Nākotnes klase!

Nākotnes klase!

Jauno tehnoloģiju un jauno izglītības metožu rezultātā mainās klašu izkārtojums. Pildspalvas un pierakstu burtnīcas tiek aizvietotas ar tādām tehnoloģijām, kā portatīvie datori un planšetdatori. Mainoties skolu tehnoloģiskajam nodrošinājumam, mainās arī skolu mēbeļu aprīkojuma izvēle. 

Skolas mēbeles

Kerstin Metz, “AJ Skolas kataloga” pārdošanas speciāliste ar vairāk nekā 10 gadu pieredzi skolas mēbeļu tirdzniecībā, saka, ka iekārtot klasi atbilstoši mūsdienu prasībām nav vienkāršs uzdevums. Klase, kādu mēs to pazīstam šodien, ir lielu pārmaiņu priekšā. Skolēni vairāk izmanto planšetdatorus un datorus, nekā klasiskos mācību līdzekļus. Līdz ar to skolas mēbelēm ir jāspēj sekot līdzi šīm tendencēm, saka Kerstin.

Skolēnu krēsli  un krēsli aktīvai sēdēšanai

Ilgstoši strādājot pie datora vai planšetdatora, nepieciešams mainīt sēdēšanas pozīciju. Ar pareizi izvēlētām skolas mēbelēm ir vienkāršāk biežāk mainīt sēdēšanas pozas. Iekārtojot klasi, izvēlieties dažāda veida skolas mēbeles, kombinējot tās savā starpā, tādējādi katrs skolnieks varēs atrast sev ērtāko sēdēšanas pozu, saka Kerstin. Arī paklāju izvietošana klasēs, uz kuriem var gan sēdēt, gan atgulties uz vēdera, ir lielisks risinājums brīvai un demokrātiskai gaisotnei klasē.

Radošas un daudzfunkcionālas mēbeles

Mūsdienīgās skolās ir vairāk vietas radošumam. Skolēnu krēsli uz riteņiem, mīkstie pufi, dīvāni ar skaņu absorbējošām sienām un krēsli ar salokāmu galdiņu sānos ir tikai neliela daļa no tirgū pieejamajām skolu mēbelēm, kas ļauj mainīt klases izkārtojumu un funkciju, atkarībā no nepieciešamības.

Nākotnes tendences

Iekārtojot klasi, ir jādomā “ārpus rāmjiem”. Skolas arvien biežāk klasisko mēbeļu vietā izvēlas arvien radošākus risinājumus, piemēram, aprīkojot kādu skolas telpu ar kāpnēm, kuras apvilktas ar paklāju, saka Kerstin. Vēl viena tendence ir studijas jeb atsevišķas skolas telpas radošuma attīstībai. Studija ir ideāls risinājums radošam darbam un ļauj skolēniem apgūt jaunas zināšanas brīvā vidē. Jauni interjera risinājumi, kas veicina skolēnu vēlmi apgūt jaunas lietas, ir mūsdienu nepieciešamība. Nākotnē klases izkārtojums būtiski mainīsies, saka Kerstin.