Uzlabo savu darba dienu

Uzlabo savu darba dienu

Bagātīgas brokastis un sabalansētas pusdienas ir 2 būtiski ikdienas nosacījumi, kas ļauj mums saglabāt enerģiju visas dienas garumā. Pietiekama ūdens uzņemšana un mierīga vide darbavietas ēdamtelpā ir nozīmīgi faktori, lai uzlabotu darba produktivitāti.

Ola Lauritzson ir viens no Zviedrijas atzītākajiem uztura speciālistiem. Ar savām grāmatām un lekcijām viņš ir palīdzējis tūkstošiem cilvēku samazināt ķermeņa masu un uzlabot veselību. Šajā rakstā viņš dalās ar padomiem, kas ļauj uzlabot produktivitāti darbā.

-Lielākā daļa cilvēku brokastīs ēd par maz, bet pusdienās pārāk daudz. Samainiet šo ieradumu vietām un Jūs iegūsiet vairāk enerģijas visas dienas garumā, izvairoties no “ēdiena komas” vai klasiskās pēcpusdienas apātijas. Izvēlieties GI principa pusdienas, izvairoties no pārāk liela maizes un makaronu patēriņa, tā vietā palielinot uzņemto olbaltumvielu apjomu. Vienmēr sāciet ar salātiem, iesaka Ola Lauritzson.

Pavadiet darba pārtraukumu mierīgā vidē

Pārtraukumiem starp darba aktivitātēm ir būtiska loma enerģijas saglabāšanā visas dienas garumā.
-Investējiet mierīgas un patīkamas ēdamtelpas jeb virtuves izveidošanā. Atrodiet biroja vietu, kas varētu kļūt par miera oāzi darbinieku enerģijas atgūšanai darba dienas gaitā. Maksimālai produktivitātei visas dienas garumā nepieciešami pārtraukumi smadzeņu atpūtināšanai. 5-10 minūšu pārtraukumi pāris reizes dienā ļaus Jums saglabāt augstāku enerģijas līmeni.

Darba pozu maiņai strādājot, ir tikpat būtiska loma kā atpūtas brīžiem. Strādājiet stāvus pozīcijā, izmantojot elektriski augstumā regulējamus galdus, pārvietojieties pa biroju tā vietā, lai piezvanītu kolēģiem.

Ilgstoša sēdēšana ir ļoti nevēlama. Kad Jūs kustaties, Jūsu asins cirkulācija uzlabojas. Strādāšana stāvus pozīcijā sadedzina liekās kalorijas, pat vairāk nekā Jūs spējat iedomāties, saka Ola Lauritzson.

Pēcpusdienas kafijas vietā - ūdens

Kafija un tēja sniedz Jums enerģiju, tomēr iesakām neaizrauties ar pārmērīgu kofeīna lietošanu.

-2-3 kafijas krūzes dienā ir ieteicamas, taču pārāk daudz kafijas dara lieku stresu Jūsu ķermenim, kofeīns izjauc šķidruma līdzsvaru Jūsu organismā. Pēcpusdienā dzeriet ūdeni vai tēju bez kofeīna. Tas palīdzes Jums labāk gulēt naktī, saka Ola Lauritzson.