Izveido iedvesmas tāfeli - soli pa solim!

Kā izveidot iedvesmas tāfeli soli pa solim

Iedvesmas tāfeles ir nepārspējami rīki radošu projektu un ideju vizualizēšanai un komunikācijai. Tie atvieglo pareizās atmosfēras vai sajūtas tveršanu un nodošanu un palīdz nenovirzīties no tēmas. Neatkarīgi no tā, vai veido iedvesmas tāfeli tiešsaistē prezentācijai vai taustāmu iedvesmas tāfeli. Tātad, kas ir iedvesmas tāfele un kā tādu izveidot? Mēs tev palīdzēsim šajā procesā!
Iedvesmas tāfeles bieži izmanto interjera dizaineri, fotogrāfi, grafiķi un citi radošo profesiju pārstāvji, lai precizētu vispārīgas koncepcijas. Taču tās var izmantot arī parastā biroja vidē, lai pasniegtu lietas radošā veidā. Tās ir kolāžas, kurās vari apkopot attēlus, tekstus, krāsas, fontus, materiālu paraugus - būtībā jebko, kas atspoguļo tavu ideju. Iedvesmas tāfele var būt noderīga daudzos veidos. Tā var palīdzēt paust ideju vai izskaidrot kolēģiem, kā izstrādāt koncepciju. Bet tā var lieliski noderēt arī iedvesmas vākšanai interjera dizainam. Tas var būt arī remonts vai rotājumi tematiskai ballītei. Šeit mēs dalāmies padomos, kā sākt darbu.
Divas sievietes sēž atpūtas krēslos

Izgriez un ielīmē - digitāli vai ar rokām

Digitālās iedvesmas tāfeles var izveidot dažādās programmās, piemēram, Photoshop vai PowerPoint, turklāt pastāv arī programmas un digitālie rīki, kas īpaši izstrādāti iedvesmas tāfeļu izveidei. Ja vēlies strādāt analogi, vari izmantot kartona gabalu vai klasisko ziņojumu dēli, pie kura piesprauž dokumentus, vai balto tāfeli vai stikla tāfeli, uz kuras var zīmēt, rakstīt un piestiprināt lietas ar magnētiem! Ja iedvesmas tāfeli veido ar rokām, izmanto spraudītes, lai varētu viegli veikt izmaiņas.

Divas sievietes skatās laptopā
Apaļa stikla tāfele CAROL
Magnētiska piederumu kaste

BUJ

Iedvesmas tāfele jeb moodboard ir vizuāls rīks, kas palīdz apkopot attēlus un tekstu sajūtu, atmosfēras vai vīzijas nodošanai. Parasti to izmanto koncepcijas izstrādei, dizaina izveidei un prezentācijām.
Uz iedvesmas tāfeles vari izvietot visu, ko vien vēlies, bet parasti tie ir tavi attēli, sakrātās fotogrāfijas, skices, teksts, ilustrācijas, simboli utt. Uz taustāmas iedvesmas tāfeles var būt arī tādas lietas kā krāsu un materiālu paraugi.
Lai izveidotu iedvesmojošu un efektīvu iedvesmas tāfeli, izmanto rūpīgi atlasītu un pārdomātu tekstu un attēlu, krāsu un formu kombināciju.
Iedvesmas tāfelei un kolāžai ir līdzīga funkcija. Tomēr uz iedvesmas tāfelēm bieži vien ir izvietoti gan attēli, gan teksts ideju kombinācijā, lai radītu, piemēram, jaunu koncepciju. Savukārt kolāža biežāk ir attēlu kompilācija tikai tādēļ, lai gūtu iedvesmu konkrētam stilam.

Saņem AJ jaunumus savā e-pastā

Mēs Tev nosūtīsim informāciju par īpašajiem akcijas cenu piedāvājumiem, jaunākajām precēm un praktiskiem ieteikumiem telpu iekārtošanai!
Pieraksties mūsu jaunumu vēstulei šeit!
Lūdzu uzgaidi...
*Nospiežot pogu Nosūtīt, apstiprinu, ka piekrītu privātuma politikai.