zaudēt vairākus kilogramus svara!” „Ieteicams arī pastaigāties pusdienu pārtraukuma laikā,” viņa piebilst. „Tajā pašā laikā jāuzsver, ka nekādā gadījumā nav aizliegts birojā sēdēt, Jums tikai ik pa laikam jāpamaina poza, un dažkārt ir pat nepieciešams uz brīdi apsēsties, lai izvairītos no pārlieku liela spiediena uz ceļgaliem un pēdām,” stāsta Anna.

Saņem AJ jaunumus savā e-pastā

Mēs Tev nosūtīsim informāciju par īpašajiem akcijas cenu piedāvājumiem, jaunākajām precēm un praktiskiem ieteikumiem telpu iekārtošanai!
Pieraksties mūsu jaunumu vēstulei šeit!
Lūdzu uzgaidi...
*Nospiežot pogu Nosūtīt, apstiprinu, ka piekrītu privātuma politikai.