Aktīva un ergonomiska mācību vide

Aktīva un ergonomiska mācību vide

Pavisam nedaudzām sabiedriskām vietām ir tikpat liela nozīme nākotnes veidošanā kā skolas klašu telpām. Pieaugušajiem tiek ieteikts mainīt pozas darba laikā, lai novērstu sēdēšanas ieradumu negatīvo ietekmi uz veselību un darba ražīgumu. Tāpat arī skolās būtu nepieciešams ieviest aktīvās mēbeles kā ikdienas nepieciešamību. Mums uzņēmumā AJ Produkti ir ilggadēja pieredze aktīvo skolas mēbeļu projektēšanā un tirdzniecībā. Šeit sniegsim dažus padomus, kā iekārtot mācību telpu, lai nodrošinātu skolēniem optimālus apstākļus gan tagad, gan nākotnē.

Fiziskā aktivitāte uzmundrina prātu

Aktīvās klases koncepcija balstās uz vispārpieņemtām atziņām. Visiem zināms, ka fiziskas aktivitātes pozitīvi ietekmē smadzeņu darbību un uzlabo mūsu koncentrēšanās spējas. Turklāt, pārmaiņus sēžot un stāvot kājās, tiek stiprināta muskulatūra, uzlabojas līdzsvars un asinsrite. Tas nozīmē, ka fiziskā aktivitate mācību laikā sniedz ieguvumus gan prātam, gan ķermenim.

Lasi vairāk par ieguvumiem, ko sniedz fiziski aktīva mācību vide

Skolas mēbeles

Skolēnu galdi ar augstuma regulāciju

Augstumā regulējami skolēnu galdi, pie kuriem var gan sēdēt, gan stāvēt kājās, nodrošina iespeju mainīt ķermeņa pozīciju mācību laikā. Tas uzlabo fizisko pašsajūtu un palīdz labāk koncentrēties darbam. Lai uzlabotu mācību vidi iespējams kombinēt zemos un augstos galdus un ir ieteicams izmantot šādas kombinācijas grupu projektos. Šādā veidā skolēni var izvēlēties stāvēt vai sēdēt, kas nodrošina nepieciešamo ķermeņa aktivitāti un dažadību.

Augstumā regulējami skolēnu galdi

Skolas mēbeles
Līdzsvara krēsls
Līdzsvara krēsls UP
139.-€

Skolēnu krēsli, kas veicina aktivitāti

Sēdēšanai, kā tādai, nav nekādas vainas, bet ir svarīgi nesēdēt visu laiku. Lai uzlabotu mācību vidi, ieteicams izvēlēties daudzveidīgi lietojamus skolas krēslus. Līdzsvara krēsli un sedlu krēsli veicina sēdēšanu ar taisnu muguru, turklāt to augstumu var regulēt, nodrošinot vēl vairāk pielāgošanas iespēju. Līdzsvara krēsli, sedlu krēsli un līdzsvara bumbas mudina skolēnus vingrināt korsetes muskulatūru, kas uzlabo stāju. Turklāt tas notiek bez apzinātas piepūles vai uzmanības novēršanas.

Krēsli skolām

Ergonomiskas skolas mēbeles

Aktīvās klases koncepts

Fiziskas aktivitātes veicina mācību vielas apguvi, turklāt daudziem skolēniem ir grūti ilgstoši nosēdēt vienā pozīcijā. Izmantojot klasē rakstāmgalda velosipēdu un/vai pedāļu trenažieri, uzlabojas skolēnu koncentrēšanās spēja, un klases atmosfēra kļūst klusāka. Abus šos produktus var ātri un ērti pārvietot no viena galda pie cita. Rakstāmgalda velosipēds ir pilnībā nokomplektēta ierīce, bet pedāļu trenažiera lietošanai nepieciešams parasts klases krēsls, uz kura sēdēt.

Rakstāmgalda velosipēds

Tāfeles ir lielisks risinājums aktīvākam mācību procesam

Tāfeles lieliski noder grupu projektos, kad nepieciešama sadarbība, iniciatīva un radošums. Turklāt, stāvus pozīcijā ķermenis ir fiziski aktīvs. Baltās tāfeles lieliski noder arī grupu darba rezultātu apkopošanai un prezentācijai. Ja skolēni izmanto tāfeli, skolotājam ir vieglāk sekot līdzi mācību procesam un pamanīt, kad nepieciešama palīdzība.

Skolēni pie tāfeles
Skaņas absorbcijas paneļi

Padomā par telpas akustiku

Kad rosība klasē kļūst intensīva, pieaug arī trokšņa līmenis telpā. Tas novērš uzmanību un traucē koncentrēties mācību procesam. Tādēļ pie griestiem un sienām montējamie troksni absorbējošie paneļi vienmēr ir vērtīgs ieguldījums, kas uzlabo mācību vides akustiku un palīdz samazināt trokšņa līmeni telpā. Ar audumu pārvilkti dīvāni, starpsienas un biezi aizkari arī lieliski uzlabo akustisko vidi. Vēl viens risinājums ir galdi ar troksni slāpējošu virsmas pārklājumu un paklāji, kas lieliski absorbē skaņu.

Skaņas absorbcija un produkti trokšņa samazināšanai

Taimeris

Saņem AJ jaunumus savā e-pastā

Mēs Tev nosūtīsim informāciju par īpašajiem akcijas cenu piedāvājumiem, jaunākajām precēm un praktiskiem ieteikumiem telpu iekārtošanai!
Lūdzu uzgaidi...