Ķīmiskas vielas un bīstamie atkritumi!

Ķīmiskas vielas un bīstamie atkritumi!

Vai jūs savā uzņēmumā izmantojat ķīmiskas vielas, kas var būt kaitīgas cilvēkiem un videi? Jūs kā uzņēmuma vadītājs esat atbildīgs par to, lai šādu vielu izmantošana un uzglabāšana būtu droša, tādējādi samazinot kaitējuma risku. Jūs esat atbildīgs arī par to, lai bīstamie atkritumi, ko izraisa šīs ķimikālijas, tiktu iznīcināti pareizā veidā.

Ķīmisku vielu uzglabāšana

Ja uzņēmumā glabājas ķīmiskas vielas, vienmēr pastāv noplūdes vai izlīšanas risks, ir svarīgi novērst, ka šādās situācijās tiek nodarīts posts cilvēkiem vai videi, vai ka notiek bīstamas ķīmiskās reakcijas.

Daži svarīgi fakti par ķīmisko vielu uzglabāšanu:

• Ķimikālijas jāuzglabā speciāli šim nolūkam paredzētos skapjos ar ventilāciju vai noliktavā.

• Ja ir zināms, ka kāda viela noplūdes gadījumā savienojumā ar kādu citu vielu var izraisīt bīstamu ķīmisko reakciju, tad šādas vielas jāuzglabā atsevišķi.

• Ieteicams izmantot speciālas paplātes vai savācējtraukus, lai izlīšanas gadījumā ķimikālijas var viegli savākt.

• Nedrīkst uzglabāt kopā skābes un bāzes, spēcīgas skābes kopā ar organiskām vielām vai spēcīgi oksidējošas vielas kopā ar oksidējamām vielām.

• Ķīmiskas vielas jāuzglabā nepiederošām personām nepieejamās vietās, piemēram, slēdzamos ķimikāliju skapjos.

Bīstamu atkritumu apsaimniekošana

Bīstami atkritumi ir tādi atkritumi, kas izraisa kaitējumu cilvēku veselībai vai videi. Šādi atkritumi var būt, piemēram, kodīgi, kancerogēni, toksiski, viegli uzliesmojoši vai sprādzienbīstami. Pie bieži sastopamiem bīstamajiem atkritumiem pieder izlietota eļļa, krāsas atlikumi, baterijas, spuldzes, dažādas ķimikālijas un elektroierīces, kas satur bīstamas detaļas.

Bīstamus atkritumus nekādā gadījumā nedrīkst pievienot cita veida atkritumiem vai izgāzt notekūdeņu sistēmā. Privātpersonas bīstamos atkritumus var nodot tam paredzētos savākšanas punktos. Taču uzņēmumiem ir jāievēro īpaši noteikumi par to, kā šķirot, iegrāmatot un pārvadāt bīstamos atkritumus, un tos ir svarīgi zināt.

Kā uzņēmējdarbības līderim jums ir jāzina, kā jūsu radītie bīstamie atkritumi ietekmē vidi un cilvēku veselību, tāpat jums jāpārzina noteikumi par atkritumu apsaimniekošanu un klasifikāciju. Jums ir jāreģistrē uzņēmumā radīto bīstamo atkritumu aprite, kā arī jums ir pienākums pārliecināties, ka uzņēmums, kas pieņem no jums un ved prom bīstamos atkritumus, ir atbilstoši sertificēts šādu pakalpojumu sniegšanai.

Tevi varētu interesēt arī šie raksti

Saņem AJ jaunumus savā e-pastā

Mēs Tev nosūtīsim informāciju par īpašajiem akcijas cenu piedāvājumiem, jaunākajām precēm un praktiskiem ieteikumiem telpu iekārtošanai!
Pieraksties mūsu jaunumu vēstulei šeit!
*Nospiežot pogu Nosūtīt, apstiprinu, ka piekrītu privātuma politikai.