Ērta un pārdomāta skolas ēdnīca

Ērts un pārdomāts skolas ēdnīcas iekārtojums

Strādājot pie ēdnīcas iekārtojuma, galvenais uzdevums ir radīt patīkamu vidi. Ir svarīgi, lai ikvienam skolēnam būtu iespēja apsēsties un netraucēti ieturēt maltīti. Taču tikpat svarīgi ir ēdnīcas telpas izmantot efektīvi arī pārējā dienas laikā. Kā to panākt? AJ Produkti ir liela pieredze ergonomiskas un radošas skolas vides iekārtošanā. Lūk, daži mūsu ieteikumi, kā efektīvi izmantot ēdnīcas telpas.

Mierīga un klusa vide

Ir jāpieņem, ka skolēniem negaršo pilnīgi viss, tāpēc viņi ne vienmēr izēd šķīvi. Tomēr nav labi, ja bērni un pusaudži kārtīgi nepaēd tikai tāpēc, ka ēdnīcā jūtas saspringti vai neērti. Tālab ēdnīcas vide jāveido pēc iespējas mierīgāka un patīkamāka – tai drīzāk būtu jāatgādina restorāns, nevis skolas ēdnīca. Raugies uz ēdnīcu kā uz vietu atpūtai, kurā patīkami pavadīt laiku, nevis kuru gribas pamest pēc iespējas ātrāk.
divas meitenes pie ēdnīcas galda
Ēdnīcas krēsls AVE
54.-€
Divas meitenes, ēdnīcas galds un 5 ēdnīcas krēsli
Ēdnīcas galds PLURAL
234.-€

Nodali telpu

Nelielās grupās ir vieglāk sarunāties. Tāpēc izvēlies izmērā kompaktākus galdus, nevis garus pusdienu galdus. Īpaši labi iekļaujošas vides, socializācijas un komforta nodrošināšanai ir apaļi galdi. Augstie galdi ar krēsliem ļauj pārraudzīt telpu. Lai radītu mājīgāku atmosfēru, izmanto grīdas starpsienas, aizslietņus un starp galdiem novieto mākslīgos telpaugus, tādējādi veidojot mazākas “telpas”.

Dažāda augstuma un formas galdi rada dinamisku telpas sajūtu. Tas pats attiecas uz sēdvietām – kombinē solus, taburetes un krēslus. Dažādām ēdnīcas daļām vari izvēlēties atšķirīgas krāsas. Tomēr neizmanto visu krāsu skalu – tā vietā izvēlies vienu koka veidu un vienu krāsu par pamatu un papildini to ar akcentiem. Pievērs uzmanību arī apgaismojumam – ēdnīca būs mājīgāka, ja papildus kopējam apgaismojumam virs katra galda piekārsi griestu lampu.
Skolas ēdnīca, ēdnīcas galds un virtuves krēsls
Ēdnīcas krēsls LINUS
164.-€
Plastmasas krēsls
Plastmasas krēsls RIO
69.-€

Parūpējies par labu akustiku telpā

Zviedriem ir sakāmvārds – “Ļauj ēdienam apklusināt muti!” Tas ir sens paņēmiens, kā maltīšu laikā nodrošināt klusumu. Tomēr trokšņu līmenis ēdnīcās var būt ļoti dažāds. Tāpēc vienmēr jāpadomā, ko varētu darīt, lai ēdnīcā nodrošinātu iespējami patīkamāku akustisko vidi un pēc iespējas samazinātu trokšņa līmeni.

Audums labi absorbē skaņu, tāpēc aizkari un ar audumu apvilktas starpsienas var radīt lielu atšķirību. Tas pats attiecas uz dažādu veidu, krāsu un audumu sienas un griestu akustiskajiem paneļiem, kas izmantojami arī kā dekoratīvi elementi. Trokšņu absorbēšanai un mājīgumam ēdnīcā izvieto lielos telpaugus. Tos var izmantot arī telpas sadalīšanai.

Iekārto telpu, ko vari izmantot daudzpusīgi

Skolas ēdnīcai nebūtu jābūt telpai, ko izmanto tikai pusdienlaikā. Tāpēc nereti skolām iesakām ēdnīcas telpas izmantot plašāk. Izmanto telpu grupu darbiem, konferencēm un kursiem vai ļauj tur skolēniem atpūsties starp stundām. Tāpat vari to atstāt atvērtu vakaros mūzikas nodarbībām vai pulciņiem. Iespēju ir daudz!

Šādam nolūkam lieliski noderēs saliekamie galdi un saliekamie krēsli, kas ir kompakti uzglabājami. Tos var ērti pārvietot un atbrīvot telpu vai ātri nodrošināt papildu sēdvietas un galdus.

Saņem AJ jaunumus savā e-pastā

Mēs Tev nosūtīsim informāciju par īpašajiem akcijas cenu piedāvājumiem, jaunākajām precēm un praktiskiem ieteikumiem telpu iekārtošanai!
Pieraksties mūsu jaunumu vēstulei šeit!
Lūdzu uzgaidi...
*Nospiežot pogu Nosūtīt, apstiprinu, ka piekrītu privātuma politikai.