Kā izvēlēties pareizo seifu?

Kā izvēlēties pareizo seifu?

Vairums uzņēmumu savās telpās uzglabā vērtslietas, kuras ir nepieciešams pasargāt no zādzībām un nodrošināt pret ugunsnelaimju risku. Efektīvs risinājums šādiem gadījumiem ir visiem drošības kritērijiem atbilstoši uzstādīts seifs. Laika gaitā mājas un biroja seifi ir kļuvuši arī par populāru alternatīvu tradicionālajām banku glabātuvēm. Izmantojot seifu, vari būt pārliecināts par savu vērtslietu drošību gan mājās, gan darbā. 

Šajā rakstā pievērsīsimies dažādiem seifu tipiem, to īpatnībam, un noskaidrosim, kāda tad ir atšķirība starp seifu un drošības skapi. 

Kāda tipa seifs tev būtu vispiemērotākais? 

Pretuzlaušanas seifs
Pretuzlaušanas seifs bez reitinga var nodrošināt pamata aizsardzību īpašumiem ar zemu vai neesošu apdrošināšanas vērtību. Seifiem, kuriem nav piemērots reitings, parasti nav ugundrošības vai pretuzlaušanas sertifikācijas, taču tie var kalpot kā pietiekami efektīvs drošības mērs birojos, mājās un viesnīcās. 

Ugunsdroši skapji svarīgu dokumentu glabāšanai
Šie skapji ir apliecinājuši to kvalitāti dažādos testos un ir sertificēti atbilstoši EN 14450 kritērijiem. Pircējiem ir pieejami gan S1 (zema pretuzlaušanas aizsardzība), gan S2 (augsta pretuzlaušanas aizsardzība) klases skapji. Daudzi tirgū pieejamie pretuzlaušanas skapji ir sertificēti arī kā ugunsdroši atbilstoši EN 15659 standartam.

Ieroču drošības skapji:
Ieroču uzglabāšanai iesakām izmantot tam speciāli paredzētus drošības skapjus. Šie skapji ir izgatavoti no biezām un izturīgām metāla loksnēm. Ieroču drošības skapji ir nodrošināti pret uzlaušanu un ir sertificēti atbilstoši Zviedrijas SSF 3492 standartam. Jāpiebilst, ka šie skapji gan nav sertificēti kā ugunsdroši, un to primārā funkcija ir saturu pasargāt tieši no zādzībām.
slēdzams metāla skapis
Slēdzams metāla skapis SAFE
385.-€
slēdzami metāla skapji
Slēdzami metāla skapji CUBE
Seifi nodrošina efektīvu aizsardzību īpašumam ar augstu vērtību un palielinātu zādzību risku. Seifa izmantošana sniedz arī kopumā lielāku drošības līmeni nekā paļaušanās uz  pretuzlaušanas skapjiem. 

Tie ir sertificēti kā pret uzlaušanu droši atbilstoši EN 1143-1 standartam, un parasti tiek klasificēti dažādos līmeņos - jo augstāks līmenis, jo efektīvāka aizsardzība. Seifi visbiežāk ir arī ugunsdroši. Ugunsdrošo seifu klasifikators apzīmē to ilgtspējību nelaimes gadījumu laikā, klasei norādot uz minūšu skaitu, ko seifa saturs izturēs uguns nelaimes gadījumā. 

Pretuzlaušanas skapji ir drošības skapji, kas ir testēti un sertificēti saskaņā ar EN 14450 standartu un klasificēti kā S1 vai S2, bieži tie ir arī ugunsdroši. Šie skapji piemēroti naudas, rotaslietu, dokumentu un citu vērtīgu lietu uzglabāšanai. Pretuzlaušanas skapjiem ir zemāks drošības līmenis nekā depozīta seifiem.

Ugunsdroši skapji ir vēl viens efektīvs risinājums vērtslietu un dokumentu uzglabāšanai. Taisnības labad gan jāpiebilst, ka šie skapji, par spīti to nosaukumam, nav formāli sertificēti kā ugunsdroši. Tā vietā to konstrukcija ietver uguni-slāpējošu insulāciju skapja durvīs un sienās. Tā aizkāvēs uguns izplatīšanos palielināta ugunsriska apstākļos.

Drošības skapji - Īpaši svarīgu dokumentu un vērtslietu glabāšanai iesakām izmantot ugunsdrošus seifus kā arī ugunsdrošus dokumentu skapjus. Konkrētie dokumentu skapji tiek vērtēti atbilstoši NT Fire 017, UL, EN 15659, vai EN 1047 standartiem. Tiem piešķirtās ugunsdrošības klases P60, P90 un P120 norāda, ka ugunsgrēka gadījumā, skapju saturs paliktu neskarts attiecīgi 60, 90 vai 120 minūtes. Ugunsdrošie seifi nereti ir sertificēti arī kā droši pret uzlaušanu.

Datu nesēju glabātuves jeb datu seifi:
Datu nesēju seifi ir īpaši veidoti, lai pasargātu tādus datus nesošus objektus, kā USB atmiņas un cietie diski. Šīs uzglabāšanas vienības ir sertificetas kā ugunsdrošas, un to iekšējā temperatūra ugunsgrēka laikā, sertifikācijas perioda ietvaros, nekad nepārsniegs 50°C.

Depozīta kastes:
Depozīta kaste pasargā tās saturu no tiešas piekļuves, un ļauj uzglabāt vērtslietas aiz slēdzenes. Depozīta kastes ir parocīgs risinājums veikaliem un uzņēmumiem, kuros nepieciešama ātra un viegla pieeja naudas uzkrājumiem un citām vērtslietām.
Drošības nodalījumu skapis
Seifs VALUE
906.-€
seifs
Ugunsdrošs seifs DEFEND
2 372.-€

Jautā mums!

Ja tev ir nepieciešama palīdzība piemērotākā risinājuma izvēlē vai vēlies uzzināt vairāk par mūsu piedāvātajiem risinājumiem drošai uzglabāšanai - jautā mums. Sazinies ar mūsu produktu speciālistiem un mēs tev ar prieku palīdzēsim. 


Seifi un metāla skapji drošai uzglabāšanai

BUJ

Pavisam vienkārši - seifs pasargā tavas vērtslietas no zādzībām un nodrošina tās pret ugunsnelaimju risku.
To nosaka vairāki parametri un tavas individuālās vajadzības. Pirms pirkuma veikšanas iesakām konsultēties ar AJ Produkti komandu.
Lielais vairums tirgū pieejamo seifu tik tiešām ir ugunsdroši. Taču, pilnīgai drošībai, pirms pirkuma veikšanas iesakām painteresēties, vai seifam ir piemērots NT Fire 017, UL, EN 15659, vai EN 1047 reitings.
Iesakām novietot seifu uz stabilas pamatnes, viegli pieejamā pozīcijā. Tā var būt gan grīda, gan plaukts. Rekomendējam apsvērt arī iebūvējamos seifus.

Saņem AJ jaunumus savā e-pastā

Mēs Tev nosūtīsim informāciju par īpašajiem akcijas cenu piedāvājumiem, jaunākajām precēm un praktiskiem ieteikumiem telpu iekārtošanai!
Pieraksties mūsu jaunumu vēstulei šeit!
Lūdzu uzgaidi...
*Nospiežot pogu Nosūtīt, apstiprinu, ka piekrītu privātuma politikai.