Paņemiet pārtraukumu un vingrojiet kopā!

Paņemiet pārtraukumu un vingrojiet kopā!

Nevajag daudz, lai darba laikā saglabātu veselīgu ķermeni. Tomēr mēs bieži aizmirstam par mazajām lietām, kas vajadzīgas veselīgai dzīvei, piemēram stiepšanās pirms darba un darba laikā. Tas ir svarīgi, neatkarīgi no tā, vai jums ir fizisks darbs, vai strādājat birojā. Tādēļ daži vingrinājumi dienā nekaitēs. Pasauciet savus kolēģus un kopā izmēģiniet šos vingrinājumus!

Lai cik vilinošs izskatās atpūtas telpas dīvāns, ir svarīgi paņemt aktīvu pārtraukumu. Darbā, kur jācilā smagumi, daudz jāstaigā un jāstāv kājās, parasti nogurst kājas un sāp mugura. Tāpat arī garas dienas birojā ķermenim var būt nogurdinošas. Aspirīna un pretsāpju tabletes ir ātrs risinājums, tomēr diemžēl tas ir īslaicīgs. Stiepšanās vingrinājumi uzlabo asinsriti un atbrīvo muskulatūru. Tie ne tikai samazina neatgriezeniska veselības kaitējuma risku, bet arī dod enerģiju un uzlabo garastāvokli.

Stipriniet viens otru

Iesakām izveidot locītavu stiepšanas vingrinājumu plānu kopā ar kolēģiem. Veiciet to kā jautru aktivitāti un ļaujiet piedalīties ikvienam, kas to vēlas. Tas stiprinās sadarbību un veicinās labāku komandas darbu. Atgādiniet viens otram par vingrinājumiem ik dienu – kopā jūs varat paveikt daudz vairāk!

Stiepšanās aktīvas darba pauzes laikā

Veiciet tādus stiepšanās vingrinājumus, kas ir piemēroti jums un jūsu kolēģiem. Mainiet vingrinājumus atkarībā no tā, kuras muskuļu grupas un locītavas ir pakļautas lielākam sasprindzinājumam.

Pleci

1. Nostājieties taisni, kājas plecu platumā. Ir svarīgi, lai stāja būtu stabila, ar taisnu muguru.
2. Izstiepiet rokas sev priekšā plecu augstumā. Plaukstas pavērstas viena pret otru.
3. Lēni virziet rokas uz sāniem, paplašinot atvērumu starp tām. Jums jāsajūt, kā saskaras lāpstiņas. Nesasprindzinieties, augumam jābūt brīvam.
4. Lēni virziet rokas atpakaļ uz centru un savienojiet plaukstas. Noapaļojiet muguru, ļaujot lāpstiņām atbrīvoties.
5. Atkārtojiet vingrinājumu.
6. Mēģiniet pēc iespējas labāk iestiepties abos veidos.

Mugura

1. Nostājieties taisni, kājas plecu platumā.
2. Savienojiet izstieptas rokas virs galvas.
3. Nolieciet ķermeņa augšdaļu taisni uz sāniem. Vispirms nolieciet ķermeņa augšdaļu un rokas pa labi. Gurniem jāvirzās uz kreiso pusi, bet labās kājas ceļgalam nedaudz jāsaliecas. Pēc tam nolieciet ķermeņa augšdaļu un rokas pa kreisi. Gurnam jāvirzās uz labo pusi, bet kreisās kājas ceļgalam nedaudz jāsaliecas.
4. Atkārtojiet vingrinājumu.

Gurni

1. Nostājieties, saliekot kājas kopā. Izdariet plašu soli atpakaļ, tuviniet ceļgalu grīdai, bet nepieskarieties tai.
2. Labajai kājai jābūt saliektai 90 grādu leņķī. Iestiepiet gurnu un palieciet šādā pozā, veicot 5-10 dziļas ieelpas.
3. Atkārtojiet ar otru kāju.

Augšstilbi

1. Nostājieties uz ceļiem. Vienu kāju novietojiet sev priekšā 90 grādu leņķī.
2. Pagrieziet ķermeņa augšdaļu, satveriet aizmugurē esošo pēdu un tuviniet to ķermenim.
3. Pārnesiet svaru uz priekšā esošās kājas, līdz sajūtat, kā stiepjas augšstilba muskuļi. Ja nejūtat atšķirību, noliecieties vairāk uz priekšu.
4. Palieciet šādā pozā, veicot 5-10 dziļas ieelpas.
5. Atkārtojiet ar otru kāju.