Bērni spēj labāk koncentrēties, pateicoties skaņu absorbējošām skolas mēbelēm

Bērni spēj labāk koncentrēties, pateicoties skaņu absorbējošām skolas mēbelēm

Kad bērniem skolā vaicā, kas viņu ieskatā ir vissvarīgākais labai izglītībai, kā pirmo viņi min mieru un klusumu stundu laikā. Šāds rezultāts tika iegūts jaunā apsekojumā, ko BRIS* uzdevumā veica tirgus izpētes uzņēmums Sifo (Zviedrijā). Mēs zinām, ka troksnim ir negatīva ietekme uz koncentrēšanos un labbutību. Par laimi, ir pieejami risinājumi, piemēram, skaņu absorbējošas mēbeles skolai, akustiskie paneļi un citi risinājumi, kas bloķē un absorbē skaņu un rada patīkamāku vidi klasē. Uzzini par tiem šajā rakstā.
Skolēnu galdi un skolēnu krēsli

Skaņu absorbējošie izstrādājumi Zviedrijā ir ļoti populāri

AJ Produkter (Zviedrija) produktu vadītājs skolām un publiskām iestādēm Jonas Emanuelsson apgalvo, ka pašlaik pieprasījums pēc skaņu absorbējošiem izstrādājumiem Zviedrijā ir daudz lielāks nekā iepriekš.
“Daudzi skolotaji atzīst, ka trokšņa līmenis skolās bieži šķiet pārāk augsts. Sarunas klasē, krēslu un galdu pārvietošana, saucieni koridorā un galdu vāku aizciršana veido traucējošu akustisko vidi, kas samazina spēju koncentrēties un attiecīgi apgrūtina mācīšanos,” skaidro Jonas.
Turklāt šāds nevēlams troksnis var arī nogurdināt un pat izraisīt galvassāpes. Tāpēc ir svarīgi ierobežot trokšņa līmeni un radīt apstākļus, kuros skolēni var efektīvi strādāt klusumā.

skolēnu galdi un krēsli
Skolnieka krēsls
Krēsla kāju uzgaļi, Ø16-22mm, 

Skolas galdi un krēsli ar troksni absorbējošām īpašībām

Interjera dizainam ir nozīmīga loma klases akustiskās vides radīšanā. Jonas iesaka izmantot galdus, kuriem ir skaņu slāpējoša virsma, jo tie samazina trokšņa līmeni un veido patīkamāku akustisko vidi. Šādi skolas galdi ir pieejami ar ļoti izturīgu linoleja virsmu vai skaņu absorbējošu lamināta virsmu, kas ražota zem liela spiediena. Ir pieejami arī skolas galdi ar akustiskajiem paneļiem zem atvilktnēm.

Arī krēslu dizainam ir nozīmīga loma.
 “Dažkārt pat tik vienkārši risinājumi kā skaņu absorbējoši filca paliktņi zem krēslu kājām samazina troksni klasē,” stāsta Jonas. Tā kā filca paliktņi viegli slīd, tie nerada kaitinošu stumšanas troksni, ko izraisa krēslu stumdīšana un priekšu un atpakaļ.

mobilo telefonu uzglabāšanas skapis

Ieteikumi: Mobilo tālruņu uzglabāšanas skapis var samazināt troksni klasē

Vēl viens veids, kā skolā radīt mierīgu vidi, ir ieviest mobilo telefonu lietošanas aizliegumu stundu laikā. Visvienkāršāk to panākt, droši uzglabājot skolēnu mobilos tālruņus skolotāja kontrolētā skapī.

Apskati mūsu mobilo tālruņu uzglabāšanas risinājumus šeit

Grīdas starpsiena
Grīdas starpsiena ZONE
Ausu aizsargi bērniem MUTE 10 gab. komplekts,

Labāka koncentrēšanās spēja klasē

Vienkāršas izmaiņas klasē bieži var nozīmēt pat ļoti pamanāmu rezultātu.
 “Viens labs ieteikumus ir sadalīt telpu, lai nobloķētu skaņu viļņus. Atdaliet zonas, kas parasti ir skaļas, izmantojot uzglabāšanas skapjus un skaņu absorbējošas starpsienas ,” stāsta Jonas.

Turklāt ir arī ieteicams izvēlēties mīkstās mēbeles, kas pārklātas ar skaņu absorbējošu audumu. Izmantojot šādu dīvānu ar augstām sānu malām, ir viegli izveidot privātu zonu, kur var strādāt ar uzdevumiem, kuru gadījumā ir vajadzīga spēja īpaši koncentrēties. Salokāmi aizslietņi eksāmenu laikam izpilda tādu pašu uzdevumu, un tos var viegli uzstādīt, lai skolēni nezaudētu spēju koncentrēties. Papildiniet šos risinājumus arī ar ausu aizsargiem, lai iegūtu mierīgu vietu darbam.

Akustiskie griestu paneļi

Izmantojiet grīdas, sienas un griestus

Izmantojiet klases grīdu, sienas un griestus, lai gudri samazinātu trokšņa līmeni telpā.
“Jebkādi mīksti materiāli, tostarp paklāji, aizkari un citi tekstilmateriāli, slāpē skaņu,” apgalvo Jonas. Papildus akustiskās vides uzlabošanai paklāji ir arī dekoratīvi un nodrošina alternatīvu zonu skolēnu sēdēšanai un darbam.
 
Akustiskajiem paneļiem ir pieejami dažādi dizaina risinājumi, un tos var uzstādīt gan pie griestiem, gan pie sienām. Pie sienas uzstādīti akustiskie paneļi ne tikai samazina troksni, bet tos var izmantot arī kā ziņojumu dēļus.
“Interesantu formu un dizaina akustiskie paneļi ir ne tikai pievilcīgi un rada labu akustisko vidi, bet arī padara klasi par patīkamu vietu, kur uzturēties, un kļūst par interjera galīgo noslēguma elementu,” saka Jonas.

*BRIS ir bērnu tiesību aizsardzības iestāde Zviedrijā. Uzzini vairāk par BRIS šeit

Saņem AJ jaunumus savā e-pastā

Mēs Tev nosūtīsim informāciju par īpašajiem akcijas cenu piedāvājumiem, jaunākajām precēm un praktiskiem ieteikumiem telpu iekārtošanai!
Pieraksties mūsu jaunumu vēstulei šeit!
Lūdzu uzgaidi...
*Nospiežot pogu Nosūtīt, apstiprinu, ka piekrītu privātuma politikai.