8 padomi patīkamas starpbrīžu telpas iekārtošanai

8 padomi patīkamas starpbrīžu telpas iekārtošanai

Starpbrīžu telpa ir vieta, kurā skolēni un skolotāji uzturas mācību starplaikā, satiekas ar kolēģiem vai draugiem un smeļas jaunu enerģiju. Sniegsim jums 8 padomus, kā ierīkot praktisku un ērtu atpūtas zonu, kurā būtu patīkami uzturēties starpbrīžos.

1. Atpūtas zonai jābūt viegli pielāgojamai apstākļiem, tāpēc ieteicams izvēlēties mēbeles uz ritenīšiem, kuras nepieciešamības gadījumā var viegli pārbīdīt.

2. Izvēlieties izturīgus materiālus un audumus, kas ir noturīgi pret nodilumu un netīrumiem intensīvas lietošanas apstākļos.

3. Izvēlieties dažādas sēdmēbeles – aktivitātes krēslus, pufus, krēslus ar atzveltni, solus un citus krēslus, lai skolēni var izvēlēties sev visērtāko sēdēšanas pozu.

4. Starpbrīžu zonās nereti ir augsti griesti, tāpēc tur bieži vien valda troksnis. Lieti noderēs skaņas absorbenti un troksni slāpējoši paneļi, kas samazina trokšņa līmeni un palīdz radīt mierīgāku un klusāku vidi.

5. Ierīkojiet nodalītas zonas, uzstādot telpas dalītājus, grāmatu plauktus vai skapjus.

6. Daudzi cilvēki pēc ilgas sēdēšanas pārtraukuma laikā vēlas pastāvēt kājās. Augstāks galds ar pieskaņotiem soliem vai bāra krēsliem atvieglos pāreju no sēdēšanas uz stāvēšanu.

7. Sadaliet telpu vairākās zonās un iekārojiet dažādām aktivitātēm piemērotas vietas, sākot ar brīvā laika zonu un vietu darbam grupās, beidzot ar telpu koncentrētam darbam un mājasdarbu pildīšanai.

8. Atcerieties, ka telpa jāiekārto tā, lai to būtu viegli uzkopt. Lieti noderēs mēbeles, kuras var likt citu uz citas, pakārt pie sienas vai salocīt - tas atvieglos grīdas uzkopšanu.