Palešu plaukti - risinājums, kas palīdz optimizēt noliktavu

Ceļvedis: izvēlies pareizos palešu plauktus savai noliktavai

Pareizais palešu plaukts un pārdomāts noliktavas izkārtojums padara loģistikas darbu racionālāku un palīdz samazināt uzņēmuma izmaksas. Lai sasniegtu vislabākos rezultātus, svarīgi izvēlēties savam biznesam atbilstošu palešu sistēmu, izveidot pareizu plūsmu un stingri pievērsties drošībai. Labi funkcionējošai piegāžu plūsmai noliktavā un ārpus tās ir nepieciešama plānošana un laba palešu sistēma, ko var pielāgot biznesam, iespējamām izmaiņām uzglabāšanas vajadzībās un noliktavas apstākļiem. Strādājot ar paletēm un smagām kravām, būtiska nozīme ir darba drošībai un kvalitatīviem plauktiem.
Noliktavas darbinieki strādā ar iekrāvēju noliktavā ar palešu plauktiem

Darba plūsmas optimizācija


Sāc ar parocīgu palešu plauktu novietojumu preču iekraušanas un izkraušanas punktos. Šeit ir svarīgi ātri pārvietot preces pirms nākamās piegādes, tāpēc jāizvēlas risinājumi, kas palīdz veikli apstrādāt apjomīgas kravas – īpaši lielās noliktavās.

Tāpat ir būtiski analizēt preču klāstu, lai saprastu, kādi ir konkrētu preču pārdošanas apjomi. Biežāk apritē esošus produktus liec viegli pieejamās vietās, lai tiem nodrošinātu iespējami īsāku ceļu caur noliktavu.

Svars un izmērs


Lai noliktavā uzturētu drošību, ir svarīgi palešu plauktā neglabāt lielāku svaru par paredzēto. Uz palešu plauktiem jābūt kravas apzīmējuma zīmēm, kas norāda katras sekcijas pieļaujamo slodzi.

Plauktos var ievietot ne tikai pilnu paleti, bet arī puspaleti. Tādā gadījumā rāmis jāaizpilda ar puspaletes ieliktņiem, ko stiprina pie atbalsta sijām.

 

Maksimāli ietilpīga noliktava

Veido glabātavas telpu uz augšu. Palešu plauktu augstums dabiski atkarīgs no telpu plānojuma un griestu augstuma. Palešu plaukts ar vienādos attālumos iestatāmām atbalsta sijām ļauj pielāgot plauktu tieši tavai noliktavai. Tas ir noderīgi, ja plauktā glabāsi kastes, kas ir zemākas nekā pilnībā piekrauta palete. Mainot siju attālumu un stiprinot pie atbalsta sijām paneļus, iegūsi glabāšanas risinājumu precēm, kas nav sakārtotas paletēs.

Divus palešu plauktus var salikt kopā ar mugurām bez atstarpes, tādējādi ietaupot vietu.

Ja noliktava ir liela, darba procesu var atvieglot mobilie palešu plaukti un izbīdāmi/pārvietojami risinājumi.

Plāno noliktavu, domājot par nākotnes perspektīvām, – jau sākotnēji izveido iekārtojumu, ko vēlāk pēc vajadzības varēsi vienkārši paplašināt. Ja nepieciešams, pievieno jaunas plauktu sekcijas.

Lai būtu drošs, ka izvēlies pareizus risinājumus noliktavas darbam, jautā padomu mūsu ekspertiem šeit: Projektu vadība



Mēs palīdzēsim optimizēt Tavu noliktavu?
Noliktavas plaukti

Ergonomisks un funkcionāls palešu plauktu aprīkojums

Plaukti kabeļu saivu glabāšanai - pielāgota kabeļu spoļu glabāšanai, lietošanai un piekāršanai.

Plaukti mucām - izmanto mucu drošai uzglabāšanai un pārvietošanai.

Ruļļu paliktnis palešu plauktiem ULTIMATE - caurulēm, paklājiem un tamlīdzīgiem izstrādājumiem.

Starpsijas puspaletēm - ļauj paletes novietot gareniski

Izvelkamie palešu plaukti - uz balsta sijas stiprināms, izvelkams statīvs, uz kura var novietot paletes.

Instrumentu panelis palešu plauktiem - Paneli var viegli piestiprināt pie palešu plaukta rāmja un pievienot tam āķus ērtai instrumentu izvietošanai.

Statīvs atkritumu tvertnei palešu plauktiem ULTIMATE - izmantot šo praktisko kronšteinu atkritumu tvertņu vai šķirošanas konteineru piestiprināšanai palešu plauktu sistēmas galā.

Atbalsta siju atdalītājs palešu plauktiem Ultimate - Aprīkojot sijas ar atdalītājiem, palešu plauktos ērti novietot, piemēram, akmens vai stikla loksnes.

Darba drošība noliktavā

Droša darba vieta ir ārkārtīgi svarīga, un, plānojot noliktavu, jāņem vērā drošības nosacījumi, lai izvairītos no negadījumiem. Piemēram, manuālo komplektēšanu ieplāno atsevišķā noliktavas zonā un, cik iespējams, nodrošini, lai krāvēju satiksme nenotiktu vietās, kur staigā cilvēki.

Tu vari samazināt riskus, izmantojot dažādus tehniskus drošības risinājumus:

Pārliecinies un regulāri pārbaudi, vai plaukti Tavā noliktavā aizvien atbilst nozares drošības prasībām un standartiem.

MĒS IESAKĀM! Palešu plaukti ULTIMATE

ULTIMATE unikālais dizains nodrošina vienlīdz labu funkcionalitāti gan nelielā, gan milzīgā noliktavā. ULTIMATE ir universāla palešu plauktu sistēma, kas piemērota jebkurām vajadzībām, tālab AJ nepiedāvā citus noliktavu risinājumus.

  • Pieejams plašs aksesuāru klāsts
  • Viegli pielāgot mainīgām vajadzībām
  • Dizains, kas ļauj ietaupīt vietu

Apskati šeit: Palešu plaukti

Jautā mums!

Ja Tev ir nepieciešama palīdzība noliktavas plānošanā vai ieteikumi atbilstošākās plauktu sistēmas izvēlei, sazinies ar mums. Mēs ar prieku palīdzēsim! Sazinies ar mums šeit: Projektu vadība

Palešu plaukti ULTIMATE

Funkcionāls aprīkojums palešu plauktiem ULTIMATE

BUJ

Eiropaletes izmēri ir 800x1200 mm, un tās augstums ir 144 mm.
Nestandarta paletes izmērs ir 800x600 mm, kas ir puse no eiropaletes izmēra.
Vienreizlietojamās paletes parasti nav apstiprinātas glabāšanai noliktavu plauktos. Lai izvairītos no preču pārpakošanas, preces, kas atrodas uz vienreizlietojamās paletes, var pārvietot uz eiropaletes vai palešu ieliktņa.
Visizplatītākais veids ir atsvara autokrāvējs.
Pie palešu plauktiem jāpiestiprina informācijas zīmes ar norādi par maksimālo slodzi uz sekciju un kravnesības līmeni. Ja vienādi svara ierobežojumi attiecas uz visiem plaukta līmeņiem un sekcijām, pietiek ar informācijas zīmēm uz gala rāmjiem.
Efektīvi izmantots noliktavas augstums, turklāt preces vienmēr ir viegli pieejamas. Ar palešu plauktiem var veidot drošu darba vidi.
Preces uz paletēm tiek novietotas tieši uz grīdas un sakrauta cita uz citas.
Uz paletēm izvietotās preces tiek sakrautas citas uz citas bez ailēm pa vidu, efektīvi izmantojot vietu. Paletes tiek sakrautas pēc FILO principa – First-In, Last-Out (pirmajā iekšā, pēdējā ārā).
Palešu plaukts, palešu plauktu sistēma un plaukts ir dažādi nosaukumi vienam un tam pašam – plaukts ar precēm piekrautu palešu uzglabāšanai.

Saņem AJ jaunumus savā e-pastā

Mēs Tev nosūtīsim informāciju par īpašajiem akcijas cenu piedāvājumiem, jaunākajām precēm un praktiskiem ieteikumiem telpu iekārtošanai!
Pieraksties mūsu jaunumu vēstulei šeit!
Lūdzu uzgaidi...
*Nospiežot pogu Nosūtīt, apstiprinu, ka piekrītu privātuma politikai.