Ieteikumi produktīvai darba dienai

Ieteikumi produktīvai darba dienai

Efektīva plānošana produktīvai darba dienai

Jauns gads ar jauniem projektiem ir klāt. Pienācīgi plānojot, koncentrējoties un darot vienu uzdevumu vienā reizē, īsākā laikā var paveikt vairāk, rezultātā iegūstot produktīvu darba dienu. Turpinājumā atradīsi ieteikumus, kā strādāt efektīvāk.

Plāno savu laiku, bet dari to uzmanīgi

Sastādi aptuvenu plānu nākamajai nedēļai jau piektdienā vai pirmdien no rīta, mēģinot novērtēt, cik ilgu laiku katrs uzdevums aizņems - esi reālists – liela daļa cilvēku ir optimisti. Sadalot lielākus uzdevumus mazākos pa dienām, ir vieglāk sekot līdzi darbiem. Darbus, kas aizņem vairāk nekā 2 stundas, ieteicams ierakstīt plānotājā.

Tomēr atceries nesaplānot par daudz un atstāt brīvu laiku neparedzētām lietām vai apstākļiem. Ja kādā dienā nav garastāvokļa konkrētā uzdevuma veikšanai, ir svarīgi, lai varētu to samainīt pret citu uzdevumu – tādu, ko konkrētajā laikā varēsi izdarīt produktīvāk.

Izvairies no dažādu uzdevumu darīšanas vienlaicīgi (t.s. multitāskinga)

Ja ir daudz darāmo darbu, ir ļoti viegli tos darīt reizē un domāt, ka tā būs ātrāk. Izvēloties šo pieeju, parasti rodas grūtības koncentrēties un dienas beigās mēs attopamies pie daudziem nepabeigtiem uzdevumiem. Tā vietā vajadzētu noteikt prioritātes un vienā reizē darīt vienu uzdevumu.

Norobežojies no traucēkļiem

Kad esi pievērsies uzdevuma veikšanai, izlogojies no sociālajiem tīkliem, e-pasta un izslēdz telefonam skaņu. Ieplāno laiku, kad pārbaudīsi e-pastu – dažas reizes dienā vai stundā, atkarībā no darba vajadzībām. Pieskati, lai Tavs galds vienmēr būtu sakārtots – kārtīgā vidē ir vieglāk koncentrēties.

Visi pieraksti vienuviet

Pieraksti un mazajām piezīmju lapiņām, plānotājā, telefonā un datorā… Vai atpazīsti sevi?

Mēģini informāciju apkopot vienuviet. Nedēļas vai mēneša aktivitāšu plānotājs būs noderīgs palīgs, lai redzētu esošo projektu kopainu, sevišķi gadījumos, kad vairākiem cilvēkiem ir jāseko līdzi norisei.

Pielāgo darba vietu savām vajadzībām

Ir dažādas metodes un lietas, kas palīdz plānot laiku, bet visa centrā esi Tu pats. Domā par to, kas der Tev. Kā Tev patīk strādāt? Vai klausoties mūziku, ar īsiem pārtraukumiem vai varbūt strādājot bez apstājas? Padomā, kad Tu strādā visefektīvāk un izvēlies tieši to metodi!

Tevi varētu interesēt arī šie raksti