Paklāji darba vietai. Kā izvēlēties atbilstošāko?

Paklāji darba vietai. Kā izvēlēties atbilstošāko?

Paklājs nav vienkāršs interjera elements – tam var būt dažādas funkcijas. Īstais paklājs īstajā vietā paaugstina drošību un novērš pārslodzes izraisītās traumas. “Ergonomiskā darba vidē paklāji ir svarīgi, lai mazinātu slodzi uz kājām un muguru un izvairītos no slimībām, kuru dēļ darbiniekam jāņem slimības lapa,” norāda Hanss Seperss, AJ Products pārdevējs.

Ergonomiski paklāji darbam stāvus

Darba vietās, kur darbinieki bieži stāv kājās, ergonomiskie paklāji pilda svarīgu funkciju. Neatkarīgi no tā, vai strādā reģistratūrā, pie konveijera vai pakošanas punktā, ķermenis ir pakļauts lielai slodzei un atslodzes paklājiņš var lieti noderēt.

“Tas attiecas arī uz birojiem,” piebilst Hanss Seperss. Kopš birojos parādījušies galdi ar regulējamu augstumu, biežāk stāvam kājās, tāpēc jārūpējas, lai kājas, ceļi un mugura netiktu pārāk noslogoti. Te lieti noderēs ergonomisks pretnoguruma paklājs darbam stāvus. Šads risinājums nodrošinās ergonomisku atbalstu gan kāju locītavām, gan mugurkaulam. Tas samazinās arī slodzi uz pēdām pateicoties īpaši mīkstam slānim, kas amortizē un izlīdzina svaru.
ergonomisks apaļš paklājs
Paklājs darbam stāvus SPOT
46.-€
industriālais gumijas paklājs darbnīcai
Industriālais gumijas paklājs SUPER

Paklāji uzlabo drošību darba vietā

Dažādām darba vidēm un specifikai ir nepieciešami dažādi paklāji. Atbilstošs paklājs nodrošinās nepieciešamo ergonomiku, uzlabos tavu pašsajūtu. Savukārt industriālās darba vidēs, piemēram, darbnīcas, garāžās, ražotnēs u.c., īpaši izturīgi gumijas paklāji samazina traumatisma riskus.

Darbnīcā un noliktavā paklājiem jābūt vienkāršiem un tīriem. Tiem nevajadzētu uzsūkt eļļas, taukus un ķīmiskas vielas. Turpretī mitrās telpās un ģērbtuvēs ir nepieciešami paklāji ar pretslīdes un drenāžas funkciju, lai būtu vieglāk uzturēt tīrību. Savukārt paklājiem pie ieejas ir jāspēj absorbēt gruži un mitrums un jāaizsargā grīda.

“Arī par paklājiem ir rūpīgi jāpadomā, neaizmirstot par to kopšanu,” saka Hanss Seperss.
Arī par paklājiem ir rūpīgi jāpadomā, neaizmirstot par to kopšanu,”
Hanss Seperss

Izmērs, krāsa, forma un funkcionalitāte

Daudzus paklājus var pasūtīt vēlamajā garumā un tādējādi pielāgot tieši tavam uzņēmumam. Izvēloties paklāju, jāpadomā, kā to nostiprināsi, lai cilvēki nepakluptu. Turklāt ir svarīgi, lai tas arī labi izskatītos.

“Paklāji uzlabo gan darbinieku, gan apmeklētāju un klientu labsajūtu – to nevajadzētu aizmirst,” piebilst Hanss Seperss.

Dažādi paklāji dažādām darba vidēm

Saņem AJ jaunumus savā e-pastā

Mēs Tev nosūtīsim informāciju par īpašajiem akcijas cenu piedāvājumiem, jaunākajām precēm un praktiskiem ieteikumiem telpu iekārtošanai!
Pieraksties mūsu jaunumu vēstulei šeit!
Lūdzu uzgaidi...
*Nospiežot pogu Nosūtīt, apstiprinu, ka piekrītu privātuma politikai.