2022. gada aptauja par darba vidi noliktavā

2022. gada aptauja par darba vidi noliktavā

Kas noliktavas un loģistikas vadītājiem šķiet svarīgs darba vietā? Cik daudz viņi patiesībā zina par fizisko darba vidi? Un kādas tendences varam sagaidīt nākotnē? Uzzini šajā 2022. gada apskatā par noliktavu iekārtošanu!

Kopā ar “Kantar Sifo” esam aptaujājuši 400 noliktavu un loģistikas vadītājus Dānijā, Norvēģijā, Somijā un Zviedrijā par fizisko darba vidi. Aptauja izceļ vairākus interesantus statistikas datus un svarīgas atziņas.

Galvenās atziņas:

  • Lielākā daļa noliktavu vadītāju nepietiekami zina par fizisko darba vidi
  • Vairāk nekā pusei no viņiem nav bijušas apmācības par šo tēmu
  • Tas nozīmē, ka ir plašas iespējas uzlabot noliktavu aprīkojumu un iekārtojumu
  • Nākotne izskatās daudzsološa
statistika par noliktavas darbu Skandināvijā

Cik svarīga ir laba fiziskā darba vide uzņēmuma rentabilitātei?

Aptauja liecina: lielākā daļa noliktavu vadītāju uzskata, ka laba fiziskā darba vide ir ļoti svarīga viņu uzņēmuma rentabilitātei. 52% uzskata, ka darba vide ir īpaši svarīga, savukārt 41% - ka tā ir ļoti svarīga.

SAISTĪBA

Uzņēmumi, kuros ir vairāk darbinieku, biežāk runā par fizisko darba vidi

52% noliktavu vadītāju industriālajos objektos katru nedēļu runā ar saviem kolēģiem vai vadītājiem par fizisko darba vidi. Uzņēmumos, kuros ir vairāk darbinieku, par šo tēmu tiek runāts biežāk. Tāpat biežāk par fizisko darba vidi runā vadītāji, kuri ir izgājuši kādas apmācības par šo tēmu. Jaunie vadītāji jeb tie, kuri vadošā amatā strādā līdz pieciem gadiem, par darba vidi runā vairāk nekā tie, kuri par vadītājiem strādājuši ilgāku laiku.

Cik bieži noliktavu vadītāji runā par fizisko darba vidi?

Augšējā grafikā var redzēt, cik bieži uzņēmumi ar atšķirīgu darbinieku skaitu runā par šo tēmu. Lielākā daļa vadītāju katru nedēļu apspriež jautājumus, kas saistīti ar fizisko darba vidi. Biežāk par to runā vadītāji, kas atbild par lielāku darbinieku skaitu, un tie, kuri par vadītājiem strādā salīdzinoši īsāku laiku. Turklāt vadītāji, kuri ir izgājuši apmācības, vairāk runā par fizisko darba vidi nekā tie, kas nav.
noliktavu plaukti
  • Darba vide un pelnītspēja iet roku rokā.
  • Tomēr noliktavu vadītāji pietiekami nezina par labas darba vides izveidi.
  • Vairāk nekā puse vadītāju katru nedēļu apspriež jautājumus saistībā ar fizisko darba vidi.
  • Vairumam nav bijušas apmācības par šo tēmu.
  • Esošais darba vietu iekārtojums ne vienmēr ir ideāls.
  • Vislielākais uzlabojumu potenciāls ir tādās jomās kā trokšņa samazināšana, paklāji un uzglabāšanas sistēmas.

Mēs atvieglojam Tavu ikdienu

Mēs, uzņēmums “AJ Produkti”, piedāvājam dažādus produktus, kas var palīdzēt veikt uzlabojumus šajās jomās. Mēs zinām, ka troksnis darba vietā var izraisīt galvassāpes un pasliktināt darbaspēju. Mēs zinām, ka sliktas kvalitātes darba aprīkojums var izraisīt hroniskas sāpes un galu galā - prombūtni slimības dēļ. Mēs zinām, ka juceklis un slikti uzglabāšanas risinājumi veicina stresu un samazina efektivitāti. Tāpēc mēs izstrādājam produktus un risinājumus, kas sniedz ievērojamus uzlabojumus un atvieglo darbu.

NĀKOTNE
Galvenā uzmanība - iekārtu drošībai

Vairāk nekā 60% vadītāju uzskata, ka fiziskā darba vieta nākotnē attīstīsies un ka visvairāk jāuzlabo ergonomika un celšanas iekārtas. Iekārtu drošība ir saraksta augšgalā. 46% vadītāju uzskata, ka nākamo piecu gadu laikā šajā jomā ir steidzami nepieciešama attīstība.

Tam tuvu seko ergonomika, iekraušanas un celšanas iekārtas. Šie ir arī svarīgi faktori, veidojot darba vietu, kurā darbinieki jūtas labi un var kvalitatīvi veikt savu darbu. Smagumu celšana ir joma, kurā šobrīd ir pieejami labi risinājumi. Tas norāda, ka dažiem uzņēmumiem ir efektīvi risinājumi, bet citiem nav. Savukārt daudziem uzņēmumiem šodien ir labi risinājumi, kuriem nākotnē būs jākļūst vēl labākiem.

Situācija uzlabosies. Šobrīd mums ir laba darba vide, bet mūsu mērķis ir būt līderpozīcijās un turpināt veikt uzlabojumus tā, lai cilvēki vēlētos šeit strādāt. Labbūtība darba vietā dod mums konkurences priekšrocības. Tas rada augstāku apmeklējuma līmeni un labākus rezultātus.
Šādu viedokli pauž viens no aptaujas dalībniekiem.

Tevi varētu interesēt arī šis raksts

Saņem AJ jaunumus savā e-pastā

Mēs Tev nosūtīsim informāciju par īpašajiem akcijas cenu piedāvājumiem, jaunākajām precēm un praktiskiem ieteikumiem telpu iekārtošanai!
Pieraksties mūsu jaunumu vēstulei šeit!
Lūdzu uzgaidi...
*Nospiežot pogu Nosūtīt, apstiprinu, ka piekrītu privātuma politikai.