Kā optimizēt darba vidi noliktavā

Kā optimizēt darba vidi noliktavā

Noliktavas iekārtošana ir svarīgs uzdevums, kās iedalāms trīs posmos. Vispirms tiek izvēlētas plauktu sistēmas un palešu plaukti, kur glabāt preces. Nākamajā solī pievienojas celšanas un transportēšanas palīgierīces, kas atvieglo ikdienas darbu. Visbeidzot noliktava tiek aprīkota ar sīkiem, bet svarīgiem elementiem, kas palīdz veidot drošu vidi, kurā ir viegli strādāt un augt. Par aprīkojuma elementiem lasiet šeit!

Cilvēku un iekārtu aizsardzība

Drošība vienmēr ir prioritāte. Tādēļ loģistikas zonās ir nepieciešams veidot drošas ejas vietās, kur pārvietojas cilvēki un transportlīdzekļi. Uzkrāsoti marķējumi var palīdzēt atzīmēt transporta maršrutus tomēr nodalīšana ar barjerām vienmēr ir vislabākā.
Drošības stabiņu rinda ir vienkāršs veids kā izveidot drošu eju noliktavā. Robustos stabiņus var izmantot arī izvietošanai ap iekārtām, palešu plauktiem un precēm, lai pasargātu tos no sadursmes ar autokrāvējiem vai citiem transportlīdzekļiem. Tādu pašu funkciju pilda arī pretsadursmes aizsargs, kas veidots pilnīgi metinātu tērauda arku formā. Ir pieejamas trīs dažādu augstumu arkas, gan kā dažādu garumu līnijveida modelis, gan arī kā stūra barjera. Kā alternatīvu var izmantot arī betona barjeras, cauruļveida barjeras un pūļa barjeras.

Palešu plaukti ULTIMATE ar prettriecienu aizsardzību

Palešu plaukti Ultimate ir pielāgojama sistēma, ko veidojuši AJ Produkts dizaineri, un kura ir ideāli piemērota gan mazām noliktavām, gan milzīgiem loģistikas centriem ar daudzām palešu vietām. Tomēr, neatkarīgi no vides, pat visrobustākajam palešu plauktam ir nepieciešama aizsardzība pret triecieniem, ko var radīt, piemēram, autokrāvēji.
Palešu sistēmas Ultimate prettriecienu aizsargi tiek skrūvēti pie grīdas un ir īpaši veidoti. Izvēlei pieejami divi dažādi šo praktisko aizsargu modeļi un augstumi. Viens aizsargs tiek stiprināts ap palešu plaukta vertikālo statni, bet otrs aizsargā rāmjus. Rāmja aizsargs ir pieejams arī dubultajiem palešu plauktiem, kurus veido divi ar aizmugures daļām kopā novietoti palešu plaukti.

Kopšana nodrošina labvēlīgu vidi

Tīra noliktava ir svarīga gan tādēļ, ka tā veicina labu pašsajūtu, gan tādēļ, ka uz piegružotas grīdas pieaug paslīdēšanas risks. Ja platība ir milzīga, vislabāk būtu izmantot pašgājēja slaucītāju, tomēr vairākumā gadījumu tīrīšanu var viegli veikt, izmantojot manuālu slaucītāju. Iesakām izraudzīties iekārtu ar ievērojamu tīrīšanas kapacitāti un regulējamu slotu augstumu. Priekšrocības nodrošina arī iespēja lietot mašīnu gan telpās, gan ārpus tām.
Protams, nedrīkst aizmirst arī par āra teritorijas tīrīšanu. Ar praktiski veidotiem uzkopšanas ratiņiem darbu varēs paveikt daudz efektīvāk. Ratiņi ir aprīkoti ne vien ar maisa turētāju, bet arī ar tukšo maisu novietni un turētājiem, kas paredzēti tīrīšanas rīkiem to transportēšanas vai uzglabāšanas laikā.

Vieta atkritumiem un atkritumu šķirošanai

Kad tīrīšana ir pabeigta, pienācis laiks atkritumu nodalīšanai no otrreizēji pārstrādājamiem materiāliem.
Lieciet atkritumus klasiskā, ar riteņiem aprīkotā tvertnē, kuru var viegli iztukšot un tīrīt. Ir pieejami dažādi cieto atkritumu konteineru izmēri. Konteineri ir izgatavoti no triecienizturīga augstspiediena polietilēna un aprīkoti ar izturīgu, viegli satveramu rokturi, kā arī lieliem riteņiem, kas atvieglo iztukšošanu un pārvietošanu.
Ja nepieciešama atkritumu šķirošana un dažādu materiālu nodalīšana, teicama izvēle ir sasverams konteiners. Konteiners ir paredzēts celšanai ar dakšu pacēlāju. Izvēlei pieejami dažādu krāsu konteineri, kas atvieglo šķirošanu. Tie ir aprīkojami ar vākiem, uzlīmēm un citiem funkcionāliem piederumiem, kas nodrošina optimālu risinājumu.