Lai dārza mēbeles kalpotu lgi

Lai dārza mēbeles kalpotu lgi
Vasaras sezona jau ir pavisam tuvu – ir īstais brīdis, lai atsvaidzinātu dārza mēbeļu ārējo izskatu. Saule, vējš un lietus ietekmē āra mēbeļu izskatu un kvalitāti, tādēļ ir svarīgi ievērot dažas, vienkāršas lietas, kas ļaus Jūsu dārza mēbelēm izskatīties labi vairāku gadu garumā.

Labākais veids, kā pagarināt āra mēbeļu lietošanas laiku, ir tās novietot zem pārsega, kad mēbeles netiek lietotas. Vislabākajam rezultātam glabājiet dārza mēbeles sausās un labi vēdinātās telpās. Smagas un grūti pārvietojamas mēbeles apsedziet ar izturīgu pārvalku.

Dārza mēbeļu uzturēšana

Dārza mēbeļu mazgāšana vismaz pāris reizes gadā ļaus tām izskatīties tīrām un skaistām. Neaizmirstiet veikt mēbeļu uzkopšanu dārza sezonas beigās pirms to novietošanas telpās.

Plastmasas un mākslīgo niedru apdares dārza mēbeles var mazgāt ar kopšanas līdzekli un ziepēm, izmantojot maigu sūkli vai birsti. Uzkopjot baltas plastmasas mēbeles, izmantojiet vieglu hlora šķīdumu, kas sajaukts ar mazgāšanas līdzekli un ūdeni. Vasks un līdzīga veida aizsarglīdzekļi var tikt izmantoti, lai pārklātu plastmasas mēbeles ar aizsargājošu slāni.

Mākslīgo niedru apdares mēbeles ir lieliska izvēle terases vai āra kafejnīcas iekārtošanai, tās ir ļoti izturīgas un saulē neizbalē, tomēr tās prasa rūpīgu uzkopšanu, jo tajās viegli uzkrājas putekļi un citi netīrumi.

Āra mēbeles ar koka apdari kopjamas ar maigu mazgāšanas līdzekli. Koka mēbeles regulāri jāapstrādā ar eļļu, krāsu vai citiem kokam paredzētiem līdzekļiem. Eļļa akcentē koka struktūru, bet neaizsargā mēbeles tik labi, kā to dara krāsa. Nepieļaujiet, lai dārza mēbeles kļūtu sausas!

Tērauda un metāla dārza mēbeļu uzkopšanā nepieciešama vismazākā piepūle. Jūs varat tās atsvaidzināt, vienkārši, noskalojot un notīrot tās. Rūsas pleķus iespējams noņemt ar smilšpapīru. Lai uzlabotu metāla āra mēbeļu izskatu, varat tās noklāt ar speciāli metāla mēbelēm paredzētu krāsu.

Lietas, kas jāņem vērā, krāsojot terases mēbeles

Krāsojiet āra mēbeles tam paredzētos laika apstākļos. Pārāk karstos laikapstākļos krāsa koka mēbelēs iesūksies ātri, neļaujot tai pienācīgi iesūkties kokā. Ideālā temperatūra mēbeļu krāsošanai ir 10-25 grādi. Pirms krāsošanas uzsākšanas, pārliecinieties, ka krāsojamā virsma ir sausa un tīra.

Pareizi kopjot un uzglabājot dārza mēbeles, tās kalpos maksimāli ilgi vairāku gadu garumā.