Balta magnētiskā tāfele. Kā to pareizi kopt?

Balta magnētiskā tāfele. Kā to pareizi kopt?

Birojā iespīd saule, tās stari dejo uz sienām, kur piestiprināta balta magnētiskā tāfele. Spožajā gaismā tu pēkšņi pamani, cik tās virsma ir kļuvusi netīra. Notīrīt balto tāfeli ir pavisam vienkārši. Taču svarīgi izmantot augstas kvalitātes flomāsterus un laiku pa laikam nomainīt tāfeles tīrītāju. Tad virsma nezaudēs savu kontrastējošo dzirdumu un kalpos vēl ļoti ilgi.
Pirmās baltās tāfeles tika izgatavotas 60. gados no tā paša materiāla, kā fotofilmas. Šādas tāfeles bija ne tikai pārlieku dārgas, bet arī nožuvusī tinte bija ļoti grūti notīrāma. Mūsdienās baltās tāfeles bieži tiek izgatavotas no metāla loksnēm ar glancētas emaljas pārklājumu, kas ir viegli tīrāms un nodilumizturīgs risinājums. Tieši nodilumizturība ir svarīgs faktors, kas ietekmē tāfeles tīrīšanas un kopšanas līdzekļu efektivitāti. Ja tāfeles virsma ir noklāta ar mikroplaisām, tajās pastiprināti uzkrājas krāsa, ko izdala tāfeles flomāsteri. Savukārt tāfeles tīrītājs ne vienmēr to pilnībā spēj notīrīt.
divi cilvēki pie tāfeles
Tāfele DORIS
244.-€
tāfeles piederumu turētājs
Tāfeles piederumu turētājs AIR
96.-€

Tāfeles tīrīšana

Tāfeles tīrīšana ikdienā ir pavisam vienkārša. Pietiek pat ar vienkāršu tāfeles noslaucīšanu ar remdenā ūdenī samitrinātu, tīru drānu. Pēc tam noslauki tāfeles virsmu ar sausu drānu un pagaidi dažas minūtes, kamēr tā nožūst. Virsmai pirms rakstīšanas ir jābūt pilnīgi sausai. Ja tāfeles virsma ir ļoti netīra, iespējams, būs nepieciešams speciāls tāfeles tīrīšanas līdzeklis, ko var viegli izsmidzināt un noslaucīt. Mūsu sortimentā ir pieejams speciāli baltajām virsmām paredzēts tāfeles tīrīšanas šķidrums. Pēc tā izmantošanas vēlreiz noslauki virsmu ar ūdenī samitrinātu drānu. Vislabāk ikdienā tīrīšanai izmantot ūdeni, bet baltās tāfeles tīrīšanas šķīdums lieti noder, ja tāfele patiešām ir ļoti netīra. Šādi samazināsi rakstāmvirsmas nolietošanos.

Iemesli, kādēļ virsma kļūst netīra

Kas tad īsti ir tas, kas padara baltās tāfeles virsmu netīru? Viens skaidrojums būtu, ka ir nolietojies tāfeles tīrītājs un tas ir jānomaina. Cits iemesls varētu būt nekvalitatīva flomāstera lietošana. Nekvalitatīvi tāfeles flomāsteri uz virsmas atstāj netīrumus un taukainas paliekas, kas ir grūtāk notīrāmas un tīrot tiek "izsmērētas" pa virsmu. Balto tāfeli var smērēt arī pieskārieni ar rokām. Mēs kļūdaini uzrakstīto bieži vien ātri nodzēšam ar pirkstiem vai plaukstu. Taukainā kārtiņa no roku ādas var palikt uz tāfeles virsmas. Ja turklāt tiek izmantoti nepiemēroti tīrīšanas piederumi, piemēram, ziepes, var bojāties emaljas pārklājums, un netīrumus notīrīt būs vēl grūtāk.

Tāfeles ar emaljas virsmu

Emaljētas virsmas priekšrocība ir tāda, ka tā ir ļoti izturīga. Tā ir viegli tīrāma, turklāt virsma ir noturīga pret skrāpējumiem. Tas ne vien ļauj uzturēt tāfeles virsmu tīru un koptu, bet arī kritni paildzina virsmas kalpošanas ilgumu. AJ Produkti sortimentā šādas tāfeles pieejamas ar 30 gadu garantiju.


Kvalitatīvas tāfeles plašā izvēlē. Pērc šeit.