Pieci ieteikumi atsākot darbu birojā

Pieci ieteikumi atsākot darbu birojā

Ja Tu un Tavi darbinieki ilgāku laiku esat strādājuši attālināti vai hibrīdbirojā un pienācis laiks atsākt darbu klātienē birojā, ieteicams padomāt par attiecīgi pielāgotas, jaunas biroja vides izveidi. Mums ir daži padomi, kas noderēs atgriežoties birojā pēc ilgstoša attālināta darba.

1. Ievies aktivitāšu kalendāru

Kopējas aktivitātes veido saliedētības sajūtu kolēģu starpā. Uzņemies iniciatīvu un ierosini šādu kalendāru, ja tāda nav. Šāds kalendārs palīdzēs nodrošināt regularitāti un piešķirs aktivitātei lielāku nozīmi arī kolēģu acīs. Tas veicinās komandas garu un sniegs iespēju iepazīt kolēģus arī ārpus formālās darba vides.
 

2. Kvalitatīvas biroja mēbeles uzlabo darba vidi un darbinieku labsajūtu 

Atgriezties pilna laika klātienes darbā birojā pēc ilgāka attālināta darba posma var būt izaicinoši gan darbiniekiem, gan darba devējam. Šis ir īstais brīdis, lai atjaunotu biroja interjeru un funkcionalitāti. Funkcionālas biroja mēbeles, ergonomiski biroja krēsli un augstumā regulējami rakstāmgaldi būs lielisks veids, kā nodrošināt ērtu un ergonomisku darba vidi darbiniekiem. Neaizmirsti parūpēties arī par atpūtas un sapulču telpu. Tieši šajās zonās notiek neformālā komunikācija un veidojas komandas gars darbinieku starpā. Jauna stikla tāfele vai balta magnētiskā tāfele uz riteņiem un ērti konferenču telpas krēsli lieti noderēs radošajās sapulcēs. Atpūtas telpā vari izvietot ērtus atzveltnes krēslus vai dīvānus.

3. Elastīgāks darba laiks 

Viena no lielākajām attālināta darba priekšrocībām ir elastīgā laika plānošana un laiks, ko darbinieki ietaupa ceļā uz un no darba. Viens no veidiem, kā to risināt, ir piedāvāt saviem darbiniekiem elastīgāku darba laiku, lai viņi varētu labāk līdzsvarot savu darbu un personīgo dzīvi. Piemēram, iespēja ierasties darbā no 7:00 līdz 9:00 vai beigt darbu laikā no 16:00 līdz 18:00.
 

4. Seko līdzi darbinieku labsajūtai 

Katrā birojā ir savs ritms un darba “pulss”. Seko tam! Izsūti aptaujas saviem darbiniekiem, lai gūtu labāku priekšstatu par to, kas viņiem trūkst vai kas viņiem patīk, lai viņi varētu pielāgoties un apmierināt esošās un jaunās vajadzības. Svarīgs ir viss, sākot ar biroja iekārtojumu, biroja mēbelēm un apmācībām, līdz pat karjeras izaugsmes iespējām un atalgojuma paaugstinājumam.
 

5. Ievies jaunas iekšējās komunikācijas vadlīnijas un struktūru

Skaidri definēta un viegli saprotama komunikācijas struktūra palīdzēs ietaupīt laiku un uzlabos procesus tavā uzņēmumā. Strukturētas sapulces un informācijas aprites mehānismi nodrošinās ātrāku un kvalitatīvāku informācijas apmaiņu starp dažādiem darbiniekiem, nodaļām un departamentiem. Tas ļaus nošķirt svarīgu un aktuālu informāciju no ikdienišķās.

Saņem AJ jaunumus savā e-pastā

Mēs Tev nosūtīsim informāciju par īpašajiem akcijas cenu piedāvājumiem, jaunākajām precēm un praktiskiem ieteikumiem telpu iekārtošanai!
Pieraksties mūsu jaunumu vēstulei šeit!
*Nospiežot pogu Nosūtīt, apstiprinu, ka piekrītu privātuma politikai.