Atgriežamies birojā

Atgriežamies birojā

Pirmā darba vieta - attalināts mājas birojs. Kā jūtas jaunakās paaudzes darbinieki?
Kad attālināts darbs vairs nebūs obligāta prasība, daudziem, īpaši jaunajai paaudzei, radikāli mainīsies ikdiena. Pandēmijas sākumā liela daļa uzņēmumu saviem darbiniekiem ļāva strādāt no mājām, kas nozīmēja, ka daudzi darbinieki centās pielāgoties attālināta darba sagādātajām izmaiņām. Taču daudziem jauniešiem, kuri tikko uzsākuši savu pirmo darbu, attālināts darbs tagad ir ikdiena un, iespējams, vienīgais veids, kā viņi ir pieraduši strādāt. Ko tas nozīmē jaunajai paaudzei – pamest mājas biroju un sākt strādāt fiziskajā darba vietā? Kādi ir pozitīvie aspekti un kādi ir izaicinājumi?

Darbs attālināti nodrošina lielāku brīvību, taču tas nozīmē arī piederības un komandas sajūtas trūkumu.
Biroja mēbeles
Tiem, kuri ir pieraduši strādāt tikai attālināti, darbs klātienē birojā var šķist nedaudz biedējošs un mulsinošs. Taču šāda sociālā mijiedarbība ir neatņemama kvalitatīvas darba vides sastāvdaļa! Pat, ja tas rada papildu satraukumu, šis ir vienīgais veids, kā veidot pilnvērtīgas attiecības ar kolēģiem. Izmantojiet lielisko iespēju aprunāties ar kolēģiem pusdienu telpā vai virtuvē, baudot kafiju. Šāda veida tiešā komunikācija un sociālo saišu stiprināšana ir iespējama vienīgi klātienē un mājas birojs to nespēj nodrošināt.

Jauniem cilvēkiem, kas darba gaitas uzsākuši nesen un pieraduši pie attālināta darba modeļa, digitālām sanāksmēm un elastīgām darba metodēm, klasiski ierastā biroja darba ikdiena ir jaunums. Brīvākai laika plānošanai un elastīgam darba veidam ir savas priekšrocības, taču daudziem, strādājot attālināti, ir grūti nodalīt darbu no privātās dzīves. Nav nekas neparasts vakarā ieturēt maltīti pie datora vai nosūtīt dažus e-pastus, lai gan darba diena ir beigusies.
Pozitīvā lieta, strādājot birojā, ir regulārāki atpūtu pārtraukumi, piemēram, atvēlot laiku pusdienu pastaigām. Bet izslēdzot datoru, jūs zināt, ka darba diena ir beigusies. Arī ceļš no darbauz mājām ļauj pārslēgties uz "atpūtas režīmu".

Jaunajai paaudzei, kas pieradusi pie attālināta darba priekšrocībām atgriešanās birojā var būt izaicinošs notikums, taču jāatceras, ka pilnas slodzes darbs birojā joprojām sniedz vairākas pozitīvas priekšrocības gan darbiniekam, gan darba devējam.
Biroja mēbeles

Lietas, ko varat darīt, lai jaunais kolēģis izjustu piederību kolektīvam un uzņēmumam:  

  • Ieturiet pusdienas kopā. Pajautājiet, vai kolēģis vēlas pievienoties jums pusdienās – šāds neliels žests tiks augstu novērtēts un veicinās jauno sadarbību.
  • Esi izpalīdzīgs. To vienmēr ir svarīgi parādīt, bet varbūt vēl jo vairāk tad, kad jau esošai komandai ir pievienojies jauns darbinieks. Noteikti parādiet, ka esat atsaucīgs un atbalstāt savu kolēģi ar padomu un ieteikumiem.
  • Parādiet, kā darbojas kafijas automāts. Tas var izklausīties triviāli, bet jauns darbinieks, iespējams, vēlas izvairīties no apmulsuma, piemēram, nezina, kā lietot kafijas automātu!
  • Iepazīstiniet ar uzņēmuma telpām. Novadiet savam jaunajam kolēģim nelielu ekskursiju pa biroju, vienlaikus izmantojot iespēju iepazīstināt viņu arī ar pārējiem kolēģiem. Tas ir lielisks veids, kā uzsākt vispusēju komunikatīvo procesu.

Saņem AJ jaunumus savā e-pastā

Mēs Tev nosūtīsim informāciju par īpašajiem akcijas cenu piedāvājumiem, jaunākajām precēm un praktiskiem ieteikumiem telpu iekārtošanai!
Pieraksties mūsu jaunumu vēstulei šeit!
*Nospiežot pogu Nosūtīt, apstiprinu, ka piekrītu privātuma politikai.