Darba vides ietekme uz korporatīvo kultūru

Kādēļ darba videi ir tik svarīga loma stipras korporatīvās kultūras veidošanā

Laba darba vide rada labus rezultātus. Nelielas, vienkāršas pārmaiņas var radīt ievērojamu kopienas gara un motivācijas atšķirību jebkurā darbavietā. Šajā lielākas brīvības un daudzo iespēju laikā, kas saistās ar attālināto darbu, uzturēt spēcīgu uzņēmuma kultūru droši vien ir svarīgāk nekā jebkad.
Nav noslēpums, ka laba atmosfēra un kopienas sajūta darbavietā palīdz darbiniekiem justies labāk. Labas attiecības darbā padara mūs noturīgākus pret stresu, saskaroties ar izaicinošiem uzdevumiem. Mēs varam strādāt efektīvāk un droši vien paliksim pie šī darbadevēja ilgāk. Un pats svarīgākais – uzturēšanās darbā ir daudz patīkamāka. Veicot nelielas pārmaiņas darbavietā, var iegūt lielu atšķirību, nodrošinot ikviena darbinieka apmierinātību.
Atpūtas telpa ir galvenā socializēšanās un attiecību veidošanas vieta darbā. Tik vienkārša lieta kā augļu grozs taviem darbiniekiem var radīt lielu atšķirību. Tas sniedz cilvēkiem papildu iemeslu izstaipīt kājas un veicina spontānas tikšanās un sarunas, apēdot kādu augli. Ērts dīvāns vai pat divi birojā nodrošina darbiniekiem iespēju piecelties no saviem rakstāmgaldiem un tikties neformālākā gaisotnē. Turklāt atpūtas telpa uzlabo pašsajūtu tiem, kam dažreiz nepieciešams pabūt vienatnē.
Organizējot hibrīda veida darbu, ir svarīgi radīt un uzturēt spēcīgu uzņēmuma kultūru.
Ja piedāvāsi darbiniekiem iespēju izlemt vai strādāt no mājām vai doties uz biroju, pieaugs darba ražīgums, kā arī radīsies vairāk iespēju piesaistīt jaunus darbiniekus tavam uzņēmumam. Organizējot hibrīda veida darbu, ir svarīgi radīt un uzturēt spēcīgu uzņēmuma kultūru. Šobrīd mēs labi apzināmies, cik vienkārši ir justies nepiederīgam uzņēmuma kopienai, ja lielāko daļu laika tu strādā attālināti. Viens vienkāršs veids, kā mazināt nepiederības sajūtu un radīt iekļaujošāku klimatu, ir organizēt digitālas sapulces, pat ja tikai viens darbinieks strādā no mājām. Kopīgots e-pasts vai tērzētava arī var palīdzēt stiprināt vienotību un veidot attiecības darbā. Dažkārt ir noderīgi izveidot tērzētavu, kas nav tieši saistīta ar darbu, bet ir veltīta brīvākām un personiskākām tēmām, kaut vai tikai tikai piemīlīgām kaķu bildēm vai smieklīgiem video.

Saņem AJ jaunumus savā e-pastā

Mēs Tev nosūtīsim informāciju par īpašajiem akcijas cenu piedāvājumiem, jaunākajām precēm un praktiskiem ieteikumiem telpu iekārtošanai
Lūdzu uzgaidi...