Velo turētāji un velosipēdu novietnes zaļākai pilsētai

Velo turētāji un velosipēdu novietnes zaļākai pilsētai

Siltumnīcas efektu veicinošas gāzes, globālā sasilšana, ledāju kušana, sastrēgumos pavadītais laiks un automašīnas lietošanas izmaksas ir populārākie faktori, kāpēc mūsdienās pilsētu iedzīvotāji izvēlas atteikties no savām automašīnām, lai tā vietā izvēlētos dabai daudzas reizes draudzīgāku risinājumu – velosipēdu. Pašlaik šī tendence izplatās visā pasaulē, tostarp arī Latvijā, tāpēc aug pieprasījums pēc novietnēm, kurās izvietot velosipēdus, neraizējoties par to, kas ar tiem varētu atgadīties, kamēr strādājat birojā vai iepērkaties lielveikalā.


Palielinoties velosipēdu skaitam pilsētās, palielinās arī cilvēku skaits, kas vēlas šos velosipēdu piesavināt savā īpašumā, tāpēc ir jāņem vērā vairāki faktori, lai pēc garas darba dienas nevajadzētu sastapties ar faktu, ka ikdienišķais pārvietošanās līdzeklis ir nozagts.

Pirmkārt, svarīgi ir izvēlēties pareizo slēdzeni velosipēdu piestiprināšanai pie velosipēdu novietnes jeb statīva. Izvēloties slēdzeni ar mazu šķērsgriezuma laukumu, kuras konstrukcijā ir trošu pinums, palielinās velosipēda nozagšanas iespējamības risks, jo, izmantojot parastākās knaibles, ir iespējams pārkniebt slēdzeni, ar kuru piestiprināts velosipēds pie statīva. Tāpat arī, izmantojot tērauda ķēdes bez apdares vai kāda cita īpaša pārklājuma, ir iespējams pāris sekundēs salauzt ķēdi, izmantojot zemas temperatūras gāzveida pūšamos baloniņus, tāpēc vislabākais risinājums ir ķēde ar apdari, kura aizsargā pret konstrukcijas sasaldēšanu un salaušanu.

Otrkārt, liela nozīme ir vietai, kurā ir izvietots velosipēdu statīvs, proti, ir svarīgi, lai velosipēdu novietne atrodas labi pārredzamā vietā, lai zādzības mēģinājuma gadījumā, kāds varētu noziņot policijai par notiekošo, jo slēdzene pilnībā nespēs aizsargāt velosipēdu no pieredzējuša garnadža - tā tikai aizkavēs pašu procesu uz kādu laiku.

Taču svarīgākais faktors, par kuru velosipēdisti mēdz aizmirst, ir pati novietne. Šeit ir daži ieteikumi pirms kāds velosipēdists vēlas savu riteni pieslēgt pie kāda no velosipēdiem paredzēta statīva: materiāls, no kura izgatavots statīvs, paša statīva stāvoklis un statīva fiksācijas īpatnība jeb pie kā pats statīvs ir nostiprināts, velosipēda novietošanas un pieslēgšanas veids, kā arī, vai novietne ir aizsargāta no ārējiem faktoriem, piemēram, laikapstākļiem, kuri var negatīvi ietekmēt velosipēda tehnisko stāvokli.

AJ produkti piedāvā izturīgus, kompaktus un drošus velosipēdu statīvus un novietnes no cinkota tērauda, kuras tiek piestiprinātas pie ēku fasādes vai zemes. Cinkots tērauds nodrošina statīvu no oksidēšanās jeb rūsēšanas, kā arī samazina velosipēda nozagšanas risku. AJ produktu piedāvātie velosipēdu statīvi ir izgatavoti pēc iespējas kompaktāki, saglabājot kvalitātes īpašības, lai uz viena statīva var izvietot pēc iespējas vairāk velosipēdu, kā arī tie ir piemēroti praktiski visiem velosipēdiem, jo tajos pārsvarā var izvietot velosipēdus ar riepas biezumu no 35-45 mm, kas ir velosipēdu riepu standarts. AJ produkti piedāvā iegādāties arī velosipēdu nojumes, lai velosipēdus aizsargātu no nelabvēlīgiem laikapstākļiem, kuri būtiski ietekmē velosipēdu tehnisko stāvokli.

Velo turētāji