Kā krāsas ietekmē Tavu labbūtību birojā. Atklāj AJ Produkti interjera dizainere

Izvēlies krāsas, kas uzlabo darba vidi un produktivitāti birojā. Padomi no AJ Produkti interjera dizaineres

Pētījumi liecina, ka krāsas ietekmē gan mūsu noskaņojumu, gan produktivitāti darbā. Kādas krāsas būtu jāizvēlas un kā tās mūs ietekmē? Šajā rakstā esam apkopojuši informāciju, kas Tev būtu jāzina par krāsām, lai izveidotu harmonisku darba vietu.
Augstumā regulējami galdi, ergonomiski biroja krēsli un optimāls apgaismojums — lai izveidotu labu darba vidi, nākas domāt par daudziem un dažādiem aspektiem. Lai gan par krāsu shēmu ir viegli aizmirst, krāsas ir tikpat svarīgas kā telpas iekārtojums, jo tās ietekmē mūsu maņas. Vai zināji, ka sarkanā krāsā padara mūs produktīvākus, bet vienlaikus arī satrauktākus? Lai gan daudzi cilvēki to nezina, krīta baltais ir vissliktākā sienu krāsa, jo tā atstaro līdz 96 % gaismas, kas var radīt stresu acīm, nogurdināt mūs un izraisīt galvassāpes. Jāatceras, ka optimāls atstarošanas apjoms ir diapazonā no 70 % līdz 80 %, proti, šis nebūt nav tīri baltā spektrs.
Interjera dizainere AJ Produkti
Biroja sienas krīta baltumā var arī šķist aukstas un bezpersoniskas. Tā vietā izvēlieties silti pelēkus toņus. Šādi toņi ir piemēroti vairumam darba vietu, radot neitrālu un siltu iespaidu,” stāsta Ulrika Sjöö Wiberg, AJ Products interjera dizainere (Zviedrija).

Silti pelēki toņi, no augšas un pa kreisi, NCS kodi: S2002-Y, S2502-Y, S3502-Y, S4502-Y.
Līdzīgu toņu krāsu palete, no apakšas pa kreisi: S2010-G40Y, S​​3010-G40Y.
Kādas krāsas būtu jāizmanto, lai veidotu patīkamu biroju, kur cilvēkiem patīk strādāt?
Blāvāki pasteļtoņi ir ļoti piemēroti biroja mēbelēm koksnes krāsā, kā arī melnām un baltām mēbelēm. Ja vēlies izveidot saskanīgu iespaidu, viena no iespējām ir izmantot vienas krāsas toņu paleti. Ja vēlies kontrastus, izvēlies gaišas krāsas kopā ar tumšākām.

Īstā krāsa īstajai vietai

Krāsām var būt pozitīva ietekme uz enerģijas līmeni birojā, kas palīdz mums relaksēties un strādāt pozitīvāk.

Piemēram, var apvienot balto un smilškrāsu ar zilajiem toņiem. Zilā krāsa nomierina, ļaujot mums labāk koncentrēties un būt radošiem. Purpurkrāsa arī labi iederas biroja vidē, jo tā izlīdzsvaro pārējās iekārtojuma detaļas un aktivitātes līmeni.

Un mēs jau visi zinām, ka arī zaļais vienmēr ir laba izvēle! Tas attiecas arī uz interjera dizainu. Zaļā krāsa mazina stresu un liek mums justies drošākiem un relaksētākiem. Gan zilajai, gan zaļajai krāsai ir pozitīva enerģija, un tās ir laba izvēle lielākām biroju telpām. Kāpēc gan neizvēlēties zaļus vai zilus biroja krēslus, nevis melnus vai pelēkus?

Zaļais simbolizē dabu, veselību un rūpes par visu. Šī krāsa ir piemērota visām telpām — gan lielām, gan mazām, — jo tā rada līdzsvaru un svaigu iespaidu. Saskaņā ar fen šui zaļais atbilst uzturam un palīdz stabilizēt ķermeni gan fiziski, gan emocionāli.

Rīkojies drosmīgi, izvēloties košas krāsas un radošus akcentus

Dzeltenā krāsa pievērš uzmanību un stimulē smadzeņu darbību. Ja vēlies izveidot radošu sanāksmju telpu, dzeltenā krāsa ir īstā izvēle. Tomēr izvairies no košām krāsām atvērtās biroju telpās. Ne visiem tās patīk. Ja izvēlēsies pārāk intensīvu sienu krāsu, tā patīkama krāsu akcenta vietā var kļūt pārāk dominējoša. Dzeltenu sienu vietā var izvēlēties dzeltenu iekārtojumu, piemēram, akustiskus sienu paneļus, dīvānu vai stikla tāfeli, kas vienā acumirklī uzlabo telpas izskatu, bet nedominē tajā.

“Spēcīgas un iespaidīgas krāsas parasti rada smagnējāku iespaidu un var šķist pārāk nomācošas. Tā vietā izvēlies šīs krāsas kā akcentkrāsas tekstilizstrādājumos vai aksesuāros, izvairoties no sienām.”

Tomēr, pirms uzsāc sienu krāsošanu vai iegādājies jaunas biroja mēbeles, ir svarīgi apspriesties ar darbiniekiem.

“Izvēloties krāsās, Tu vari ietekmēt iespaidu par uzņēmumu. Kādu vēstījumu vēlies sniegt darbiniekiem un apmeklētājiem? Kā vēlies, lai uztvertu Tavu uzņēmumu? Veidojot biroja vidi, ir svarīgi ņemt vērā kopainu. Tev jāpārliecinās, ka viss ir savstarpēji saistīts un ieturēts vienotā stilā gan krāsu, gan formu, gan materiālu ziņā,” norāda Ulrika.

Ergonomiskas mēbeles birojam

Saņem AJ jaunumus savā e-pastā

Mēs Tev nosūtīsim informāciju par īpašajiem akcijas cenu piedāvājumiem, jaunākajām precēm un praktiskiem ieteikumiem telpu iekārtošanai!
Pieraksties mūsu jaunumu vēstulei šeit!
Lūdzu uzgaidi...
*Nospiežot pogu Nosūtīt, apstiprinu, ka piekrītu privātuma politikai.