Hibrīdbirojs ir nākotnes darba forma

Hibrīdbirojs ir nākotnes darba forma

Šobrīd jau visai droši var apgalvot, ka hibrīdas formas darbs ir nākotnes darba vides realitāte. Lai pielāgotos šai jaunajai darba videi ir jāveido jauna koncepta darba telpas, biroji un sadarbības modeļi. Tas attiecas gan uz darbiniekiem, gan darba devējiem.
Attālinātas sapulces un komunikācija ar kolēģiem ir kļuvusi par ikdienas normu ļoti daudziem no mums. Tieši tāpat kā fiziskās darba vietas maiņa – mājas birojs. Daudzas biroja telpas ir palikušas tukšas.
Strauja digitālo tehnoloģiju un rīku attīstība ir pavērusi plašas un jaunas iespējas darbu izpildē un saziņā.
Šīs ir iezīmes, kas mūs pietuvina jaunai biroja darba formai, darba kultūrai un paradumiem. Neatkarīgi no pandēmijas ietekmes darba vide turpinās mainīties un mums būs jāpielāgojas jaunajām normām.
 
Daudziem darbiniekiem šāda attālināta un elastīga darba forma palīdz mazināt stresu un veiksmīgāk sabalansēt darbu ar privāto dzīvi. Taču pastāv arī riski. Attālināts darbs mazina radošumu un var vājināt piederības sajūtu uzņēmumam. Arī samazinātu fizisko aktivitāšu risks palielinās, ja nav nepieciešamības doties strādāt uz biroju.
Kādi ir iespējamie risinājumi?
Ofisa mēbeles
Vai tuvākajā nākotnē mūsu darba vietās tiks ieviesti VR risinājumi un hologrammas? Vai mēs strādāsim digitālā pasaulē ar virtuālām drēbēm un digitālajām valūtām? Laikam vēl ne gluži.
Tomēr hibrīdo biroju attīstībai ir ļoti liels potenciāls. Visticamāk, ka mēs redzēsim vairāk kopstrādes telpas un darba centrus kā daļu no jaunā attālinātā darba vides. Tas ir ilgtermiņa risinājums, kas piedāvā galvenokārt priekšpilsētas iedzīvotājiem alternatīvu darba vidi dienās, kad nav iespējams doties uz biroju.
 
Kopstrādes telpas un darba centri nozīmē ne tikai lielāku brīvību un elastību darbiniekiem. Uzņēmumi kļūst par pievilcīgāku darba vietu, palielinās iespējas paplašināt savu biznesa tīklu un samazinās fiziskā attāluma ierobežojumi starp cilvēkiem. Zemāka fiziskās pārvietošanās intensitāte rada pozitīvu ietekmi uz klimatu. Turklāt uzņēmumi var ietaupīt finanšu līdzekļus, samazinot darba vietu skaitu un biroja telpu platību. Tas ir Win-Win scenārijs.
 
Iespējams, ka hibrīdie biroji ir risinājums augstākai dzīves kvalitātei. Taču, kā jau ar visām labajām lietām arī šeit ir savi izaicinājumi. Kas notiks ar tukšajiem birojiem? Kā šī jaunā darba vide ietekmēs projektu vadību un komunikāciju starp kolēģiem lielākās komandās? Vai ir nezināmi visi privātuma un drošības riski?

Pagaidām ir grūti precīzi prognozēt, kāds tieši būs nākotnes birojs, bet viens secinājums ir skaidrs – hibrīda tipa darba vide ir šeit uz palikšanu.

Saņem AJ jaunumus savā e-pastā

Mēs Tev nosūtīsim informāciju par īpašajiem akcijas cenu piedāvājumiem, jaunākajām precēm un praktiskiem ieteikumiem telpu iekārtošanai!
Pieraksties mūsu jaunumu vēstulei šeit!
*Nospiežot pogu Nosūtīt, apstiprinu, ka piekrītu privātuma politikai.