Uzgaidāmās telpas un recepcijas

Uzgaidāmās telpas un recepcijas

Uzgaidāmā telpa vai reģistratūra ir pirmais, ko apmeklētājs redz, ieejot uzņēmuma telpās. Ar atbilstošu interjeru tā sniedz labu pirmo iespaidu par uzņēmumu. Ir rūpīgi jāapsver mēbeļu, dekorāciju un krāsu izvēle. Turpinājumā lasi ieteikumus, kā izveidot omulīgu uzgaidāmo telpu.

Ieejas paklāji 

Kvalitatīvam ieejas paklājam ir dažādas funkcijas - absorbējot mitrumu un netīrumus, tas aizsargā grīdas no nodiluma, samazina risku paslīdēt un atvieglo uzkopšanu. Tas rada labu pirmo iespaidu, it īpaši lietainās vai sniegotās dienās. Pie ieejas durvīm ārpusē vajadzētu novietot izturīgas gumijas paklāju ar caurumiem un birstītēm. Kā nākamo ieteicams izvēlēties paklāju ar birstītēm un absorbēšanas funkciju, ko novietot tieši pie ieejas durvīm telpā. Trešo posmu vajadzētu veidot paklājam ar augstu absorbēšanas spēju, kas novērš risku paslīdēt.

Sēdmēbeles

Ērtas mēbeles uzgaidāmajā telpā to padara mājīgāku un mierīgāku. Ja uzgaidāmā telpa ir pietiekami plaša, tajā var izvietot lielus dīvānus vai atpūtas krēslus un tiem pieskaņot kafijas galdiņu. Ja uzgaidāmā telpa ir šaura, divi ērti krēsli un kafijas galdiņš ir labs risinājums.

Drēbju pakaramais

Būtu ieteicams nodrošināt iespēju apmeklētājiem kaut kur novietot virsdrēbes. Īpaši svarīgi tas kļūst ziemās, kad tiek nēsāti mēteļi, cepures, cimdi un šalles. Uzgaidāmo telpu var iekārtot atkarībā no vajadzībām – dažkārt pietiek ar pāris nelieliem virsdrēbju pakaramajiem statīviem vai cepuru plauktu ar āķiem, citreiz ir nepieciešamība pēc lielākiem apģērbu statīviem vai skapīšiem. Apģērbu statīvu uz riteņiem ir viegli pārvietot. Pievienojot tam lietussargu statīvu un pāris slēdzamus skapīšus, personīgo lietu uzglabāšanai, iespējams izveidot ērtu un lietderīgu garderobi uzgaidāmajā telpā.

Recepcijas lete

Recepcijas leti, kas sastāv no moduļiem, ir ērti pielāgot vajadzībām. Kombinē augstākas un zemākas sekcijas, lai reģistratūras darbinieki un apmeklētāji varētu izvēlēties – sēdēt vai stāvēt.

Vienota krāsu gamma

Krāsu izvēle uzgaidāmajai telpai ir būtiski jāizvērtē, jo dažādas krāsas rada atšķirīgas sajūtas un iespaidus, piemēram, zilā krāsa nomierina, sarkanā krāsa sniedz enerģiju, bet zaļā - harmonizē. Alternatīvs risinājums ir izmantot uzņēmuma logo vai grafiskā profila krāsas, lai uzņēmums paliktu atmiņā.

Pievērs uzmanību detaļām

Telpā izvietojot augus, paklājus, aizkarus un noskaņu lampas, iespējams radīt mājīgāku sajūtu. Tāpat nevajadzētu aizmirst par dzērieniem – ūdeni, kafiju, tēju – un statīvu ar žurnāliem, brošūrām, katalogiem.

Biroja mēbeles