Parocīga un efektīva atkritumu šķirošana darba vietā

Kā veicināt atkritumu šķirošanu darba vietā

Atkritumu šķirošana ir efektīva rīcība, ko ir gan viegli ieviest savā ikdienā, gan regulāri pilnveidot. Pateicoties skaidram konteineru marķējumam un nodalītām šķirojamo materiālu tvertnēm, darbiniekiem atkritumu šķirošana būs ērta un parocīga. Šajā rakstā Tu uzzināsi mūsu padomus par to, kā vari uzlabotu atkritumu šķirošanu arī savā darba vietā.
Atkritumu šķirošana

Taupiet gan enerģiju, gan dabas resursus

No atkritumu šķirošanas ieguvums ir mums visiem. Atkritumu šķirošana ļauj ne tikai droši atbrīvoties no baterijām un citiem bīstamiem atkritumiem, bet arī dod ieguvumu videi preču ražošanas posmā. Jauna papīra ražošana no pārstrādātiem materiāliem ir gan energoefektīvāka, gan lietderīgāka, nekā vecā papīra dedzināšana un koku ciršana, lai tos izmantotu kā izejvielu jauna papīra ražošanai.

Sāciet ar visbīstamāko atkritumu šķirošanu

Tātad, kā sākt? Labs padoms ir sākt ar to, kas rada vislielāko kaitējumu, proti, ar videi un veselībai bīstamajiem atkritumiem. Daži produkti satur vielas, kas ir toksiskas, sprādzienbīstamas vai uzliesmojošas un attiecīgi kaitīgas cilvēkiem un videi. Izlietotās baterijas, zemas enerģijas spuldzes, dienasgaismas spuldzes, datori un citi elektriskie atkritumi ir atkritumi, kas ir jāšķiro un jānodod vietējā atkritumu pārstrādes centrā. Glabājiet bīstamos atkritumus piemērotās tvertnēs, kamēr tie tiek likvidēti/savākti.

Padomi! Kaste baterijām

  • Praktiskai un drošai maza izmēra izlietoto bateriju uzglabāšanai pirms pārstrādes.
  • Kastei ir jābūt aprīkotai ar bērniem neatveramu vāku, kas tiek piegādāts ar atslēgas slēdzeni.
  • Bateriju kastei ir kronšteins stiprināšanai pie sienas vai staba.
  • Kastes tilpums ir 15 l.

Parādīt produktu

Vienkārši risinājumi darba vietā

Jo vairāk atkritumus mēs pārstrādāsim, jo lielāks ieguvums no tā būs apkārtējai videi. Tāpēc atvieglojiet šķirošanu saviem darbiniekiem, novietojot pārstrādāšanai paredzētu materiālu tvertnes ērtā attālumā no darba vietas. Biroja vidē zem katra rakstāmgalda un printeru telpā ir ieteicams izvietot tvertni papīram. Darbnīcās un noliktavās šķirošanas punktus būtu stratēģiski izvietot netālu no atkritumu rašanās vietām. Kas attiecas uz skaitu, jo vairāk tvertņu, jo labāk, jo šādi palielinās iespēja, ka katra lieta nonāks īstajā vietā.

Apskati visus produktus šeit
Atkritumu tvertnes Brooklyn

Skaidras norādes pusdienu telpā

Atkritumu šķirošana pusdienu telpā ir ļoti svarīga. Liels ieguvums ir plastmasas, stikla un metāla iepakojuma atdalīšana no citiem atkritumiem. Tas pats attiecas uz pārtikas atkritumu pārstrādi biogāzē. Lai atvieglotu šķirošanu, izmantojiet skaidru marķējumu vai tvertnes ar dažādu krāsu vākiem. Izmantojot atkritumu šķirošanas skapi ar vairākām tvertnēm, šķirošana nav grūtāka kā tad, kad viss tiek mests vienā tvertnē.

Atkritumu konteiners

Parastā atkritumu tvertne atlikušajiem atkritumiem

Atlikušos atkritumus, kas jānodod sadedzināšanai, ir noderīgi izmest parastā atkritumu tvertnē, kuru ir viegli gan iztukšot, gan iztīrīt. Šīm tvertnēm ir dažādi izmēri, taču tās visas ir izgatavotas no izturīga un pret UV stariem noturīga HDPE materiāla. Tām ir arī lieli riteņi, kas padara tvertnes ļoti viegli pārvietojamas.

Atkritumu konteineri

PADOMI! Konteiners ar 4 atkritumu tvertnēm

  • Komplektā ietilpst četras 60 l atkritumu tvertnes ar vāku un 2 ratiņi ar vietu divām tvertnēm katros ratiņos.
  • Praktisks mobils risinājums
  • Aprīkots ar vāku, kuram ir rokturis, kas atvieglo atvēršanu un iztukšošanu
  • Ratiņi ar vaļējām malām ir savienojami un ļauj izveidot mobilu un viegli apsaimniekojamu atkritumu sistēmu

Parādīt produktu

Atkritumu konteineri

Lielās atkritumu tvertnes lielgabarīta atkritumiem

Ja runājam par atkritumu šķirošanu plašākā mērogā, proti, par smagākiem materiāliem vai dažāda veida darbā šķiroto atkritumu savākšanu, lielgabarīta atkritumu konteineri ir lieliska izvēle. Šie izturīgie atkritumu konteineri ir pieejami dažādi izmēri (no 150 līdz 3000 litriem), un tie ir paredzēti profesionālai lietošanai un celšanai ar iekrāvējiem. Ir arī pieejamas vairākas krāsas, lai atvieglotu šķirošanu. Pievienojiet vākus, ritentiņus, uzlīmes un citus funkcionālus piederumu, kas atvieglo pat vissmagāko un raupjāko atkritumu šķirošanu.

Atkritumu konteineri

Četri padomi, kā sākt atkritumu šķirošanu:

1. Sāciet ar bīstamo: atdaliet no pārējiem atkritumiem baterijas, spuldzes, elektriskos atkritumus utt.
2. Lietojiet skaidras norādes: izmantojiet otrreizējās pārstrādes etiķetes vai tvertnes dažādās krāsās dažādiem atkritumu veidiem.
3. Vairākas tvertnes vienā konteinerā: ja ir pietiekami vietas, izvēlieties skapi ar vairākām atkritumu tvertnēm. Tā atkritumus ir tikpat viegli šķirot un pārstrādāt kā iepriekš, kad izmetāt visus atkritumus vienā tvertnē. Turklāt tas arī izskatās labāk.
4. Vairākas atkritumu šķiriošanas tvertnes: nodrošiniet, ka darbiniekiem vienmēr ir viegli pieejama atkritumu šķirošanas tvertne netālu no darba vietas, kā arī ģērbtuvē un pusdienu telpā.

Vai Tev ir jautājumi par atkritumu šķirošanas produktiem? Sazinies ar mums!