Kā lietderīgi izmantot skolas gaiteņus

Kā lietderīgi izmantot skolas gaiteņus

Vai jums šķiet, ka skolu gaiteņi ir tikai neinteresants maršruts no mācību telpām uz ēdnīcu un bibliotēku. Vai arī tie ir kā aizraujoša neizmantota teritorija, kas to vien gaida, lai tai piešķirtu praktisku funkciju? Mums uzņēmumā AJ Produkti ir ilggadēja pieredze skolu telpu iekārtošanā. Šeit sniegsim dažus padomus, kā tukšos gaiteņus pārveidot par patīkamām pulcēšanās un darba telpām.

Dažām skolām ir plaši vestibili, ģērbtuves un koptelpas. Tas ļauj šīs zonas izmantot paredzētajām aktivitātēm. Citās skolās platība ir ierobežota. Šādos gadījumos ir svarīgi pieejamo platību izmantot gudri, piemēram, apvienojot vairākas funkcijas vienā telpā. Gaitenim ir ievērojams potenciāls. Gaiteņi var kalpot ne tikai nokļūšanai no vienas klašu telpas citā, bet tos var pārveidot arī par pievilcīgu vietu grupu projektiem, brīvā laika pavadīšanai vai uzdotā atkārtošanai starpbrīžos.

Papildinājums mācību telpām
Vai jūsu skolā nav grupu nodarbību telpu, vai arī tās atrodas pārāk tālu? Atpūtas mēbeļu grupa gaitenī var būt lielisks mācību telpas papildinājums. Klases telpas tuvums ir liela priekšrocība, jo šādi skolotājs var uzraudzīt skolēnus, bet skolēni var viegli uzdot jautājumus.

Fiksētu sēdvietu grupu priekšrocības
Kombinētām sēdvietu grupām ideālā variantā būtu jābūt fiksētām pie grīdas, vai vismaz tām jābūt tik smagām, lai tās nevarētu viegli pārvietot. Nekārtīgi sabīdītas mēbeles var aizšķērsot evakuācijas ceļus, turklāt tas neizskatās glīti.

Mēbeles skolai

Daži mēbelēšanas ieteikumi
Octo ir nokomplektēta sēdvietu grupa, kas ir ideāli piemērota skolu gaiteņiem un koptelpām. Sēdekļiem ir noapaļots dizains, tādēļ tās ir lieliski piemērotas atpūtai un sarunām. Pieejama gan augstā, gan zemā šo mēbeļu versija.

Örgryte ir brīvi stāvošs galds ar soliem ar noapaļotām malām. Jetlag ir mūsdienīgs Y formas sols. Tas pieejams arī skatienus piesaistoša krēsla/atzveltnes krēsla versijā.

Anna ir universāls sols un galds, kuru var pārvietot dažādos stāvokļos: rindā pie sienas, kā grupas sēdvietu ar galu pret sienu vai arī brīvi novietot telpā. Pakāpienu skatuves sēdvietu moduli Arvid var izmantot kā kāpnes uz skatuvi vai arī izveidot atraktīvu sēdvietu zonu un pulcēšanās vietu brīvi telpā, kā arī novietot pie sienas.

 

Skolēnu skapīšus var izvietot arī gaitenī
Garderobe vestibila tuvumā ir praktiska, ja vien pietiek vietas. Tomēr, ja tā nav, skolēnu skapīšus var novietot arī gaiteņos. Skapīšus ieteicams izvietot vienā gaiteņa pusē, lai novērstu drūzmēšanos. Šādi gaiteņi tiks optimāli izmantoti.

Piedāvājam dažāda augstuma viena moduļa skolēnu skapīšus, kurus var kombinēt, veidojot dinamiskāku iekārtojumu. Lai nodrošinātu praktisku pielietojumu, katrā skolēnu skapītī būtu jābūt vismaz vienam grāmatu plauktam, kā arī pietiekami daudz vietas somai, mētelim, ķiverei un citām personīgajām lietām. Ieskaties šeit

Trokšņa ierobežošana
Bērni un pusaudži, pulcējoties grupās, var būt ļoti skaļi. Dažreiz trokšņa līmenis var kļūt pārmērīgs, it sevišķi skolu gaiteņos ar betona sienām un grīdu. Par laimi, ir pieejami vairāki risinājumu varianti. Viens no tiem ir ar audumu pārvilktas grīdas starpsienas, bet otrs – pie sienas vai griestiem stiprināmi troksni absorbējoši paneļi. Tie ir pieejami dažādās formās un krāsās, kā arī ar dažāda veida auduma apdari, tādēļ tie ir izmantojami arī kā dekoratīvi elementi.