Uz darbu ar velosipēdu

Uz darbu ar velosipēdu

Pēdējo gadu laikā velosipēdu popularitāte ir augusi. Dodot priekšroku ritenim, nevis mašīnai, Tu ne tikai pasargā apkārtējo vidi, bet arī uzlabo savu veselību. Kādi ir ieguvumi, un kā darba devējs varētu iedrošināt darbiniekus doties uz darbu ar riteni?

Pasaules Veselības organizācija iesaka būt aktīviem vismaz 30 minūtes dienā. Tā kā daudziem cilvēkiem ir grūti rast balansu starp ģimeni, darbu un treniņiem, braukšana uz darbu ar velosipēdu ir viegls un ērts veids, kā nodrošināt dienā nepieciešamās aktivitātes.

Braukšana uz darbu ar velosipēdu var uzlabot mūsu fizisko stāvokli par 7% atkarībā no veicamās distances. Braucot vienmērīgi, tiek sadedzinātas 400 kalorijas stundā. Papildus tam, braukšana ar riteni uzlabo elpošanu, vielmaiņu un samazina risku saslimt ar sirds slimībām.

Labi Tev – labi videi

Izvēloties braukt ar riteni, mēs palīdzam ne tikai sev, bet arī apkārtējai videi. Īsu distanču veikšana ar automašīnu atstāj visnegatīvāko ietekmi uz vidi, jo automašīnas iedarbināšana un pirmie kilometri ir viskaitīgākie videi, tāpēc šo distanču veikšanai ar divriteni ir lielāka nozīme nekā Tu varētu domāt.

Ja Tava darbavieta atrodas pārāk tālu no mājām, lai uz turieni varētu doties ar velosipēdu – ar divriteni veic tikai daļu no ceļa, piemēram, no vai uz autobusa vai vilciena pieturu.

Nodrošini darbiniekiem iespēju braukt uz darbu ar velosipēdu

Kā darba devējs var atvieglot darbinieku pārvietošanos ar velosipēdu? Pirmkārt – izveidojot divriteņu stāvvietu ar velosipēdu statīviem, nojumēm vai garāžām.

Ieiet dušā un pārģērbties ir vēl viena lieta, kas virzītu darbiniekus nosliekties par labu velosipēda izvēlei; to nodrošinās atbilstoša ģērbtuve ar duškabīnēm. Ģērbtuves skapīši ar soliņiem ir tas, kas tev nepieciešams ērtas un parocīgas ģērbtuves iekārtošanai. Daži uzņēmumi darbiniekiem piedāvā velosipēdu vai elektrisko velosipēdu nomu – lielisks veids, kā uzlabot vidi un cilvēku labsajūtu un iegūt priecīgākus un produktīvākus darbiniekus.

Vēl daži iemesli, kāpēc izvelēties uz darbu doties ar divriteni:

• Muskuļi saņem vairāk skābekļa un uzturvielu, tādā veidā izvadot toksīnus no organisma daudz ātrāk

• Muskuļi kļūst spēcīgāki, uzlabojas elpošana un vielmaiņa

• Tiek uzlabota imūnsistēma un samazinās risks saslimt ar sirds slimībām

• Tu izvairies no sastrēgumiem

• Tiek ietaupīta nauda, kas tiek izmantota degvielas vai transportlīdzekļu biļešu iegādei

• Tiek uzņemts D vitamīns - Tev ne tikai ir iespēja elpot svaigu gaisu, bet arī pavadīt laiku ārā dienasgaismā, tādā veidā uzņemot D vitamīnu, kas sniedz možumu un prieku.