Kā izvēlēties atbilstošāko biroja krēslu

Kā izvēlēties atbilstošāko biroja krēslu

Ja arī tu lielu daļu savas darba dienas pavadi sēžot pie biroja galda, tad biroja krēsls ir kas vairāk par biroja mēbeli. Ergonomisks biroja krēsls nodrošina nepieciešamo atbalstu visam ķermenim un samazina gan fizisko, gan emocionālo nogurumu. Tādējādi uzlabojas ne vien tava pašsajūta, bet arī darba rezultāts. Savukārt neatbilstošs krēsls var kaitēt tavai veselībai. Tādēļ esam sagatavojuši 5 ieteikumu un padomu apkopojumu, kas palīdzēs tev labāk izprast priekšrocības un ieguvumus, ko sniedz ergonomisks biroja krēsls. Lasi un uzzini, kā izvēlēties tieši tev atbilstošāko krēslu no mūsu plašā piedāvājuma. 
Sieviete-sež-pie biroja galda-uz biroja krēsla-strādā pie laptopa

1. Cik stundu dienā tu pavadi sēžot?

Svarīgākais jautājums, kas sev jāuzdod – cik stundu dienā tu vidēji pavadi sēdus stāvoklī. Jo vairāk stundu pavadīsi sēžot, jo labāks biroja krēsls Tev būs nepieciešams.

Lai atvieglotu atbilstoša krēsla izvēli, mūsu produktu klāstu esam sadalījuši četros ieteicamajos sēdēšanas ilgumos: 4, 8, 12 un 24 stundas. Tas nozīmē, ka varam piedāvāt gan vienkāršus krēslus tiem, kas sēdus pozīcijā strādā reti, gan krēslus intensīvākai lietošanai ar augstu komforta līmeni tiem, kas sēžot pavada ilgas darba stundas.

Ieteicamo lietošanas ilgumu katram krēslam vari atrast pie produkta, sadaļā produkta parametri.

  • 4 stundu biroja krēsls: Lielisks risinājums, ja darbs sēdus pozīcijā aizņem vien nelielu daļu no tavas darba dienas.
  • 8 stundu biroja krēsls: Izplatītākais biroja krēsla veids. Ja  lielāko darba dienas daļu pavadi sēžot pie biroja galda, tev nepieciešams ergonomisks biroja krēsls ar labām pielāgošanas iespējām.
  • 12 stundu biroja krēsls: Šie biroja krēsli sniedz īpašu pielāgojamību, kas ir īpaši svarīgi, ja sēdus stāvoklī pavadi vairāk kā pusi no darba dienas.
  • 24 stundu biroja krēsls: Ja sēžot krēslā tiek pavadīta visa diennakts, piemēram, apsardzes telpās vai zvanu centros, tad krēslam ir jāatbilst ļoti augstiem pielāgojamības un komforta standartiem – tieši tādi ir mūsu sertificētie 24 stundu datorkrēsli.
Divi cilvēki sēž pie biroja galda

2. Izvēlieties mehānismu, kas nodrošina ergonomisku pielāgojamību

Lai nodrošinātu optimālu pozīciju darbam, ir svarīgi, lai krēsla sēdeklis un atzveltne pielāgotos tava ķermeņa dabiskajām kustībām. Sēdekļa un atzveltnes mijiedarbību nosaka krēsla mehānisms. Augstākas kvalitātes mehānisms nodrošina labāku pielāgojamību un ergonomiku.

  • Atzveltne ar pastāvīgu saskari: Atzveltne pielāgojas ķermeņa augšdaļas kustībām, bet sēdeklis ir fiksēts.
  • Slīpuma fiksācija: Vienkāršs mehānisms, kad atzveltne un sēdeklis saglabā vienādu leņķi pat šūpojoties. Pozīciju var nofiksēt vai atstāt šūpošanās režīmā. Pretestība tiek iestatīta atbilstoši ķermeņa svaram.
  • Sinhronais mehānisms: Sēdeklis un atzveltne mijiedarbojas attiecībā 1:2, kas nozīmē, ka sēdekļa pozīcija mainās par vienu grādu, kad atzveltnes pozīcija šūpojoties mainās par diviem grādiem. Sēdekli un atzveltni var nofiksēt, kā arī pielāgot pretestību atbilstoši ķermeņa svaram.
  • Multi sinhronais mehānisms: Arī šajā mehānismā sēdeklis un atzveltne mijiedarbojas attiecībā 1:2, taču sēdekli var arī atvienot – tas palīdz laiku pa laikam izstiept ķermeni un palielināt asinsriti kājās un pēdās.
  • Asinhronais mehānisms: Sēdekļa un atzveltnes slīpumu var pielāgot atsevišķi un vai nu nofiksēt ērtākajā pozīcijā, vai arī ļaut sekot ķermeņa kustībām (brīvā kustība). Tas ļauj pilnībā pielāgot sēdēšanas pozīciju atbilstoši tavām vēlmēm.
Sieviete sēž uz ergonomiska biroja krēsla un atbalsta roku uz roku balsta

3. Svarīgas ergonomiskas funkcijas, kas ļauj krēslu pielāgot tavam ķermenim

Lai jaunais datorkrēsls sniegtu ķermenim nepieciešamo atbalstu, tam jābūt pielāgojamam tavam auguma garumam, svaram un ķermeņa formai. Tā kā esam dažādi, ir jāmeklē biroja krēsls ar plašām pielāgošanas iespējām maksimālam komfortam.

  • Pielāgojams sēdekļa augstums: Pareizs sēdekļa augstums ļauj stabili novietot pēdas uz grīdas, atspiežot muguru pret atzveltni.
  • Pielāgojams atzveltnes augstums: Atzveltnei jābūt uzstādītai augstumā, kas atbilst mugurkaula dabiskajam izliekumam.
  • Pielāgojams sēdekļa dziļums/sēdekļa izbīdījums: Sēdekli var bīdīt uz priekšu vai atpakaļ atbilstoši tavam garumam. Tas nozīmē, ka ar stabili uz grīdas novietotām pēdām un pilnībā atbalstītu muguru tev ir jāvar starp sēdekļa priekšpusi un ceļgalu apakšu ievietot savu dūri. Šāds attālums nepieciešams, lai neierobežotu asinsriti apakšstilbos un pēdās.
  • Pielāgojams sēdekļa leņķis: Lai uzlabotu asinsriti, sēdeklim jābūt nedaudz saliektam uz priekšu, lai gurni atrastos nedaudz augstāk par ceļgaliem un pēdas būtu novietotas uz grīdas.

 
Ergonomikas pamatprincipi
Biroja krēsla galvas balsts
Labs datorkrēsls
Datorkrēsls MARLOW
239.-€

Jautā padomu mums

Mūsu sortimentā ir tiešām visaptverošs biroja krēslu klāsts. Ir viegli apjukt plašajā piedāvājumā. Tādēļ mudinām tevi jautāt padomu ekspertiem - mūsu produktu speciālistiem. Mēs priecāsimies sniegts atbildes uz visiem taviem jautājumiem un palīdzēsim piemeklēt atbilstošāko biroja krēslu tieši tavām vajadzībām.

Tālrunis: 67 62 52 72
E-pasts: info@ajprodukti.lv
Uzdod jautājumu čatā ( uzsāc sarunu - atver čatu lapas apakšā labajā stūrī )
Salons krēslu apskatei klātienē: Kalnciema iela 197B, Rīga
Darba laiks: P - Pk. 8:30 - 17:00

BUJ

Ja ikdienā garas darba stundas pavadi pie biroja galdam, tad pielāgojams biroja krēsls ir vitāli svarīgs, lai saglabātu pareizu ķermeņa pozu un komfortu sēdēšanas laikā.
Vispiemērotākais  krēsls ir tas, kurā ir ērti sēdēt visas dienas garumā, un kuru iespējams pielāgot Tavām vēlmēm un auguma parametriem.
Visvieglāk atrast piemērotu biroja krēslu, būtu apmeklējot mūsu salonu Kalnciema ielā 197B, Rīgā un uz vietas izmēģinot, pieejamos biroja krēslus.
Visi mūsu biroja krēsli ir izstrādāti tā, lai tie kalpotu daudzus gadus, taču kalpošanas laiks ir atkarīgs arī no lietošanas paradumiem un krēsla kopšanas! Visiem mūsu biroja krēsliem ir 7 gadu garantija.
Biroja krēsla sēdeklim jābūt pietiekami platam un dziļam, lai tajā varētu ērti sēdēt. Meklē dziļāku sēdekli, ja esi gara auguma. Ideālā gadījumā tev vajadzētu būt iespējai sēdēt ar muguru pret atzveltni, un starp ceļgalu un biroja krēsla sēdekli jāatrodas aptuveni 5 – 10 centimetru lielai atstarpei. Biroja krēslam vajadzētu būt iespējai arī regulēt sēdekļa slīpumu uz priekšu vai atpakaļ, atkarībā no tā, kā izvēlaties sēdēt.
Labam biroja krēslam būs atbilstoša cena, taču mēs individuāli piemeklējam katram klientam piemērotāko biroja krēslu, ņemot vērā Tavas vajadzības un iespējas. Turklāt mūsu sortimentā ir pieejami biroja krēsli dažādos cenu diapazonos.
Biroja krēslam jābūt tādam, lai būtu iespēja pielāgot biroja krēsla augstumu savam augumam. Lai nodrošinātu optimālu komfortu, jāsēž tā, lai augšstilbi būtu horizontāli pret grīdu. Noteikti meklē risinājumu ar regulēšanas mehānismu, kas ļauj pacelt krēslu augstāk vai nolaist to zemāk.
Sēžot biroja krēslā vajadzētu būt iespējai noliekties, pacelties augstāk vai zemāk vai grozīties no sēdus stāvokļa. Ja sēdi, ir vieglāk iegūt pareizo augstumu un slīpumu, kas nepieciešams, tāpēc ir ļoti svarīgi, lai sviras ir aizsniedzamas un regulējamas no sēdus stāvokļa.
Sēžot biroja krēslā, Tev ir jāspēj novietot pēdas uz zemes, turklāt apakšdelmiem vienlaikus jāatrodas paralēli galda virsmai.
Labs biroja krēsls kalpo daudzus gadus, ja par to pienācīgi rūpēsies. Taču, ja biroja krēslam vairs nedarbojas svarīgas funkcijas un to nav iespējams salabot, ir pienācis laiks meklēt jaunu biroja krēslu.
Galvas balsts ir vienkāršs veids, kā saglabāt pareizu stāvokli sēžot, tas novērš saspringumu plecos, kas laika gaitā var izraisīt sāpes kaklā, plecos un mugurā.

Saņem īpašos piedāvājumus un uzzini jaunumus ātrāk!

Vai vēlies saņemt īpašos piedāvājumus, aktuālu informāciju par jaunajiem produktiem, kā arī padomus un iedvesmas stāstus, kas palīdzēs uzlabot Tavu darba vidi? Pieraksties mūsu jaunumu vēstulei un saņem visu aktuālo informāciju savā e-pastā.
Lūdzu uzgaidi...
*Pierakstoties jaunumu vēstulei, piekrītu privātuma politikai.