Konferenču telpas iekārtošana

Konferenču telpas iekārtošana

Konferenču telpas dizains

Pareizs konferenču telpas izmantojums var veicināt produktīvāku un radošāku komandas darbu. Lai darbinieki justos labi un tiktu uzlabots komandas darbs, konferenču telpai nepieciešams labs dizains, ērtas biroja mēbeles un atbilstošs aprīkojums. Apsveriet šos “par” un “pret”, iekārtojot savu konferenču telpu.

Ieguldījums standarta aprīkojumā

Darbiniekiem ir ne tikai vajadzīga vieta, kur sadarboties, bet arī darbam piemērots aprīkojums. Konferenču telpa ir vieta, kur tiek apspriestas norises uzņēmumā, pieņemti svarīgi lēmumi un analizēti panākumi. Tātad šī ir biroja centrālā ass, tādēļ telpai jābūt pēc iespējas funkcionālākai. Pareizās tehnoloģijas var būt izšķirošas, ja runa ir par produktivitāti un efektivitāti.

Baltā magnētiskā tāfele

Pie galvenās sienas novietota magnētiska baltā tāfele var palīdzēt darbinieku komandai ātri un viegli apspriest idejas un plānot projektus. Vadības un sapulču telpas rīki ir svarīgi pilnvērtīgi funkcionējošas darba vietas izveidei. Šie rīki – gan paši vienkāršākie, gan sarežģītākie – palīdzēs darbiniekiem efektīvi sadarboties, novērtēt, pārskatīt un radīt idejas.

Uzkodu/dzērienu zona
Organizējot ilgākas sapulces, jo īpaši tādas, kas norit pusdienlaikā, ir svarīgi nodrošināties, lai darba spars neapsīktu.

Vai var ietaupīt uz dizaina rēķina?

Konferenču telpai ir jāizsakās labi un tai jābūt ērtai lietotājiem. Uzturiet kārtību telpā, nepieļaujiet vadu jucekli uz grīdas un nodrošiniet atjauninātu aprīkojumu, lai darbinieki varētu izmantot telpu, kad tas nepieciešams.

  • Eksperti atzīst, ka gaisma paaugstina radošumu, darba kvalitāti un kopējo darba ētiku, tādēļ telpā ir nepieciešami logi. Neizvēlieties fluorescējošu apgaismojumu, kas neveicina radošu darbu un dažiem var pat izraisīt galvassāpes.
  • Sienu krāsojumam būtu jābūt mierīgos toņos. Nelietojiet spilgtas, uzmācīgas vai nesaderīgas sienu, mēbeļu vai interjera elementu krāsas. Lieliski piemēroti ir dzeltenie un zilie toņi, jo tie atstāj patīkamu, nomierinošu iespaidu.

Minimāla uzmanības novēršana

Konferenču telpas iekārtojumam jābūt ērtam un bez uzmanību traucējošiem elementiem. Uzmanības novēršana var negatīvi ietekmēt produktivitāti un traucēt komandas darbu.

  • Novērsiet nestabilus galdus, mirgojošas gaismas, no telpas centra novirzītus ventilatorus un trokšņainas gaisa ventilācijas atveres. Tas viss var traucēt un novērst uzmanību no darāmā darba.
  • Pārliecinieties, vai ikvienam grupas dalībniekam ir krēsls un vieta pie galda. Ikvienam ir jājūtas ērti un jādomā par darbu nevis apkārtni.

Telpas ietilpība

Veidojot konferenču telpas dizainu, vajadzētu iedvesmot vienlīdzības un sadarbības atmosfēru. Lai ikviens dalītos ar savām domām, ir svarīgi izvēlēties iekārtojumu, kas nevienu izvirza grupas priekšgalā, kā arī aizrautīgos runātājus nenovieto priekšā klusākajiem.

  • Iesakām iegādāties apaļu galdu, kas var palīdzēt ērtāk sarunāties un dalīties ar idejām.
  • Neizmantojiet dažāda augstuma sēdvietas: raugiet, lai visas sēdvietas būtu vienā līmenī, no tām būtu viegli pārskatāma visa telpa, un visi justos iederīgi.
  • Gādājiet, lai vieta ap krēslu būtu pietiekami plaša. Iekārtojot konferenču telpu, atvēliet pietiekami daudz vietas, lai sapulces dalībnieki varētu viegli piecelties un pārvietoties. Tas noder arī, ja sapulces laikā ir nepieciešams veidot mazākas apspriežu grupas.

Konferenču telpas iekārtojums noteiks tās lietojumu. Šaurā vietā ar nepietiekamu aprīkojumu un mēbelēm darbiniekiem nebūs ērti, un tie nelabprāt iesaistīsies komandā. Nodrošinot plašu telpu, kurā nekas lieks nenovērš uzmanību, darbinieki būs radošāki un darbs – ražīgāks.


Biroja mēbeles konferenču telpai