LED - gudra, taupīga izvēle.

LED - gudra, taupīga izvēle.

Aptuveni ceturto daļu pasaules elektroenerģijas patēriņa veido apgaismojums. Veicot apzinātu izvēli, Jūs varat to mainīt! LED apgaismojums ir optimāla izvēle, tas kalpos ievērojami ilgāku laiku, saudzēs vidi un patērēs mazāk elektroenerģijas. Šeit mēs izskaidrosim dažas no LED apgaismojuma priekšrocībām.


LED jeb “Light Emitting diod”  lieliski aizvieto mums ierasto kvēlspuldzi. LED tika izgudrots jau 1920. gadā, taču plaša LED diožu izmantošana sākas tikai deviņdesmitajos gados. Šodien LED tehnoloģija tiek izmantota mobilo tālruņu, datora monitoru, televizoru un automašīnu lukturu ražošanā. LED ir labākais sasniegums apgaismojuma jomā kopš elektriskās gaismas izgudrošanas.

Kāpēc izvēlēties LED?

LED spēj izstarot lielāku apgaismojumu uz vienu vatu nekā parastās gaismas spuldzes, turklāt LED spuldze kalpo ievērojami ilgāku laiku. LED apgaismojums kalpo aptuveni 40 000 - 50 000 stundas jeb vairāk nekā 13 gadus, ja tas ir ieslēgts 8 stundas dienā. Savukārt, kvēlspuldze vidēji spīd aptuveni 1000 stundas, enerģiju taupošās lampas kalpo 15 000 stundas. LED lukturi ir ļoti energoefektīvi.

Samainot parastās kvēlspuldzes pret LED spuldzēm, Jūs varat samazināt enerģijas patēriņu par 80%, kas  tieši atspoguļojas uz elektrības rēķinu, ļaujot jums ietaupīt  ilgtermiņā.

Labāka izvēle videi!

Papildus ilgtspējīgumam, pieejamībai un izmaksu efektivitātei, LED apgaismojums ir arī labākā izvēle videi, jo tā sastāvā nav kaitīgu gāzu vai ķimikāliju. Mēs patērējam pārāk daudz enerģijas, kas šodien noved pie lielām oglekļa emisijām. Oglekļa dioksīds ir siltumnīcas efektu izraisoša gāze, kura uzkrājas atmosfērā un veicina globālo sasilšanu. LED apgaismojums videi ir labāks nekā kvēlspuldzes apgaismojums. LED nesatur kaitīgas vielas, piemēram, svinu, dzīvsudrabu vai halogēnu gāzes un ultravioleto starojumu.

LED sastāv no cieta veida komponentiem, kas triecienus un vibrācijas iztur labāk nekā kvēlspuldzes un luminiscējošās spuldzes, padarotLED par lielisku izvēli industriāliem apstākļiem. Tā kā LED izstaro nelileu siltumenerģijas daudzumu, tā ir piemērota uzstādīšanai mēbeļu korpusos, rakstāmgaldos vai zem galdiem, un to var uzstādīt tuvu tekstilizstrādājumiem. Atšķirībā no tradicionālajām spuldzēm, LED nerada siltumu, tai jebkurā brīdī var pieskarties.

Izvēloties LED apgaismojumu, tiek nodarīts mazāks kaitējums videi, kā arī tiek ietaupīti ievērojami finanšu resursi.


LED galda lampas