HAVEN – jauns uz stingriem kvalitātes pamatiem būvēts zīmols

HAVEN – jauns uz stingriem kvalitātes pamatiem būvēts zīmols

AJ Produktu preču klāstā ietilpst viss nepieciešamais uzņēmuma iekārtošanai, sākot no biroja telpām un ēdamzāles, līdz pat darbnīcai un noliktavai. Pateicoties plašajam piedāvājumam, mēs esam gatavi palīdzēt saviem klientiem visā izaugsmes laikā, sākot no jaunuzņēmuma līdz brieduma fāzei un turpmāk. Piedāvājam jums iepazīties ar jauno vannas istabas mēbeļu zīmolu HAVEN, kas pēc viena gada ilgas un rūpīgas izstrādes 2019. gada pavasarī ir gatavs doties iekarot tirgu.

Mikaelam Tedebijam (Mikael Thedeby) bija vairāk nekā 20 gadu pieredze vadošos amatos vannas istabas aprīkojuma ražošanas nozarē, kad radās jauna iespēja. 2018. gada sākumā viņš bija brīvs un piekrita piedāvājumam, kas bija pārāk labs, lai atteiktu, un turklāt bija tieši kā radīts viņam. Piedāvājums nāca no zīmolu Tapwell un Bricmate īpašnieka Finna Blikfelta (Finn Blichfeldt). Šo abu zīmolu virtuves un vannas istabas krāni un maisītāji, kā arī flīzes un mozaīkas ziemeļvalstu interjera dizaina tirgū ir ļoti iecienītas. Jaunās idejas pamatā bija vēlme papildināt šo produktu klāstu ar trešo posmu – jaunais zīmols HAVEN koncentrējas uz novatoriskām kvalitatīvām vannas istabas mēbelēm. Mikaels tika izraudzīts par atbildīgo, lai izveidotu šo jauno biznesu. Piedāvājums nāca īstajā brīdī, jo Mikaels tik tikko bija aizgājis no iepriekšējā darba un bija brīvs.

"Iespēja būt iesaistītam un izveidot kaut ko no nulles ar spēcīgu finansiālo aizmuguri un augstiem kvalitātes standartiem izklausījās gandrīz pārāk labi, lai tā būtu patiesība," stāsta Mikaels, kuram nevajadzēja ilgi domāt, lai šo darba piedāvājumu pieņemtu.

"Es biju pietiekami ilgi strādājis, lai ļoti labi zinātu, ko tas nozīmē, bet joprojām biju pietiekami izslāpis, lai sevi pilnībā ieguldītu jaunā izaicinājumā. Es momentā teicu jā."

Mikaels sāka ar baltu papīra lapu, kuru drīz vien pierakstīja ar garu darāmo darbu sarakstu. Plāna pirmais punkts bija izstrādāt produktu dizainu, un to paveica atzinīgi vērtētais "Note Design Studio". Izstrādes process ilga tikai septiņus mēnešus: "Tas ir neierasti ātri, bet mēs bijām ļoti apmierināti ar rezultātu."

Darba gaitā radās dizaina koncepcija H2, kas balstīta uz harmoniskām līnijām, pārstrādātiem materiāliem un gudriem uzglabāšanas risinājumiem. Turklāt izlietņu skapīšu sānu paneļi ir nomaināmi, un tas sniedz priekšrocības, ja rodas jebkāda veida defekti, vai arī mostas vēlme mainīt mēbeļu krāsu vai interjera stilu. Kad dizains bija gatavs, pienāca laiks meklēt piemērotus apakšuzņēmējus. Mērķis bija pēc iespējas piesaistīt vietējos ražotājus, un tas ir izdevies. "Visas koka detaļas un piederumi nāk no zviedru piegādātājiem."

Nākamais solis bija atrast uzņēmumam mājas, vislabāk netālu no ģimenei piederošā zirgu staļļa netālu no Halmstades. Mikaels izvēlējās vecu rūpniecības zonu Oskarstrēmas centrā, kas celta 19. gadsimta deviņdesmitajos gados, un, kur agrāk bija atradusies džutas fabrika. Šo teritoriju raksturo šarms, vienreizējs tēls un fantastiska atrašanās vieta pie Nisanes upes. Pilnībā atjaunotajās telpās tagad atrodas birojs, salons, montāžas cehs un noliktava. Fasādē ar skatu uz Nisanes upi logi sniedzas no grīdas līdz griestiem, un mirdzošā straume nodrošina mainīgu ainavu, kas piesaista skatienu. "Labāku skatu diez vai kādā rūpnīcā var atrast," apmierināti saka Mikaels.

Kad telpas bija gatavas, bija pienācis laiks domāt par interjeru, un tad noderēja pazīšanās ar kādu pārdošanas speciālistu no uzņēmuma AJ Produkti. Mikaels apmeklēja mūsu salonu Halmstadē, kur viņam bija iespēja pilnībā izmēģināt savas interjera dizaina idejas.

"Ideāli, ka mums saistībā ar visu nepieciešamo palīdzēja vienuviet." Tas bija milzīgs pasūtījums: viss, sākot ar augstumā regulējamiem galdiem, darbagaldiem un noliktavas mēbelēm un beidzot ar darbavietu paklājiem, atkritumu konteineriem, tīrīšanas materiāliem un dažādiem sīkumiem, piemēram, rakstāmgalda piederumiem.

"Mūsu mērķis ir radīt vislabākos darba apstākļus, kādi vien ir iespējami, lai mūsu darbiniekiem ik mirkli klātos vieglāk. Tādā situācijā, protams, ir jauki, ka varam sākt no nulles un ar tādu piegādātāju kā AJ Produkti, kuram ir tik liela pieredze un tik plašs produktu klāsts."

HAVEN H2 startēja Stokholmas Mēbeļu un apgaismojuma izstādē 2019 un izpelnījās lielu interesi apmeklētāju vidū. "Mēs arī nācām klajā ar dažiem produktu attēliem, kurus koplietojām un kuri ātri izplatījās sociālajos medijos."

HAVEN tulkojumā no angļu valodas nozīmē "patvērums" vai "droša osta", un tieši tā būtu jājūtas ar šī zīmola mēbelēm aprīkotā vannas istabā - kā klusā un drošā vietā, kur tu vari būt tu pats. Radniecīgais uzņēmums Tapwell ir atradis savu nišu kaut kur pa vidu starp lētajiem un ekskluzīvajiem zīmoliem. Kāpēc? "Ir tā, kā saka Finns: klients par savu naudu saņem lielu vērtību – tas ir, augstu kvalitāti un labu dizainu par pievilcīgu cenu. Mūsu produkti būs šajā pašā segmentā."

Pēdējais posms sagatavošanās procesā un pirmais HAVEN stāsta turpinājumā sāksies 2019. gada aprīlī, kad nopietni sāksies specializētā tirdzniecība. Sākotnēji produkti tiks pārdoti tikai tādiem patērētājiem, kam īpaši rūp dizains un kvalitāte. Pirmajā gadā Mikaels vienlaikus bija uzņēmuma vadītājs, pārdevējs, pircējs, noliktavas pārzinis un apkopējs. Tagad viņam ir pievienojies produktu menedžeris, vairāki montāžas darbinieki un pāris pārdevēju. Šobrīd uzņēmumā darbojas septiņi cilvēki, bet, ja plāni īstenosies, drīzumā varētu pieņemt darbā papildspēkus. Mikaels ir vienojies ar teritorijas īpašnieku rezervēt viņiem netālu tukšas telpas.

"Mēs vēlamies, lai mums šajā vidē būtu izaugsmes iespējas, kad tam būs pienācis īstais laiks. Un, ja mums vajadzēs papildināt kādu interjera daļu - jā, tad mēs zinām precīzi, kurp doties."

Lai saņemtu sīkāku informāciju, sazinieties ar mūsu projektu vadītājiem šeit!