ēdamistaba

Ēdamistabas iekārtošana darba vietā – radoši un funkcionāli

Modernā biroja iekārtojumā ēdamistaba kalpo arī kā vieta, kur nesteidzīgā gaisotnē tikties ar kolēģiem un klientiem. Radošs interjers veicina jaunu ideju ģenerēšanu. Savukārt pārdomāts plānojums un ērtas mēbeles rosina šajā telpā uzturēties ne tikai pusdienu pārtraukumos. Šajā raksta uzzini, kā iekārtot patiesi ērtu un pārdomātu ēdamistabu, ko varēsi izmantot ne tikai, lai ieturētu maltīti.
Sieviete un vīrietis sēž pie ēdamistabas galda

Ievies dinamiku telpas iekārtojumā

Mūsu ieteikums - iekārto ēdamistabu tā, lai tajā būtu dažāda izmēra, augstuma krēsli un galdi. 

Ēdamistabā novieto gan zemos gan augstos galdus. Bāra galdi ir piemēroti arī īsām sapulcēm stāvot kājās. Turklāt, ieturēt kafijas pauzi pie šāda galda ir patīkamāk, ja liela daļa darba dienas pavadīta sēdus pozīcijā.
Dīvāns vai daži atzveltnes krēsli ir ideāla vieta, kur darbinieki var atpūsties pārtraukumos - izmanto arī dažāda augstuma krēslus. Šim nolūkam lieti noderēs bāra krēsli.

Saliekamie krēsli ir lielisks papildinājums ēdamistabas iekārtojumam. Tos var ātri izlikt reizēs, kad nepieciešamas papildu sēdvietas, un tikpat ātri novākt, kad telpa jāatbrīvo. 

Krēsli ar platākiem sēdekļiem, izturīgu apšuvumu, polsterētu sēdekli un atzveltni nodrošina papildu komfortu, ja ēdamistaba tiek izmantota ilgākām sanāksmēm vai kā pagaidu darba vieta.

Sadali telpu vairākās zonās

Laba skaņas izolācija ļauj labāk atpūsties pusdienu pārtraukumā un palīdz koncentrēties darba laikā. Ja ēdamistabā izmanto skaņu absorbējošus materiālus, darbinieki vairāk izbaudīs pārtraukumus un darba laiku. 

Lai sadalītu telpu, izmanto grīdas starpsienas. Mūsu sortimentā pieejamas starpsienas, kas absorbē skaņu un samazina trokšņa līmeni telpā. Ja nepieciešams, starpsienas var aprīkot arī ar riteņiem. Šādi tās būs ātri un ērti pārvietojamas. 

Aizkari, sienu tapsējumi un citi tekstilizstrādājumi nodrošina patīkamāku skaņu vidi un padara telpu mājīgāku. Audums lieti noder telpas dalīšanai, savukārt skaņu absorbējošie sienu paneļi ar pievilcīgiem rakstiem ir arī stilīgs dizaina elements.

Labākai akustikai telpā lieti noderēs arī akustiskie griestu paneļi.

Nelielas ēdamistabas un atpūtas telpas, kuras nevar sadalīt, var kļūt par pagaidu darba zonām, ja izmantosi pareizās mēbeles.

Uzzini vairāk: kā uzlabot akustisko vidi telpā. Lasi šeit
bāra galds un bāra krēsli

Pārdomāti uzglabāšanas risinājumi

Ēdamistabā parasti glabā traukus, galdautus, dvieļus, salvetes un galda piederumus. Ja izmantosi ēdamistabu dažādiem mērķiem, ieplāno vietu arī papīram, pildspalvām un piezīmju grāmatiņām. Ja telpā nav pietiekami daudz sienas kontaktligzdu, lai uzlādētu visus klēpjdatorus un viedtālruņus, sarūpē četrvirzienu kontaktligzdas un pagarinātājus.

Izvēloties plauktus no mēbeļu sistēmas, varēsi ērti tiem pievienot citus plauktus vai kādu piederumu gadījumos, kad nepieciešama lielāka vieta lietu uzglabāšanai. Ja vēlies, lai biroja aprīkojums nebūtu visiem redzams, izvēlies skapjus vai plauktus ar durvīm un sānu paneļiem. Tā varēsi apvienot atvērta un slēgta tipa glabāšanas risinājumus, ieturot vienotu dizainu un pilnībā pielāgojot mēbeles savām vajadzībām.

Mēbeļu izvēle zināmā mērā atkarīga no biroja izmēra un formas. Ja Tavā komandā ir tikai daži darbinieki, Tev pietiks ar nelielu skapi, kurā glabāt sanāksmju aprīkojumu un tamlīdzīgus priekšmetus.

Tāfele ēdamistabā? Jā!

Baltā vai stikla tāfele ļauj ātri pārveidot ēdamistabu par sanāksmju telpu, savukārt magnētiskās tāfeles var izmantot arī kā praktiskus ziņojumu dēļus.

Ar tāfeli uz riteņiem pēc sapulces varēsi viegli atbrīvot telpu citiem mērķiem, un uz tāfeles pierakstītos radošās sanāksmes rezultātus būs ērti pārvietot uz darba zonu turpmākai diskusijai. Lielākā ēdnīcā mobilā tāfele var darboties arī kā pagaidu starpsiena galdiem, turpretī skaņu absorbējoša stikla tāfele palīdzēs samazināt trokšņa līmeni.


Kā izvēlēties piemērotāko tāfeli? Lasi un uzzini šeit.

Ēdamistabas mēbeles

Saņem AJ jaunumus savā e-pastā

Mēs Tev nosūtīsim informāciju par īpašajiem akcijas cenu piedāvājumiem, jaunākajām precēm un praktiskiem ieteikumiem telpu iekārtošanai!
Lūdzu uzgaidi...