Atpūties un sasniedz lielāku produktivitāti darbā

Atpūties un sasniedz lielāku produktivitāti darbā!

Cik atpūtas pārtraukumu ir tavā darba dienā? Daudzi cilvēki atbild, ka nav laika vai nevēlas pārtraukt koncentrēšanos un zaudēt laiku. Patiesībā pārtraukumi ievērojami palielina darba efektivitāti un koncentrēšanās spēju.
Vairums cilvēku mūsdienās apzinās ķermeņa un gara atjaunošanas nepieciešamību. Daudziem no mums tā droši vien saistās ar garākiem pārtraukumiem un laiku ārpus darba – protams, tā ir taisnība. Tomēr pētījumi rāda, ka īsas pauzes darba dienas laikā ir tikpat svarīgas. Tās padara mūs produktīvākus konkrētajā brīdī, kā arī var novērst stresu ilgākā laika periodā.

Beiloras Universitātes (Baylor University) Teksasā veiktais pētījums rāda: svarīgi ir, kad mēs paņemam pārtraukumu. Pētnieki norāda, ka nav tik būtiski, ko mēs darām, bet gan svarīgi, lai tas mums patiktu. Nozīmīgs ir laika brīdis pārtraukumam. Pētījums apliecina, ka labākais laiks ir rīta pusē. Tas dod vairāk enerģijas arī darba dienas noslēgumā.
Pārtraukumiem ir liela nozīme komandas sajūtas veidošanā darba vietā, jo mums rodas izdevība labāk iepazīt vienam otru, nekā darba sapulču laikā. Ja ir pieejamas patīkamas atpūtas telpas, kur pavadīt laiku prom no rakstāmgaldiem, ir vieglāk uz brīdi atslēgties no darba. Ērta atpūtas telpa var efektīvi veicināt socializēšanos kolēģu vidū.

“Pomodoro” metode. Lielisks veids, kā plānot savu darba dienu.

Tā saucamā “Pomodoro” metode tika ieviesta 1980. gados, un tās nosaukums radies no tomāta formas taimera, ko izmantoja laika uzņemšanai. (“Pomodoro” itāļu valodā nozīmē “tomāts”). Šī metode ietver 25 minūšu ilgu intensīvu koncentrēšanos darbam un tai sekojošu 5 minūšu pārtraukumu. Organizējot darbu un pārtraukumus šādā veidā, tu atcerēsies par pārtraukumu, īpaši par to nepiedomājot. Šī metode nodrošina optimālus darba apstākļus smadzenēm, jo tām nav jāpūlas koncentrēties ilgu laika periodu.

Saņem AJ jaunumus savā e-pastā

Mēs Tev nosūtīsim informāciju par īpašajiem akcijas cenu piedāvājumiem, jaunākajām precēm un praktiskiem ieteikumiem telpu iekārtošanai!
Lūdzu uzgaidi...