MTA - veiksmes stāsts

MTA - veiksmes stāsts

AJ Produkti var nodrošināt mēbeles un interjera dizainu visam uzņēmumam - no biroja līdz ēdamzālei, no darbnīcas līdz noliktavai. Mēs palīdzam mūsu klientiem ikvienā uzņēmējdarbības posmā, sākot no startapa līdz pat starptautiskiem uzņēmumiem.
Šeit vari uzzināt vairāk par to, kā palīdzējām MTA - strauji augošam zviedru celtniecības uzņēmumam, kuru mums izdevās patīkami pārsteigt un ar kuru mums bija tas gods izveidot ilgtermiņa sadarbību.
Viens no Zviedrijas straujāk augošajiem būvniecības un inženierbūves uzņēmumiem ir MTA, kas atrodas Halmstadē. Nosaukums MTA veidots no vārdu mata (Johansson), Tommy (Zryd) un Andreas (Granberg) pirmajiem burtiem – šie trīs kungi kopā nogājuši fantastisku ceļu. Tas aizsākās 2010. gada pavasarī, kad viņi vēl bija kolēģi valsts mēroga celtniecības uzņēmumā, viņiem bija labs darbs un viņus augsti vērtēja gan klienti, gan kolēģi, bet...
- Bija lietas, kuras gribējām mainīt - arī kultūrā, bet tik lielā un tradicionālā organizācijā tas nebija iespējams. Beigu beigās tā bija dabiska izvēle mums pašiem dibināt savu uzņēmumu. Jutām, ka paši to varam izdarīt labāk, saka Mats, kurš cita starpā atbild arī par nekustamo īpašumu attīstību.
Mērķis jau no paša sākuma bija kļūt par vienu no lielākajiem Hallandes būvniecības tirgus dalībniekiem. Tomēr trijotne nesāka meklēt projektus uzreiz - tā vietā viņi noslīpēja savu biznesa plānu. Ideja bija veidot korporatīvo kultūru, kura balstītos uz darbinieku apmierinātību ar darba vidi un darbu.
- Mēs vienkārši nodibinājām tādu uzņēmumu, kurā paši gribētu strādāt. Jauka darba vide nodrošina, ka darbinieki ar prieku dara savu darbu un jūtas kā mājās. Tas ļauj viņiem pilnveidoties un gūt panākumus, turklāt tas piesaista arī talantīgākus cilvēkus, kuri vēlas pie mums strādāt.
Kompānijas iekšējais sauklis „Beidzot pirmdiena ir klāt!” atspoguļo sākotnējo plānu. Faktu, ka teorija darbojas arī praksē, apliecina apbalvojums „Zviedrijas labākās darbavietas”, ko MTA saņēmis piecus gadus pēc kārtas no 2014. līdz 2018. gadam, balstoties uz Great Place to Work® veiktajām darbinieku aptaujām.
MTA telpas
Galds, 4 krēsli un zaļš paklājs

Jaunpienācēju darbības sākums bija izdevies.


Neskatoties uz to, ka tolaik viņi vēl bija salīdzinoši mazs uzņēmums, viņiem tika uzticēts būvēt lielu īres namu Halmstades centrā. Liela apņemšanās, kas pilnīgi atbilda viņu ambīcijām. Tas izraisīja sniega bumbas efektu, un MTA ātri kļuva par pievilcīgu alternatīvu gan būvniekiem, gan klientiem. Drīz vien kompānijas nosaukums bija redzams visā Halmstadē. Viņi izvietoja karogus un zīmes pie būvlaukumiem, lai norādītu, ka „te būvē MTA”.
– Lielākoties tas tika darīts, lai radītu lepnumu darbiniekos un viņu ģimenēs. Ir jauki, ka darbinieku bērni rāda uz mūsu karogu un saka: „Mana mamma/tētis tur strādā.”
Pārējais ir vēsture. Pirmā gada beigās viņiem jau bija 22 darbinieki, pēc četriem gadiem jau 133. Šobrīd šajā uzņēmumā strādā vairāk nekā 300 darbinieku, aptverot celtniecības projektus no Kungsbekas ziemeļos līdz pat Trelleborgai dienvidos. Tikai astoņarpus gadu laikā tas ir liels sasniegums.

Kāds AJ Produkti ar to sakars?

Pēc tam, kad MTA dažus gadus bija izmantojuši lietotas mēbeles īrētās telpās, uzņēmums vēlējās investēt jaunā galvenajā birojā. Pirms pārcelšanās 2015. gada vasarā AJ Produkti guva iespēju piedāvāt šim uzņēmumam biroja interjera dizainu.
- Es jau biju runājis ar citu biroja aprīkojuma piegādātāju - vienu no lielākajiem nozarē. Bet tad es sazinājos ar AJ Produkti un apsolīju, ka arī viņiem būs iespēja sniegt savu piedāvājumu. Ko gan es varēju zaudēt?

AJ Produkti projektu menedžerei bija tikai nedēļa, lai sagatavotu interjera dizaina piedāvājumu.
- Abus piedāvājumus saņēmu vienā dienā, un uz mani lielu iespaidu atstāja AJ Projekti menedžeres ieguldītais darbs. Balstoties uz mūsu zīmējumiem viņa bija radījusi gatavu risinājumu ar visu, sākot no īstajām krāsām un grīdas seguma līdz gaumīgām un funkcionālām mēbelēm. Viņa bija tālu pārsniegusi mūsu cerības.

MTA biroja telpa
Kopš tā laika AJ Produkti palīdz MTA ar interjera dizaina projektiem, kad vien rodas tāda vajadzība. Tajā pašā gadā, kad Halmstadē tika pabeigts galvenais birojs, MTA atvēra otru biroju, šoreiz Varbergā.
- Tā kā pirmajā reizē bijām tik apmierināti, vairs nemeklējām citus piedāvājumus. Tikko atkal pasūtījām līdzīgas mēbeles no AJ Produkti.
Tas nozīmēja jauna nokomplektēta biroja iekārtojuma piegādi, tostarp augstumā regulējamus rakstāmgaldus, biroja krēslus, ergonomiskos krēslus, darba vietas gaismekļus, konferenču galdus un krēslus, ēdnīcu galdus, zaļus bāra krēslus un virtuves krēslus.
Gadu vēlāk, kad MTA paplašinājās dienvidu virzienā un atvērta trešo biroju Helsingborgā, process atkārtojās.
Visām MTA darba vietām jābūt tīrām, funkcionālām un tādām, kuras ir patīkami apmeklēt, pat būvobjektos.
- Runājot par darba vidi būvobjektos, mēs jau agri izvēlējāmies investēt paši savos namiņos. Šobrīd mums tādu ir apmēram simts, un tie visi spēj parūpēties par mūsu darbiniekiem.
Telpās, kurās ir būvobjektu vadītāju un uzraugu biroji, atrodami AJ Produkti augstumā regulējamie rakstāmgaldi, aktīvie krēsli un citi moderni darba vietas piederumi. Turklāt ir arī socializēšanās telpa - lielā ēdamzāle, kur ikviens var pavadīt savu pārtraukumu un kopā paēst, kā arī ir pieejama labi aprīkota virtuve.
– Tā kā mums visas grīdas ir klātas ar paklājiem, apavi tiek atstāti priekšnamā. Tas palielina komfortu, un tie, kas jūtas ērti, labāk padara savu darbu. Viss ir saistīts, tas ir tieši tik vienkārši, secina Mats.

Saņem AJ jaunumus savā e-pastā

Mēs Tev nosūtīsim informāciju par īpašajiem akcijas cenu piedāvājumiem, jaunākajām precēm un praktiskiem ieteikumiem telpu iekārtošanai!
Pieraksties mūsu jaunumu vēstulei šeit!
Lūdzu uzgaidi...
*Nospiežot pogu Nosūtīt, apstiprinu, ka piekrītu privātuma politikai.