Ergonomiska darba vieta – tieši priekš Tevis!

Ergonomiska darba vieta – tieši priekš Tevis!

Ak, cik bieži mēs birojā attopamies, ka sēžam ar uzkumpušu muguru un saspringušiem pleciem. Tam parasti seko atbilstošo muskuļu sāpes. Teicams biroja krēsls un pareiza augstuma galds veido lielisku pamatu labākai un ergonomiskākai darba pozīcijai. Turklāt ir pieejami arī daudzi rakstāmgalda piederumi, kas paredzēti saspringuma novēršanai sprandā, plecos, apakšdelmos un kājās.

Biroja krēsls ar roku balstiem un ritenīšiem

Darbam birojā būtiski svarīgs ir piemērots krēsls. Aicinām izvēlēties ērtu krēslu ar daudzām regulēšanas iespējām. Ja krēsls ir aprīkots ar roku balstiem un ritenīšiem, noteikti būs pieejamas arī regulēšanas funkcijas. Efektīva ir roku balstu augstuma un platuma regulēšanas iespēja. Roku balstiem ir jābūt novietotiem tuvu ķermenim, lai nevajadzētu izvērst elkoņus atbalstam uz tiem. Augstumam jābūt noregulētam elkoņu līmenī, tādējādi nodrošinot atvieglojumu pleciem. Sēžot ar ritenīšiem aprīkotā krēslā, ir vieglāk aizsniegt uz galda novietotos priekšmetus, jo nav jāsniedzas tiem pakaļ pārāk tālu. Atgādinām, ka ritenīšiem jābūt piemērotiem grīdas segumam: cieti ritenīši paredzēti mīkstam segumam, bet mīksti ritenīši - cietam segumam.

Rakstāmgalds ar regulējamu augstumu

Izvairieties no kaitīga ķermeņa saspringuma, kas rada sāpes. To var panākt, pareizi sēžot krēslā un pārmaiņus pieceļoties kājās. Ir svarīgi mainīt dažādu muskuļu grupu noslodzi darba dienas gaitā, kā arī izbrīvēt laiku, lai atpūstos un atjaunotos. Tas atteicas gan uz smadzenēm, gan muskuļiem. Augstumā regulējams galds lieliski noder darba pozīciju maiņai, nodrošinot iespēju strādāt gan sēžot pie galda, gan stāvot pie tā kājās.

Monitora kronšteins

Datora ekrānam jābūt novietotam izstieptas rokas attālumā, un tā augšējai malai ir jāatrodas acu augstumā. Tādējādi acis raugās nedaudz lejup, un tās tik drīz nekļūst sausas. Ja ekrāns ir novietots par augstu, mēs parasti pagriežam galvu, paceļot zodu, lai varētu skatīties uz ekrānu, kas izraisa nepareizu sēdus pozu un saspringumu sprandā un plecos. Lai nodrošinātu ergonomisku stāvokli, iesakām izmantot monitora kronšteinu, kuru var regulēt vertikāli un pārvietot uz priekšu, atpakaļ, uz sāniem, kā arī pieliekt. Šādā veidā ekrāna novietojumu varēs pielāgot katram lietotājam individuāli.

Dokumentu turētājs

Bieži vien pārmaiņus darbam pie datora ir nepieciešams izlasīt kaudzi dokumentu. Novietojot dokumentu turētāju starp tastatūru un datora ekrānu, dokumentus var lasīt efektīvāk, nenoliecot kaklu. Tas ļauj fokusēt skatienu pārmaiņus uz dokumentu un ekrānu, nesasprindzinot kakla muskulatūru.

Roku balsti

Lai atpūtinātu roku muskuļus, apakšdelmiem jābūt novietotiem uz galda. Izmantojiet rakstāmgalda roku balstus, lai vienkārši un ērti ieņemtu ergonomisku daba pozīciju pie galda. Tie ir piemēroti gan plānām, gan biezākām tastatūrām un efektīvi novērš vēlmi celt apakšdelmus uz augšu. Tā kā roku balsti palīdz atbrīvot roku muskuļus, pašsajūta ir relaksētāka, un nenogurst pleci.

Kāju balsts

Sēžot pie galda, nepieciešams atbalstīt kājas, lai mazinātu spiedienu uz augšstilbu aizmugurējo daļu. Dažreiz krēsls vai galds neparedz šādu iespēju. Vienkāršs risinājums ir izmantot kāju balstu. Lai nodrošinātu vislabāko atbalstu, kāju balsta augstumam un leņķim jābūt regulējamiem. Tas ļauj atrast labāku un ergonomiskāku sēdus stāvokli, kā arī novērš spiedienu uz kāju muskuļiem un ceļgalu aizmugurējās daļas nerviem. Turklāt tas ir tik ērti!

Biroja mēbeles