MTA – labā darba vidē veidojies veiksmes stāsts

MTA – labā darba vidē veidojies veiksmes stāsts

AJ Produkti piedāvā mēbeles un iekārtojumu visam uzņēmumam, sākot no biroja telpām un ēdamzāles līdz pat darbnīcai un noliktavai. Turklāt mēs esam gatavi palīdzēt saviem klientiem visā izaugsmes laikā, sākot no jaunuzņēmuma līdz brieduma fāzei un turpmāk. Šeit mēs pastāstīsim par savu sadarbību ar aizvien augošo būvniecības uzņēmumu MTA, kuru mums ir izdevies pārsteigt, un ar kuru mums ir gods sadarboties jau daudzus gadus.

Viens no visstraujāk augošajiem būvniecības uzņēmumiem Zviedrijā ir Halmstādē reģistrētā kompānija MTA. Uzņēmuma nosaukums ir atvasināts no tā dibinātāju vārdiem - Matss (Johansons), Tomijs (Zrīds) un Andreass (Granbergs), kas kopā piedzīvojuši fantastisku izaugsmi. 2010. gada pavasarī, kad sākās viņu kopīgais ceļš, šie trīs vīri bija kolēģi valsts mēroga būvniecības uzņēmumā, viņiem bija labs darbs, gan klienti, gan darbinieki bija ar viņiem apmierināti, bet …

"Mēs daudz ko gribējām mainīt, tostarp kultūrā, bet tas nebija iespējams tik lielā un tradicionālā organizācijā. Beigās mums likās dabiski dibināt pašiem savu uzņēmumu. Mums šķita, ka mēs paši varēsim labāk," stāsta Matss, kurš uzņēmumā atbild par īpašumu attīstību.

Mērķis jau kopš pašiem pirmsākumiem bija kļūt par vienu no galvenajiem spēlētājiem reģionālajā būvniecības tirgū. Neraugoties uz šo mērķi, trijotne nesāka dzīties pēc līgumiem, bet tā vietā noslīpēja savu biznesa plānu. Viņi vēlējās attīstīt korporatīvo kultūru, balstoties uz darba vidi un darbinieku apmierinātību darbavietā.

"Mēs vienkārši nodibinājām uzņēmumu, kurā gribētu strādāt paši. Laba darba vide ļauj darbiniekiem justies ērti, gūt prieku un justies kā mājās. Tad viņi attīstās un labi dara darbu – mēs arī panākam to, ka kopā ar mums vēlas strādāt talantīgāki cilvēki."

Uzņēmuma iekšējais sauklis "Beidzot pirmdiena" apraksta šo plānu teorētiski. Faktu, ka tas strādā arī praksē, pierāda tas, ka uzņēmums MTA ir saņēmis prestižo balvu "Zviedrijas labākās darbavietas" jau piecus gadus pēc kārtas - no 2014. līdz 2018. gadam. Balvu piešķir, balstoties uz intervijām ar darbiniekiem, ko veic institūts "Great Place to Work®".

Jaunpienācējiem bija labs starts. Neraugoties uz relatīvi mazajiem izmēriem, jaunajam uzņēmumam uzticēja būvēt lielu īres īpašumu Halmstādes centrā. Tās bija lielas saistības, kas pilnībā atbilda viņu ambīcijām. Izaugsme uzņēma apgriezienus, un drīz vien MTA kļuva par pievilcīgu alternatīvu nozarē strādājošajiem un pasūtītājiem. Drīz uzņēmuma nosaukums Halmstādē bija lasāms teju vai uz katra stūra. Uzstādot savus karogus un plāksnes pie katra celtniecības objekta, viņi skaidri norādīja, ka "Šī ir MTA darbavieta".

"Galvenais tajā visā bija radīt lepnumu savos darbiniekos un viņu ģimenēs. Ir jauki, ja darbinieku bērni rāda uz mūsu karogu un saka: "Mana mamma/tētis tur strādā"."

Pārējais jau ir vēsture. Pēc pirmā darbības gada uzņēmumā bija 22 darbinieki, četrus gadus vēlāk – 133. Šodien viņiem ir vairāk nekā 300 darbinieku un būvniecības projekti tiek īstenoti visā Zviedrijā, no Kungsbakas pašos ziemeļos līdz pat Trelleborgai dienvidos. Nav slikti ko tādu panākt tikai astoņarpus gadu laikā.

Kā sākās sadarbība ar AJ Produktiem? Dažus gadus MTA īrēja telpas un tās iekārtoja ar lietotām mēbelēm, bet tad uzņēmums nolēma investēt jaunā galvenajā mītnē. Pirms pārcelšanās uz jaunajām telpām 2015. gada vasarā AJ Produktiem tika dota iespēja izstrādāt piedāvājumu biroja interjera izveidei.

"Es jau biju runājis ar citu biroja preču piegādātāju, vienu no lielajiem nozares pārstāvjiem. Bet tad es sazinājos ar AJ un nosolījos, ka viņiem būs tā iespēja. Jo, ko gan es varēju zaudēt? AJ Produktu pārdošanas speciālistes rīcībā bija nedēļa, lai izstrādātu biroja interjera dizaina piedāvājumu. Es paņēmu abus piedāvājumus vienā un tajā pašā dienā – un mani tiešām pārsteidza AJ pārdevējas padarītais darbs. Balstoties uz mūsu zīmējumiem, viņa bija izstrādājusi gatavu risinājumu, ietverot visu, sākot ar pareizajām krāsām un grīdām un beidzot ar gaumīgām un funkcionālām mēbelēm. Viņa bija pārsniegusi mūsu mērķi pat vairākkārt."

Kopš tā laika AJ Produkti palīdz MTA interjera dizaina jautājumos, kad vien rodas tāda vajadzība. Tajā pašā gadā, kad tika pabeigts galvenais birojs Halmstādē, MTA atvēra vēl vienu biroju, šoreiz Varbergā.

"Tā kā mēs pirmajā reizē bijām tik apmierināti, pie citiem piegādātājiem nemaz nevērsāmies. Vienkārši pasūtījām vēlreiz līdzīgas mēbeles no AJ Produktiem."

Tas nozīmēja vēl vienu piegādi ar pilnu biroja iekārtojumu – augstumā regulējamiem galdiem, biroja krēsliem, ergonomiskām paletēm, darbavietas apgaismojumu, konferenču galdiem un krēsliem, ēdamistabas galdiem, zaļiem bāra krēsliem un virtuves krēsliem. Vēl gadu vēlāk to visu atkal atkārtoja, jo MTA paplašināja savu darbību uz dienvidiem, atverot trešo biroju – Helsingborgā.

Visām MTA darbavietām jābūt tīrām, funkcionālām un tādām, lai tajās būtu patīkami uzturēties - arī celtniecības objektiem.

"Kas attiecas uz darba vidi celtniecības objektos, mēs jau sākumā izvēlējāmies ieguldīt līdzekļus celtnieku namiņos. Šobrīd mums tādu ir simts, lai nodrošinātu, ka mēs vienmēr varam vispirms padomāt par darbiniekiem."

Celtniecības namiņi, kuros ierīkoti būvdarbu vadītāja un būvuzrauga biroji, ir izvietoti augstumā regulējami galdi , aktīvajie krēsli un citas biroja mēbeles , kas iederas mūsdienīgā birojā. Turklāt te atrodas arī koplietošanas telpa – apvienotā virtuve un ēdamistaba, kur visi darbinieki sapulcējas un pārtraukuma laikā ietur kopīgu maltīti.

"Tā kā mēs izvēlējāmies, ka grīdas sedz paklājs, visi apavi tiek atstāti pie ieejas. Tas uzlabo labsajūtu, un ikviens cilvēks strādā labāk, ja viņš ir apmierināts. Viss ir savā starpā saistīts," secina Matss.

Ja pateicoties visam tam, par ko mēs stāstījām, MTA atkal paplašinās un uzņēmumam nepieciešamas jaunas mēbeles un iekārtojums, viņi zvana mums - AJ Produktiem. Un tas viss tikai tāpēc, ka toreiz, kad radās tāda iespēja, mūsu darbiniece lieliski pastrādāja.

Lai saņemtu sīkāku informāciju, sazinieties ar mūsu pārdevējiem šeit!

 


Noliktavu aprīkojums

Saņem AJ jaunumus savā e-pastā

Mēs Tev nosūtīsim informāciju par īpašajiem akcijas cenu piedāvājumiem, jaunākajām precēm un praktiskiem ieteikumiem telpu iekārtošanai!
Pieraksties mūsu jaunumu vēstulei šeit!
Lūdzu uzgaidi...
*Nospiežot pogu Nosūtīt, apstiprinu, ka piekrītu privātuma politikai.