Lai mūsu kolēģes iedvesmo arī tevi

Lai mūsu kolēģes iedvesmo arī Tevi

Mēs, AJ Produkti, aktīvi strādājam, lai būtu darba vieta, kurā ikvienam darbiniekam tiek dotas vienādas iespējas. Tāpēc, atzīmējot  Starptautisko sieviešu dienu, vēlamies dalīties arī mūsu pieredzē un iedvesmot ikvienu apliecināt sevi darba vietā neatkarīgi no dzimuma.
Sieviete uzvalkā

Helēna Kristensena, AJ Produkti globālo cilvēkresursu vadītāja

Ko jūs domājat par dzimumu līdztiesību uzņēmumā AJ Produkti?
Mums ir skaidra politika, un mēs aktīvi strādājam, lai veidotu atvērtu, iekļaujošu, vienlīdzīgu darbavietu, kurā ikvienam ir dotas vienlīdzīgas iespējas. Tā kā mēs mēdzam karjeras attīstībai izvēlēties darbiniekus no mūsu pašu uzņēmuma darbinieku vidus, mēs mudinām visus būt ambicioziem un pieņemt izaicinājumus. Runājot par sievietēm vadošos amatos, agrākā nevienlīdzība ir gandrīz izlīdzinājusies, tomēr mums vēl ir daudz darāmā.

Ikviens tiek pieņemts darbā, balstoties uz kandidāta pieredzi, personību un zināšanām. Tomēr, ja mums ir jāizvēlas starp vīrieti un sievieti ar vienādu kvalifikāciju, mēs visticamāk izvēlēsimies sievieti, lai izlīdzinātu sieviešu un vīriešu proporciju vadošajos amatos.

Mēs ticam, ka līdzīgs skaits sieviešu un vīriešu nodrošina labāku darba atmosfēru, kas, savukārt, paaugstina darbinieku labklājību un efektivitāti. Tomēr vienlīdzīgā uzņēmumā runa nav tikai par līdzīgu sieviešu un vīriešu skaitu. Ir jāveido iekļaujoša un pozitīva korporatīvā kultūra, un tāda mums uzņēmumā AJ Produkti noteikti ir!

Mēs vēlamies, lai mūsu darbiniekiem būtu pēc iespējas vieglāk apvienot darbu ar ģimenes dzīvi, jo sevišķi iedrošinot izvēlēties līdzīga ilguma vecāku atvaļinājumu abiem vecākiem. Jo vairāk tēvu iesaistīsies pienākumu sadalē, jo vieglāk sievietēm būs konkurēt uz darbavietām ar vienlīdzīgiem noteikumiem. Ilgtermiņā tas, cerams, attīstīs tādu sabiedrības kultūru, kurā dzimuma problēma vairs nebūs aktuāla.

Vai ir vajadzīga Starptautiskā sieviešu diena?
Noteikti! Tas ir atgādinājums, kā cilvēki iepriekšējās paaudzēs cīnījās par lietām, kas tagad šķiet pašsaprotamas, piemēram, tiesības piedalīties vēlēšanās vai iegūt darbu. Mēs nedrīkstam aizmirst visus šos izaicinājumus un sasniegumus, lai arī tupmāk veicinātu dzimumu līdztiesību un sniegtu vienādas iespējas ikvienam darbiniekam.

meitene ar pusgariem matiem
Es uzskatu, ka vienlīdzība nozīmē vienādas iespējas ikvienam. Mums katram ir savi izaicinājumi ar kuriem saskaramies ikdienā. Taču iespējām sevi pieradīt ir jābūt vienādām mums viesiem.
Clara Abrahamsson, Copywriter (Zviedrija)
Meitene
Manuprāt, vienlīdzība ir vienkārši cilvēcība. Mums visiem ir jāizturas vienam pret otru ar siltumu, prieku un cieņu. Mums kopā ir jāiestājas cīņā pret netaisnību, jāiedvesmo un jāatbalsta vienam otru, lai veidotu labāku sabiedrību.
Frida Rajković, Tirgvedības automatizācijas speciāliste (Zviedrija)
sieviete
Darba vidē nereti valda dažādi ar dzimumu saistīti aizspriedumi par piemērotību amatam. Es tam nepiekrītu. Līdztiesība nozīmē sniegt vienlīdzīgu iespēju ikvienam darīt to, kas viņam padodas un patīk vislabāk. Mūsu spējas apliecina darba rezultāts, nevis dzimums.
Alicia Björklund, Produktu inženiere (Zviedrija)
Sieviete
Manuprāt, dzimumu līdztiesība nozīmē, ka mēs strādājam, lai sasniegtu sabiedrību, kurā gan zēniem, gan meitenēm ir vienādas iespējas, tiesības un vērtības gan mājās, gan darba vietā.
Johanna Andersson, sekretāre (Zviedrija)
Sieviete
Vienlīdzīgas tiesības visiem cilvēkiem neatkarīgi no dzimuma un etniskās piederības. Ne tikai darba vietā, bet arī ikdienā.
Matilda Lerjebo, Montāžas koordinatore (Zviedrija)
Sieviete
Manuprāt, vienlīdzība ir tādas sabiedrības radīšana, kurā sievietēm un vīriešiem ir vienādas iespējas, tiesības un cieņa, kas ir demokrātiskas un godīgas pasaules pamats.
Sara Jankulov Westerberg, HR Business Partner (Zviedrija)
Sieviete
Manuprāt, vienlīdzība nozīmē to, ka visiem cilvēkiem ir jābūt vienādām iespējām veidot savu dzīvi pašiem. Mums ir jāsāk par šiem jautājumiem runāt ar bērniem, lai nākamajām paaudzēm dzimumu līdztiesība būtu pašsaprotama lieta.
Amanda Haglund, Produktu komunikācijas speciāliste (Zviedrija)
Sieviete
Manā skatījumā līdztiesība nozīmē, ka sievietēm un vīriešiem ir vienlīdzīgas karjeras iespējas, kur pierādīt savu kompetenci.
Maren Aune, Digitālās tirgvedības speciāliste
Sieviete
Vienlīdzība darba vietā ir cieši saistīta ar prioritātēm un privilēģijām. Līdztiesīgas darba vides izveide ir process, kur nepieciešama uzņēmuma darbinieku iniciatīva un iesaiste visos līmeņos. Tikai strādājot kopā mēs varēsim izveidot iekļaujošu un vienlīdzīgu sabiedrību.
Therese Brede, Sociālo tīklu reklāmas speciāliste (Zviedrija)
Sieviete
Es esmu pārliecināta un ļoti ceru, ka dzimumu līdztiesība un vienlīdzība ir lēnām, bet tomēr pagātnē gaistoša problēma. Protams, darba šajā jomā vēl ir ļoti daudz, taču uzskatu, ka nākamajām paaudzēm dzimumu līdztiesība būs pašsaprotama lieta.
Linda Cedell, Projektu vadītāja (Zviedrija)
Person

Saņem AJ jaunumus savā e-pastā

Mēs Tev nosūtīsim informāciju par īpašajiem akcijas cenu piedāvājumiem, jaunākajām precēm un praktiskiem ieteikumiem telpu iekārtošanai!
Pieraksties mūsu jaunumu vēstulei šeit!
Lūdzu uzgaidi...