Izmēģināšanas vērta koncepcija: “Darbs notiek prātā, nevis tur, kur stāv rakstāmgalds”

Izmēģināšanas vērta koncepcija: “Darbs notiek prātā, nevis tur, kur stāv rakstāmgalds”

Visiem zināms, ka darba vide ietekmē mūsu pašsajūtu. Tomēr, vai pareizi izvēlētas biroja mēbeles spēj veicināt mūsu radošumu, efektivitāti un sadarbības spējas? Lai noskaidrotu atbildi uz šo jautājumu, mēs savā studijā izveidojām modernu biroju un uzaicinājām reklāmas aģentūras Treativ darbiniekus vienu dienu vērtēt mūsu pilna spektra "izmēģinājuma biroju". Lūk, kādi bija rezultāti.

Birojs, kas nodrošina daudzveidību un brīvību

"Jūs veicat darbu prātā, nevis tur, kur stāv rakstāmgalds". Tā ir pamatideja uz aktivitāti balstīta biroja izveidē, un tā bija noteicošā arī mūsu izvēlētajā biroja variantā. Darbu sākām plašā telpā, kurā izveidojām vairākas citas telpas ar iespēju izvēlēties dažādas darba vietas, gādājām par patīkamiem skaņas un gaismas apstākļiem, rūpīgi izvēlējāmies krāsas, kā arī rotaļīgus interjera elementus. Lai ikvienam būtu viegli un ērti efektīvi darboties vietā, kas ir piemērota ikvienai dienas niansei. Individuāli vai grupās, stāvot pie galda vai apsēšoties, dažkārt sēžot atzveltnes krēslā vai pat ieslīgstot sēžammaisā.

Pirmais iespaids lika izsaukties: OHO!

No rīta AJ Produkti galvenajā birojā ieradās seši ieintriģēti aģentūras darbinieki. Pavadījām viņus uz mūsu fotostudiju, kurā bija izveidots atjauninātais, uz aktivitāti balstītais birojs. Vēlējāmies noskaidrot, vai iespējams radīt biroju, kas ir tik inovatīvs, ka pārsteidz pat reklāmas nozares cilvēkus? Atbilde: jā, redzētais atstāja uz grupu spēcīgu iespaidu.

"Mana pirmā doma bija: oho!", stāsta Luīze Lejestranda (Louise Lejestrand), aģentūras Treativ dibinātāja, līdzīpašniece un zīmolu stratēģijas speciāliste. "Es biju tiešām pārsteigta par tām daudzajām funkcijām, kurām iespējams rast vietu salīdzinoši nelielā platībā."

Daudzas iespējamās darba vietas

Iekārtojāmies birojā, un drīz vien ikviens bija atradis sev patīkamāko vietu no piedāvātajām iespējām. Daži stāvēja pie galdiem ar regulējamu augstumu, kas novietoti lielā, atvērtā telpā līdzās skapjiem personīgajām mantām. Citi atrada privātāku vietu rakstīšanai, kas bija integrētas Combo plauktu sistēmā.

"Bija patīkami tur sēdēt un būt lietu ieskautam, tas bija ļoti omulīgi", ar smaidu teic mākslinieciskais vadītājs Kalle Lindells (Calle Lindell), "turklāt paklājs nodrošināja patīkamu akustisko atmosfēru."

Dažādas iespējas pavērās arī, izmantojot garo konferenču galdu. Tas noderēja tradicionālajām sapulcēm, kā arī individuālajam darbam, kad darbinieki sēž cits citam līdzās, strādājot katrs savā klēpjdatorā.

Vai vēlaties birojā paaugstināt radošumu? Apskatiet mēbeles, kas to nodrošina!

Lieliska vide ideju ģenerēšanai

Pēc visu iespēju izpētes grupa ieņēma vietas pie augstumā regulējamā galda, kas bija novietots vienā no sapulču telpām, kurā sienu klāja intensīvi dzeltens un zaļš domāšanu stimulējošs krāsojums. Drīz vien sākās radošais process. Aģentūras darbinieki strādāja pie īsta pasūtījuma, un idejas virmot virmoja.

"Gan mēbeles, gan kopējā enerģija telpā ar jaukajām krāsām un iespēju rakstīt uz sienām radīja brīvības sajūtu – tā noteikti bija ideāla vieta īstai prāta vētrai," saka Marija Sančesa (Maria Sanchez), digitālās stratēģijas speciāliste. "Stāvēšana kājās veicina radošumu, un mēs šo iespēju ieviesīsim arī mūsu birojā, tostarp tikšanās reizēs ar klientiem."

Radīts spontānām sapulcēm

Vaļējā Combo plauktu sistēma kalpoja kā efektīvs telpas dalītājs. Tā nodalīja divas rakstāmgaldu grupas atvērtā biroja telpā, kā arī atdalīja šo telpu no citas, kurā bija izvietots lielais konferenču galds un integrētas vietas rakstīšanai.

Mūsu izmēģinājuma birojā bija paredzēta vieta arī spontānām sapulcēm. Kafijas aparāts bija novietots Combo plauktā, un tam varēja piekļūt no divām pusēm. Šī kļuva par dabisku tikšanās vietu īsai atpūtai un socializēšanās iespējām, piemēram, šaha spēlei, kas ilga visu dienu. Līdzās plauktam bija novietots garš sols, bet zem tā izveidota dažādu lietu novietne. Tiem priekšā novietotie sēžambloki kalpoja gan kā kājsoliņi, gan kā "galds" darbinieku klēpjdatoriem.

Reizēm darbam vajadzīgs klusums

Ceturtā un pēdējā bija neliela, klusa telpa, kas paredzēta individuālajam darbam, svarīgiem zvaniem, vai privātām sarunām. Mākslīgais mauriņš uz sienām nodrošināja ne vien rotaļīgu funkciju, bet kalpoja arī kā skaņas absorbētājs, turklāt zaļā krāsa radīja labi zināmo nomierinošo efektu. Vairāki darbinieki šeit pavadīja laiku, kad vēlējās strādāt netraucēti.

"Vispirms es sēdēju pie parastā galda, jo esmu pieradis tā darīt," stāsta Larss Serkvists (Lars Sörqvist), aģentūras direktors un līdzīpašnieks. "Kad atbrīvojās klusā telpa, es devos turp. Bija patīkami kādu laiku pabūt vienatnē un netraucēti rakstīt. Nelielais telpas izmērs bija perfekts. Kopumā man patika tas, ka bija iespējams mainīt vidi saskaņā ar manām vajadzībām un noskaņojumu."

Iedvesmojošs un veiksmīgs tests

Jautros brīžos laiks paskrien nemanot, tāpat arī šī diena. Tomēr aģentūras Treativ darba grupa strādāja efektīvi un pabeidza vairākus īstus uzdevumus. Pēc tam viņi atbildēja uz mūsu jautājumiem par gūto pieredzi mūsu izveidotajā darba vidē. Spriežot pēc atbildēm, mēs bijām trāpījuši naglai uz galvas.

"Tas bija fantastiski, viena no patīkamākajām dienām kopš ilga laika," tā secina Luīze Lejestranda. "Daļēji tādēļ, ka mēs varējām izbaudīt kopā pavadīto laiku, daļēji tādēļ, ka guvām daudzas svaigas idejas. Kad atgriezīsimies savā darbvietā, būs pienācis laiks pārkārtojumiem!"

Mēs sakām paldies aģentūrai Treativ par izmēģinājumu, patīkamo sabiedrību un labo vērtējumu. Mēs no savas puses izmantosim šodien gūto pieredzi vēl labāku darbavietu izveidei nākotnē.

Vai vēlaties strādāt vēl efektīvāk birojā, kas veicina radošumu un sadarbību? Aicinām sazināties ar AJ Produkti pārdošanas darbiniekiem- viņi palīdzēs no pirmajām interjera skicēm līdz pat gatavam birojam.

Secinājumi:

"Lieliski noder divas dažādas sapulču vietas – viena tradicionālā un viena radošā." - Džoels Lindbergs (Joel Lindberg) mākslinieciskais vadītājs.

" Augstumā regulējamie rakstāmgaldi un konferenču galds bija lieliski. Mana darba diena bija fisiski aktīva arī strādajot ie rakstāmgalda." - Flutra Halili (Flutra Halili), sabiedrisko mediju speciāliste.

"Pārvietošanās birojā veicina efektivitāti. Tas piešķir lielāku dinamiku." - Kalle Lindells, mākslinieciskais vadītājs.

"Mūsu darbā ir ļoti svarīgas krāsas. Mēs pārkrāsosim savu biroju, lai demonstrētu, ka esam komunikāciju aģentūra." - Marija Sančesa, digitālās stratēģijas speciāliste.

"Izvēles iespējas paaugstina efektivitāti. Man bija iespēja doties no viena projekta pie nākamā, tādējādi piedaloties dažādos projektos dienas gaitā." - Larss Serkvists, direktors.

"Mūsu nozarē pirmais iespaids ir ļoti svarīgs. Šodien mēs šeit esam guvuši daudzas idejas." - Luīze Lejestranda.

Biroja mēbeles