Pagariniet savu āra mēbeļu kalpošanas laiku ar pienācīgu kopšanu

Pagariniet savu āra mēbeļu kalpošanas laiku ar pienācīgu kopšanu

Pareiza un atbilstoša kopšana pagarinās jūsu āra mēbeļu kalpošanas laiku.
Pienācis pavasaris! Ir laiks parunāt par āra mēbelēm. Sezonas sākumā ieteicams mēbeļu virsmas atjaunināt, lai aizsargātu tās pret gaidāmo saules, lietus un vēja radīto nodilumu.
Uzziniet mūsu padomus, kā rūpēties par āra mēbelēm, lai tās kalpotu ilgi un nezaudētu savu izskatu arī nākamajās sezonās.

Parūpējieties par mēbelēm arī tad, kad tās nelietojat.

Labs veids, kā pagarināt āra mēbeļu kalpošanas laiku, ir to ievietošana zem pārsega, kad tās netiek izmantotas. Lai mēbeles kalpotu ilgāk, tās ieteicams uzglabāt telpās. Īpaši ziemā.  Vēlams, sausā, labi vēdināmā un vēsā telpā. Ja mēbeles ir smagas un grūti pārvietojamas, biezs un izturīgs mēbeļu aizsardzībai paredzēts pārvalks ir labs risinājums. Ja mēbelēm ir spilveni, uzglabājiet tos iekštelpās vai īpašā uzglabāšanas kastē.

Āra mēbeļu kopšana

Āra mēbeļu mazgāšana pāris reizes sezonā palīdzēs tās saglabāt tīras un krietni ilgāk saglabāt to sākotnējo izskatu. Neaizmirstiet pienācīgi noslaucīt un notīrīt mēbeles, kad sezona ir beigusies, pirms tās tiek noglabātas un iepakotas ziemai. Pareizi aizsargājot un regulāri atsvaidzinot āra mēbeles, jūs krietni paildzināsiet to kalpošanas mūžu. Tas ļaus ietaupīt jūsu naudu un ir dabai draudzīgāks risinājums.

  • Plastmasas dārza mēbeles var mazgāt ar maigām ziepēm un ūdeni. Izmantojiet sūkli vai mīkstu birsti un vieglu ūdens strūklu. Balto plastmasas mēbeļu gadījumā hlora maisījums dažkārt var dot īpaši labu rezultātu. Lai piešķirtu plastmasas dārza mēbelēm aizsargpārklājumu, varat izmantot arī speciāli šim nolūkam paredzētu vasku vai laivu laku.
     
  • Rotangpalmas mēbeles ir laba izvēle izmantošanai ārpus telpām, jo tās ir ļoti izturīgas un neizbalē. Tomēr, tā kā putekļi un netīrumi viegli uzkrājas šķiedrās, rotangpalmas mēbeles regulāri jātīra. Nomazgājiet tās ar maigām ziepēm, ūdeni un sūkli vai mīkstu birsti, pēc tam noskalojiet.

  • Āra mēbeles no koka jāmazgā ar maigu ziepju šķīdumu. Tā kā koka mēbelēm nepieciešams mitrums, tās regulāri jāapstrādā ar eļļu, krāsu vai koka laku. Eļļa akcentē koka struktūru, bet neaizsargā to vienlīdz labi kā krāsa vai laka. Laba indikācija, kad pienācis laiks apstrādāt koka mēbeles, ir brīdis, kad ūdens vairs nenogulst uz koka virsmām pilienu veidā. Tas norāda, ka koksne ir sausa un varētu būt pienācis laiks to atjaunināt.
     
  • Āra mēbelēm, kas izgatavotas no dzelzs vai tērauda, nav nepieciešama tik liela kopšana. Jūs varat atsvaidzināt mēbeles, vienkārši tās notīrot ar birsti un noskalojot. Rūsas plankumus uz čuguna mēbelēm var noberzt, izmantojot smilšpapīru. Ir arī īpašas dzelzs krāsas, kas ātri atsvaidzinās mēbeļu izskatu.


Kas jāņem vērā, krāsojot āra mēbeles

Kad ir pienācis laiks krāsot vai ieeļļot āra mēbeles, izvēlieties dienu, kad ārā nav pārāk karsts. Karstumā krāsa pārāk ātri izžūs un tai nebūs laika iesūkties kokā. Ideāla temperatūra āra mēbeļu krāsošanai vai eļļošanai ir 10–25 grādi. Pirms sākat, pārliecinieties, ka virsma ir tīra un sausa. Alternatīva apstrādei, izmantojot birstes vai sūkļus, ir izsmidzināma aerosola lietošana. Šādu līdzekli varat pagatavot arī mājas apstākļos. Izmantojiet mehāniskos augu apsmidzināšanai ar ūdeni paredzētos flakonus. Piepildiet tos ar eļļu vai krāsu un vienmērīgi noklājiet virsmu, apsmidzinot to no apmēram 10 – 15 cm. attāluma. Ļaujiet mēbelēm nožūt un pārklājumam iesūties virsmā.

Lai Jums veicas!